Danskerne er vilde med elbiler – salget steg markant

Danskerne har virkelig taget elbilerne til sig. Salget steg markant i juli, hvor tæt på hver tredje nyregistrerede bil var en elbil.

Tesla Model Y
Tesla Model Y er en af de elbiler, som mange danskere har valgt at købe. (Foto: MereMobil.dk)

Min 5-årig dreng er ellevild, hver gang han ser en Tesla. Mens min 8-årig pige, som overhovedet ikke interesserer sig for bilmærker, også råber højt, når hun ser en Tesla. Og det sker ret jævnligt, når man kører rundt i sommerlandet.

Der er solgt 11.243 Tesla’er i år. Det er helt vildt. Samme periode sidste år blev der solgt 1.429 Tesla’er. Så der er ingen tvivl om, at prisjusteringerne har gjort noget ved danskernes trang til at skifte til en elbil.

Det er dog ikke kun Tesla’er, som danskerne køber. Antallet af solgte elbiler generelt er steget kraftigt og det virker til at fortsætte.

Ifølge nye tal fra De Danske Bilimportører, så viser disse, at der i juli måned blev registreret 81 procent flere elbiler sammenlignet med juli 2022.

Tallene viser, at tæt på hver tredje nyregistrerede personbil i juli var en elbil. Der blev nyregistreret 11.239 personbiler i juli. 31,3 procent af disse var en elbil. Salget af biler er dermed gået bedre end forventningerne.

LÆS OGSÅ: Tesla-prisfald: Regn ikke med noget

-”Ved årets start var der stor usikkerhed om bilsalget og danskernes lyst til at købe ny bil pga. rentestigninger og usikkerhed generelt, men det går væsentlig bedre, end vi frygtede,” udtaler Mads Rørvig, adm. Direktør for De Danske Bilimportører i en pressemeddelelse.

GUIDE: Her er prisen på en elbilopladning

Bilsalget har generelt været højere i 2023 end tilfældet var i 2022.

Mere til historien

Det er særligt afgiftsfritagelsen, som har været medvirkende til det høje salg af elbiler. Det bliver derfor spændende at se om det ændrer sig. Afgiftsfritagelsen står til at skulle udfases efter 2025. Afgiftsindfasningen vil betyde store prisstigninger på elbiler.

Læs også:
Noget om myter: Elbiler bryder sjældnere i brand end fossilbiler

Tesla på vej med mere baghjul til konkurrenterne

Tesla sælger og sælger på det danske marked for elbiler. Nu kommer Tesla med en opdateret og hurtigere Model Y.

(mere…)
Elbiler stod for mere end en femtedel af bilsalget i EU

I august stod elbilerne for første gang for over 20 procent af salget.

(mere…)
Analyse: Afskibningen af elbiler stiger - igen

Afskibningen af eldrevne køretøjer vil i 2024 være steget med cirka 60 procent på to år.

(mere…)
Tesla dumper priserne igen – denne gang på luksusmodellerne

Så skete det igen! Tesla har nemlig sænket priserne på deres luksusmodeller Model S og Model X med op til 20 procent.

(mere…)
Nu er ny Tesla Model 3 officiel

Tesla har lanceret den nye Model 3 og dermed offentliggjort billeder, danske priser og specifikationer på den nye model.

(mere…)
Tesla Model 3 Highland spottet på de tyske veje

SE BILLEDER: Den nye Tesla Model 3 Highland er netop set på de tyske motorveje.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram