Tesla har snydt med estimater for rækkevidde

Elon Musk ville give et rosenrødt billede af, hvor lang rækkevidde Tesla’er havde på en opladning. Derfor er der måske snydt med visnigen.

Model 3 Tesla
Teslas beregning af tilbageværende kilometer, har været mere rosenrød end virkeligheden (Foto: Tesla)

Det tyske erhvervsmedie Handelsblatt International fik tidligere på denne sommer fået fat i 100 GB interne dokumenter fra Tesla. Dokumenterne viste blandt andet, at Tesla havde modtaget tusindvis af klager over ting, som aldrig har fået offentlighedens opmærksomhed.

Derefter fulgte Reuters op med en afsløring, som kunne være problematisk for Tesla.

Reuters havde i en lang artikel med god research i detaljer afsløret, hvordan Tesla i et årti lovede mere end de kunne holde, når det kom til rækkevidderne på deres biler. I nogle tilfælde også snydt kunderne.

LÆS OGSÅ: Tesla-prisfald: Regn ikke med noget

For elbiler er der tre parametre, som er essentielle:

  1. Rækkevidden på en opladning
  2. Hvor hurtigt bilen kan lade op
  3. Hvor mange steder bilen kan lades op

Tesla-ejere har ofte oplevet, at de ikke kan køre det antal kilometer på en opladning, som de er blevet lovet ved købet af bilen. Men det er, hvad det er.

Det værste er nemlig, at Tesla har haft indbygget algoritmer i batterimåleren i instrumentbrættet, som viser, der er flere kilometer tilbage på batteriet end tilfældet er.

Dette kan blive et stort problem, da det i nogle lande er forbudt at løbe tør for “brændstof” på en motorvej.

GUIDE: Her er prisen på en elbilopladning

Elon Musk ville give ”rosenrødt-billede”

En anonym kilde, som Reuters havde talt med, der har haft kendskab til tidlige designprocesser hos Tesla fortæller, at Elon Musk personligt gerne ville, at Tesla-ejere fik et ”rosenrødt-billede” af, hvad bilen kunne.

Så når batteriet var 100 procent opladet, så skulle der vises et højere antal resterende kilometer end tilfældet var. Når batteriet kom under 50 procent, så skiftede algoritmen over til at være mere realistisk. Det skriver blandt andet Recordere.

Reuters har ikke kunne fastslå, om Tesla fortsat benytter denne algoritme i batteriindikatoren. De har kun kunne konkludere, at de brugte den tidligere.

Elbils-analysefirmaet Recurrent har tidligere fastslået, at f.eks. Hyundai, Ford og Chevrolet viser det tilbageværende kilometer-antal mere korrekt end Tesla.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Tesla og de fleste andre biler har en sikkerhedsbuffer, der gør, at de kan køre cirka 24 kilometer mere, end når batteriet er angivet til at være ”i bund”.

Læs også:
Danskerne er vilde med elbiler – salget steg markant

Teslas Cybertruck på vej til Danmark

Den store meget anderledes model Cybertruck fra Tesla kommer til Danmark inden sommerferien.

(mere…)
Elbil-revolutionen lægger fabrikker øde hen

I Kina lægger elbilernes fremmarch bilfabrikker øde, mens de ansatte bliver færre på nye, effektive fabrikker.

(mere…)
Dansk energikæmpe sænker prisen på at lade elbilen

Har du tid, vil du fremover kunne spare penge ved, at lade din elbil på Norlys' normale ladestandere.

(mere…)
Nyt LFP-batteri afsløret med 1.000 km rækkevidde

Batteriproducenten CATL har afsløret et nyt LFP-batteri, der skulle have en rækkevidde på over 1.000 kilometer på én opladning.

(mere…)
Polestar klar med deres første smartphone

Elbilsproducenten Polestar har netop lanceret deres første smartphone. Læs mere om Polestar Phone her.

(mere…)
Den billige Tesla 2 er alligevel ikke droppet

Fornyelig lød det at planerne om den billigere Tesla 2 var droppet, men nu er meldingen, at udviklingen af modellen er fremskyndet.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram