Nu kommer straftolden på elbiler

Populær kineser i Danmark rammes hårdt, når EU flere måneder tidligere end ventet indfører EU straftold på kinesisk producerede elbiler.

en elbil
Ifølge Reuters vil en straftold på 38,1 procent ramme mærket Maxus. (Foto: Maxus/PR)

Ifølge den britiske erhvervsavis Financial Times indfører EU den varslede forhøjede told på kinesisk producerede elbiler fra næste måned.

EU-Kommissionen vil i dag, onsdag (12. juni 2024), oplyse bilproducenterne om, at den midlertidigt vil indføre yderligere told på op til 25 procent på elbiler importeret fra Kina.

Den ekstra told vil indbringe mere end to milliarder euro – omkring 15 milliarder kroner – årligt, og ifølge Reuters udgør straftolden op mod 38,1 procent. Det er producenten SAIC, som står bag mærker som MG og Maxus, der rammes med de 38,1 procent.

Hvor meget er din brugte bil værd? Udfyld formularen og få 3 tilbud på brugtprisen inden for 24 timer Annoncelink

BYD rammes med 17,4 procent

BYD, som har succes med modellen Dolphin i Danmark, skal betale en ekstra told på 17,4 procent, mens importører af Geely-biler (Polestar og Volvo, red.) skal betale 20 procent oven i købsprisen, skriver Ritzau.

Årsagen til den forhøjede told på kinesisk producerede elbiler er en klar formodning fra EU om, at de kinesiske producenter af elbiler får massiv statsstøtte.

Kina truer med, at lave et modtræk og lægge ekstra told oven i de 15 procent, som der er i forvejen på import af europæiske elbiler. Således styrer EU og Kina direkte mod en regulær toldkrig, som uundgåeligt vil gøre bilerne dyrere for forbrugerne.

Kina er EU’s største handelspartner, og der blev importeret elbiler fra Kina til EU for 10 milliarder euro i 2023. Kina har i øjeblikket en markedsandel af salget af elbiler i EU på otte procent.

LÆS MERE: Ny variant af BYD-model er kraftigt forbedret

Mere til historien

Den danske importør af kinesiske BYD vandt for nylig et kommunalt udbud, og sender i løbet af få måneder i alt 193 elbiler af modellen Dolphin ud på vejene i Holstebro Kommune og Syddjurs Kommune. Læs mere om det her

Geely klar med et bedre batteri til elbilen

Solid state batterier er den hellige gral, men indtil de bliver en realitet har Geely et ”overgangsbatteri” klar.

(mere…)
Så er den flyvende bil på vej

Så kan du godt begynde at rydde indkørslen. Kineserne er snart i luften med en eldreven mini helikopter. Topfart 130 km/t.

(mere…)
Ladebranchen: Vi er klar til rekordmange elbiler

Det er nu lettere end nogensinde for feriegæsterne, at finde en ladestation langs de danske veje.

(mere…)
Ferie sydpå? Det koster det i en elbil, benzinbil og dieselbil

Ny analyse fra Spar Nord og Bilbasen viser, hvor mange penge man sparer ved at køre afsted i en elbil fremfor en benzin- eller dieselbil.

(mere…)
BYD fastholder priserne lige nu

BYD er klar med en melding om deres priser. Ingen prisstigning lige nu.

(mere…)
Tesla sætter prisen op på Model 3

Tesla havde varslet en prisstigning på Model 3 og nu er den en realitet. Se hvad Tesla Model 3 koster nu.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram