Tech til haven: Test af Husqvarna Automover 415X

TEST: Skal din græsplæne være flot så skal du have en robotplæneklipper. Jeg har testet Husqvarna Automover 415X – en rigtig nørd-maskine.

Husqvarna Automover 415X
Automover 415X er diskret men effektiv (Foto: Husqvarna)

Haven står i fuld flot, men havearbejdet er langt fra altid sjovt. Heldigvis findes der tech til haven, som gør havearbejdet lettere og udelivet sjovere.

Jeg har testet en af de mest moderne robotplæneklippere, der dog stadig kører med kanttråd.

TEST: Robotten til de store plæner og plæneentusiasten

Jeg har i en længere periode haft Husqvarna Automover 415X kørende. Den klarer plæner op til 1.500 m2 og hældninger op til 40 procent. Maskinen har forlygter, hvilket mest er en gimmick.

Robotten er afhængig af kanttråde omkring plænen, men har faktisk GPS indbygget, så du via appen kan lave områder, hvor robotten kører oftere og med en anden græslængde. Du kan også ekskludere et nyoprettet blomsterbed og anvende GPS’en som tyverisikring.

Klipper plænen flot

Robotten triller forsigtigt rundt og udfører et flot stykke arbejde, hvis klingerne er skarpe. Opdager teknologien et område med ekstra langt græs, udføres et ’spiralklip’, hvor der klippes ekstra intenst, inden den fortsætter med resten af græsplænen.

Hvis du vil ændre klippehøjden f.eks. fra 5 til 4 centimeter, kan du i appen definere en ’targetheight’. Herefter vil maskinen gradvist, over en periode, reducere højden, så græsset skånes mest muligt.

Automover kommunikerer med appen via en mobilforbindelse. Det indbyggede SIM-kort kræver ikke et løbende abonnement. Husqvarna har inkluderet dette i købsprisen.

Gode råd om græs

Vil du have en flot græsplæne, er den største fejl, at mange klipper græsset for kort. Når græsset klippes helt ned, bliver det gult og stift. Hvis tørken rammer, så går det helt galt, da græsset ikke har noget at stå imod med. På almindelige græsplæner er omkring 4-5 centimeter en god længde. Du bør ikke klippe mere end 1/3 af græssets højde ad gangen.

Dommen: Dyr klipning

En robot i denne kaliber koster! 20.499 kroner er den vejledende pris, men via Pricerunner kan du spare over 4.000 kroner. Tjek dagsprisen på Husqvarna Automover 415X.

Det er voldsomt for en privathave, men der fås en mindre model (405X), der teknisk kan det samme. Denne holder græsplæner op til 600 m2. Prisen ligger omkring 14.000 kroner.

Automover 415X er for dig, som elsker din græsplæne og ny teknologi. I forhold til væsentligt billigere robotplæneklippere fra Husqvarna og deres søstervaremærke Gardena, oplever jeg ikke den store forskel i kvaliteten af græsklipningen, men funktionspakken er meget større i 415X.

Du kan med andre ord sagtens købe en billigere Husqvarna eller Gardena og stadig få en flot græsklipning.

Den største ulempe ved Automover 415X og Automover 405X er, at der skal trækkes et kabel rundt om plænen – og prisen naturligvis. Det bedste er klippekvaliteten, appstyring af de mange funktioner og at der ikke er udgifter til abonnementer.

Jeg har gennem de seneste sæsoner prøvet en del robotplæneklippere og Husqvarnas produkter oplever jeg altid som enormt driftsstabile. Appen er og betjeningen på selve maskinen er ikke altid det mest logiske, men når først den er sat op, skal du kun tænke på at rengøre maskinen og forny klingerne ind i mellem.

Karakter: 5 ud af 6 stjerner.

Læs i øvrigt om Husqvarnas fuldt GPS-styrede robotplæneklippere.

Skærmbilleder fra Automover appen


Robotten fra det ydre rum

EcoFlow har til denne sæson lanceret robotten Blade, der ligner noget fra det ydre rum. Blade kan køre helt selv uden kanttråde.

Som tilkøb findes et Lawn Sweeper Kit, som kan opsamle græs, små kviste og blade.

EcoFlow Blade koster vejledende 22.999 kroner. Lawn Sweeper Kit er tilkøb til 6.199 kroner. Du kan her læse min test af EcoFlow Blade.

Mere til historien

Mangler du en lille højttaler til haven, som er hyggelig på bordet, så tjek Kreafunk aLoomi.

Husqvarna Automover 415X
Bose garanterer lydkvaliteten i nyt headset – Moto Buds+

TEST: Lyd fra Bose! Feel the bass! Det lyder lovende og Motorola Moto Buds+ skuffer da heller ikke.

(mere…)
Voldsomt stort og fedt – se min test af Apple Watch Ultra 2

TEST: Apple Watch Ultra 2 er virkelig fedt. Se her om du har brug for den nyeste model.

(mere…)
Forårsklargøring af haven: Særligt én type hitter hos danskerne

Interessen for plæneklippere er stor hos danskere dette forår. Særligt én type er ekstra populær.

(mere…)
Motorola Edge 50 Pro test | Udfordrer men scorer ikke

TEST: Prisen er rimelig, men udførelsen og brugeroplevelsen har udfordringer. Læs min test af Motorola Edge 50 Pro.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Ny robotplæneklipper trimmer græsset uden kabler og GPS

Roboticmover A1 anvender sensorteknologi fremfor satellitter og kabler, men virker det?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram