Kaldes tilbage: Cybertruck kan være til fare for andre

Teslas Cybertruck tilbagekaldes for en anden gang på få måneder.

En cybertruck kommer kørende
Teslas Cybertruck er ikke godkendt til vejene i Europa. (Foto: Tesla/PR)

Den amerikanske elbilproducent Tesla tilbagekalder flere end 11.000 af pickuppen Cybertruck. Der er problemer med bagagerummet og vinduesviskeren.

Det fremgår ifølge The Wall Street Journal af dokumenter fra den amerikanske trafikmyndighed National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA).

Det er konstateret, at den enlige vinduesvisker har en defekt, der kan reducere førerens udsyn, mens der er en risiko for, at en del fastgjort til bagagerummet/bilens lad risikerer at falde af under kørsel og være til fare på vejene.

– “Hvis det løsner sig fra køretøjet, mens det kører, kan det udgøre en fare for de følgende bilister og øge deres risiko for at komme til skade eller blive ramt af en kollision,” forklarer NHTSA.

Tilbagekaldelsen omfatter i alt 11.688 Cybertrucks, og det er dermed i virkeligheden alle solgte Cybertrucks der skal have tjekket den over en meter lange vinduesvisker.

Problemet med vinduesviskeren er den elektriske motor, som driver den. Under test af køretøjet, løb der i nogle tilfælde for meget strøm igennem motorerne, hvilket resulterede i, at motoren svigtede med risiko for, at sigtbarheden blev reduceret.

Tesla har i en rapport meddelt, at man ikke er bekendt med kollisioner, kvæstelser eller dødsfald relateret til de nævnte problemer.

Efter flere års venten sendte Tesla den godt 3.100 kilo tunge spektakulære truck på markedet i slutningen af 2023.

Allerede i april måtte Tesla første gang tilbagekalde 3.878 Cybertrucks på grund af risiko for at spedderen satte sig fast. En Cybertruck kan flytte sig fra 0 til 100 km/t på 2,7 sekunder.

🚘 Her finder du et kæmpeudvalg af pærer, olier, bilpleje og alt du har behov for til din bil. Tjek udvalget af biltilbehør og priserne her Annoncelink Bemærk! Der er dag-til-dag levering og 365 dage returret.

En bil som nærmest er en modsætning af Cybertruck, er Volvo EX30. Du kan se testen her.

Mere til historien

Tesla er andet end elbiler. Således har energiselskabet Ørsted for nylig investeret i et såkaldt batterilager fra Tesla. Lageret kan gemme op mod 600 megawatttimer strøm og bliver et af de største batterilagere i Europa. Den danske stat ejer 50,1 procent af Ørsted, som er Danmarks største energiselskab.

Kia rydder op – prisen sættes ned på EV6

Kia er i gang med en større oprydning I sidste uge faldt prisen på Niro EV MY24 og nu følger Kia EV6 med besparelser på op mod 91.000 kr.

(mere…)
Nu kan du oplade billigere på bilturen gennem Tyskland

Denne sommer falder prisen på opladning af elbilen på turen gennem Tyskland. Her er, hvad du skal vide.

(mere…)
Kina og EU i dialog om importtold på elbiler

EU-Kommissionen har varslet straftold på elbiler, der er produceret i Kina. Nu er Kina og EU i dialog. Ændrer det sig?

(mere…)
Salget af Tesla Model Y er halveret

Tesla har haft siddet på førstepladsen både i Danmark, Europa og det meste af verden. Men nu er salget i Europa halveret.

(mere…)
Kinesiske elbiler slår de europæiske rivaler på garantien – men …

En FDM-undersøgelse viser, at kinesiske elbilproducenter giver meget mere omfattende garanti end europæiske.

(mere…)
Kia klar med skarp pris: Nedsættes 100.000 kroner

Konkurrencen på elbilsmarkedet er større end nogensinde. Kia nedsætter lige nu udvalgte lagermodeller med over 100.000 kroner.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram