Beocom Portal test | enestående for den kræsne

TEST: Beocom Portal MS er et headset, der minder dig om, hvad god lyd er. Ved telefonsamtaler og Teams-møder er lyden perfekt.

Beocom Portal headset
KORT VERSION: Beocom Portal er et headset fra Bang & Olufsen, der er designet til erhvervsbrugere og musikelskere. Headsettet har et lækkert design, lydkvalitet, samtalelyd og støjreduktion, men de touchfølsomme knapper til lydstyrke og ANC er irriterende. Beocom Portal er et fair prissat headset, der vil imponere både på kontoret og i bussen. (Foto: Bang & Olufsen / MereMobil.dk)

Vi har tidligere anmeldt Beoplay Portal, som er et headset til den voksne gamer. Desværre er produktet udgået. Vil du have designet fra Beoplay Portal skal du i stedet se efter Beocom Portal. Bemærk at ”Play” nu er skiftet til ”com”.

Produkterne er ikke helt ens, men de minder temmelig meget om hinanden.

Beocom Portal er målrettet erhvervsbrugere og dem på hjemmekontoret, som vil have god samtalelyd – onlinemøder så vel som telefonsamtaler. Det er også for dem, som ønsker lækkert design og fed lyd, når der skal høres musik.

Dette headset ligner et Hi-Fi headset. Derfor vil ingen i bussen undre sig, hvis du kommer gående med det på. Det udstråler på ingen måde ”business”.

Beocom Portal M5 er Microsoft Teams og Zoom certificerede.

Det vigtigste for mig…

For mig er det vigtigste samtalelyden og støjreduktionen. Her tænker jeg ikke på ANC (aktiv støjreduktion), hvor du får en osteklokke omkring dig. Jeg tænker på, hvordan støjen fra omgivelserne reduceres, når du deltager på Teams eller blot en gammeldags telefonsamtale.

Her skuffer Beocom Portal ikke. Selvom der er bilstøj omkring dig, nogen taler – eller blot når din kollega ved siden af rasler med en bagerpose, så generer det ikke samtalen i nævneværdig grad.

Bang & Olufsen fjerner ikke alt støj, men reducerer det kraftigt. Balancen er god, da trade-off ved støjreduktion altid er, at det ”spiser” noget af fylden og den generelle lydkvalitet af ens stemme.

Udviklerne har formået at reducere, men ikke fjerne så meget støj, at det ødelægger stemmen.

Headsettet klarer naturligvis ikke alle former for støj, men den dagligdags baggrundsstøj der er på kontoret, skal nok forsvinde.

Det er i øvrigt imponerende at det teknisk er muligt at opfange ens tale i så høj kvalitet uden en fysisk mikrofonarm. Teknologien har vi også set hos Sony på WH-1000XM5. B&O kalder det ”virtuel boom-arm”.

Musikken den spiller … FANTASTISK!

I starten af 2022 testede jeg B&O Beoplay HX, som lydmæssigt minder ret meget om Beocom Portal. Dengang var jeg helt væk i musikken, hvilket også er tilfældet denne gang.

Når du får Beocom Portal på ørerne og spiller dine favoritsange (i lossless eller i det mindste i høj kvalitet), så mindes du om, hvor meget god lydkvalitet at du i flere år er gået glip af i mange andre hovedtelefoner.

Der er lige præcis den klarhed, du forventer, instrumenterne er lette at adskille og stortrommens slag føles naturligt. På toppen får du et lækkert stereoperspektiv.

Musikken i Beocom Portal lyder så godt, at du ikke orker at besvare et indgående opkald, som nok bare er din svenske kollega, som trods alt bare kan sende en mail, der kan køres igennem Google Translate.

Lækkerhed fra ende til anden

Designeren Jakob Wagner har stået for udtrykket på headsettet, der både ser godt ud, føles godt og sidder perfekt. For mig betyder det noget, at B&O anvender ægte materialer som aluminium, læder og stof – ikke en tvivlsom imitation.

Vægten er 282 gram, men det mærker man på ingen måde.

Designet samt opbygningen gør dog, at du ikke skal fjerne den ene ørekop fra øret, når du taler. Gør du det, så ødelægges samtalekvaliteten for den, som du taler med.

Et af problemerne er, at den såkaldte ”sidetone” ikke er høj nok. Sidetone er, hvor meget af din egen stemme du hører i samtalen. Når du er lukket inde i osteklokken, risikerer du at råbe, når du taler i telefon, simpelthen fordi du ikke kan høre dig selv.

Lydkontrol ude af kontrol

Jeg hader touchfølsomme knapper. Sådanne nogle har Beosound Portal desværre til justering af lydstyrken. Idéen er, at man lader fingeren glide op eller ned, men ofte bliver det ikke en glidende fornemmelse men mere en ujævn forestilling. Kigger du på volumenindikatoren på telefonen, vil du se, at den heller ikke følger med.

Der er også touchfølsomme taster til justering af ANC.

Nej! Lad mig i stedet bede om noget jeg kan trykke på. Jeg har stadig til gode at se touchfølsomme knapper fungere som en ægte fysisk knap.

Ved siden af lydkontrollen finder du 3,5 mm. Jackstik og USB-C stik. Powerknappen skal Bang & Olufsen have ros for. Ét tryk for tænd eller sluk – det er brugervenligt ikke at skulle holde knappen inde nogle sekunder.

Konklusion: Du vil elske dem

Der er lidt hist og her, som driller min samlede oplevelse af Beocom Portal, men når det handler om samtalelyd (samt støjreduktion) og ikke mindst afspilning af musik, så er der ikke noget at klage over.

På samtaledelen kan B&O konkurrere mod Jabra Evolve2 Flex, hvor lyden og støjreduktionen er ret sammenlignelig, men Jabra kan ikke følge med på design og lydkvalitet på musik.

Den vejledende pris på Beocom Portal er 3.999 kroner (inkl. moms). Det er en fair pris. Men prisen og de touchfølsomme knapper “trækker” B&O væk fra topkarakteren. Havde knapperne virket helt fantastisk eller ikke været touchfølsomme, så var vi på en topkarakter – og til prisen burde der være styr på denne de.

Selvom forskellen mellem Jabra Evolve2 Flex og Beocom Portal er stor, så er designet også væsentlig flottere og føles bare som kvalitet på Beocom Portal.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Superlækkert design med ægte materialer
 • Sidder godt – vægten mærkes ikke
 • God lyd ved samtaler på mobil eller mødeapps
 • Effektiv samtale-støjreduktion
 • Mulighed for støjreduktion ved afspilning af musik
 • Fantastisk lyd ved musik
 • Prisen er i orden
 • Bluetooth samt 3,5 mm. jackstik understøttet
 • Har aptX til højkvalitetsstreaming

Lidt at tænke over

 • Touchfølsomme volumenknapper er irriterede
 • Sidetone, din egen stemme, er ikke høj nok

Mere til historien

Headsettet styres via Bang & Olufsens egen app, som ofte har drillet mig på Android-telefoner ved, at den ikke kan finde headsettet. Med en iPhone har det derimod ikke givet problemer.

Beocom Portal
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
OnePlus Nord 4 er alt du behøver | Test

TEST: Denne budget-telefon vil de fleste blive glade for. OnePlus Nord 4 har alt du behøver og ikke ret mange problemer.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord 4 – mine første indtryk

FØRSTE INDTRYK: OnePlus Nord 4 kommer snart i butikkerne. Jeg har nu telefonen i hænderne, så her er mine første indtryk.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram