Hvad sker der med Homey smarthome?

Homey-systemet er blevet opkøbt af LG. Hvad nu?

Homey Pro hub
Med Homey Pro kan smarthome-dimser af alverdens varemærke integreres på den samme platform (Foto: Homey / MereMobil.dk)

Smarthome-platformen Homey er blevet opkøbt af LG Electronics. Mere præcist er det selskabet bag, kaldet Athom, som LG har overtaget.

Opkøbet understøtter LG’s ambition om at integrere avancerede AI-teknologier i deres ThinQ-økosystem til smarthome-styring.

Athom er kendt for sin Homey-platform, der samler forskellige smarthome-enheder og -teknologier på én integreret platform.

Homey-systemet er et af de måske bedste og mest logiske smarthome-styringssystemer på markedet.

Jeg har en skøn blanding af smarthome-dimser fra Hue, Ikea, SmartThings og flere andre, som fungerer på den samme platform.

I Facebook-gruppen Homey Brugere Danmark er der lige nu bekymring over opkøbet. Nogle mener, det er slut for Homey, mens andre er afventende. Der er endda nogen, som mener, at udviklingen vil komme til at gå hurtigere.

DATA SKAL HØSTES FRA BRUGERNE: LG, som tjener millioner på at sælge data om livsstilen hos forbrugere med LG-produkter, indrømmer, at deres strategi er at integrere Athoms funktioner med LGs intelligente teknologi til dataindsamling. Dette gøres ved hjælp af ny AI-teknologi til at overvåge, hvad der sker i hjemmet. Kilde: Channelnews.

Personligt har jeg det sådan, at jeg ikke kan huske, hvornår et opkøb af en mindre fremadstormende virksomhed har ført til noget godt.

Det bliver interessant at se, om LG vil bruge Homey-platformen, som den er nu, hvor ThinQ får en dyb integration, eller om de blot har købt brugerne af systemet, som skal flyttes over på noget, LG selv har kørende.

Jeg kender kun ThinQ gennem min vaskemaskine, og det er godt nok ikke imponerende.

LG Electronics har udtalt, at “Athom vil fortsætte som en uafhængig virksomhed efter opkøbet”. Her må jeg bare sige, at det siger man ALTID ved et opkøb. Hverdagen ændres desværre ret hurtigt for den opkøbte virksomhed.

Det er i hvert fald en sag, som jeg kommer til at følge spændt. Hvis du lige nu overvejer en Homey, så ville jeg nok personligt lige vente.

GUIDE: Den bedste trådløse dørklokke

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Homey har Homey Pro med en engangsbetaling på 3.199 kroner for hubben. Man kan også købe Homey Bridge til 549 kroner, men så koster det 25 kroner om måneden i abonnement. Desuden har Bridge-versionen færre funktioner.

Gør din pool digital: Mål temperatur og værdierne med en app

TIP: Den danske sommer betyder swimmingpool eller spa i haven. Her er 4 enheder, der letter vedligeholdelsen af kemiværdierne.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Samsung flytter kogepladen et nyt sted hen

Samsung har præsenteret en AI-styret kogeplade med fleksibel induktion.

(mere…)
Kabelfri robotplæneklipper har fået en prisvenlig lillebror

Segway udvider sortimentet af kabelfrie robotplæneklippere med en prisvenlig model.

(mere…)
Robotplæneklipper går nu helt til kanten uden kabler

Husqvarna har sluppet to kabelfrie robotplæneklippere løs. De kan begge spare dig for endnu mere havearbejde.

(mere…)
Samsung teaser for Galaxy Ring

Der har længe været rygter om, at Samsung ville lancere en smart-ring. Nu teasede de selv for Galaxy Ring ved Unpacked-eventen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram