Tech til haven: Test af Husqvarna Automover 415X

TEST: Skal din græsplæne være flot så skal du have en robotplæneklipper. Jeg har testet Husqvarna Automover 415X - en rigtig nørd-maskine.

Husqvarna Automover 415X
Automover 415X er diskret men effektiv (Foto: Husqvarna)

Haven står i fuld flot, men havearbejdet er langt fra altid sjovt. Heldigvis findes der tech til haven, som gør havearbejdet lettere og udelivet sjovere.

Jeg har testet en af de mest moderne robotplæneklippere, der dog stadig kører med kanttråd.

TEST: Robotten til de store plæner og plæneentusiasten

Jeg har i en længere periode haft Husqvarna Automover 415X kørende. Den klarer plæner op til 1.500 m2 og hældninger op til 40 procent. Maskinen har forlygter, hvilket mest er en gimmick.

Robotten er afhængig af kanttråde omkring plænen, men har faktisk GPS indbygget, så du via appen kan lave områder, hvor robotten kører oftere og med en anden græslængde. Du kan også ekskludere et nyoprettet blomsterbed og anvende GPS’en som tyverisikring.

Klipper plænen flot

Robotten triller forsigtigt rundt og udfører et flot stykke arbejde, hvis klingerne er skarpe. Opdager teknologien et område med ekstra langt græs, udføres et ’spiralklip’, hvor der klippes ekstra intenst, inden den fortsætter med resten af græsplænen.

Hvis du vil ændre klippehøjden f.eks. fra 5 til 4 centimeter, kan du i appen definere en ’targetheight’. Herefter vil maskinen gradvist, over en periode, reducere højden, så græsset skånes mest muligt.

Automover kommunikerer med appen via en mobilforbindelse. Det indbyggede SIM-kort kræver ikke et løbende abonnement. Husqvarna har inkluderet dette i købsprisen.

Gode råd om græs

Vil du have en flot græsplæne, er den største fejl, at mange klipper græsset for kort. Når græsset klippes helt ned, bliver det gult og stift. Hvis tørken rammer, så går det helt galt, da græsset ikke har noget at stå imod med. På almindelige græsplæner er omkring 4-5 centimeter en god længde. Du bør ikke klippe mere end 1/3 af græssets højde ad gangen.

Dommen: Dyr klipning

En robot i denne kaliber koster! 20.499 kroner er den vejledende pris, men via Pricerunner kan du spare over 4.000 kroner. Tjek dagsprisen på Husqvarna Automover 415X.

Det er voldsomt for en privathave, men der fås en mindre model (405X), der teknisk kan det samme. Denne holder græsplæner op til 600 m2. Prisen ligger omkring 14.000 kroner.

Automover 415X er for dig, som elsker din græsplæne og ny teknologi. I forhold til væsentligt billigere robotplæneklippere fra Husqvarna og deres søstervaremærke Gardena, oplever jeg ikke den store forskel i kvaliteten af græsklipningen, men funktionspakken er meget større i 415X.

Du kan med andre ord sagtens købe en billigere Husqvarna eller Gardena og stadig få en flot græsklipning.

Den største ulempe ved Automover 415X og Automover 405X er, at der skal trækkes et kabel rundt om plænen – og prisen naturligvis. Det bedste er klippekvaliteten, appstyring af de mange funktioner og at der ikke er udgifter til abonnementer.

Jeg har gennem de seneste sæsoner prøvet en del robotplæneklippere og Husqvarnas produkter oplever jeg altid som enormt driftsstabile. Appen er og betjeningen på selve maskinen er ikke altid det mest logiske, men når først den er sat op, skal du kun tænke på at rengøre maskinen og forny klingerne ind i mellem.

Karakter: 5 ud af 6 stjerner.

Læs i øvrigt om Husqvarnas fuldt GPS-styrede robotplæneklippere.

Skærmbilleder fra Automover appen


Robotten fra det ydre rum

EcoFlow har til denne sæson lanceret robotten Blade, der ligner noget fra det ydre rum. Blade kan køre helt selv uden kanttråde.

Som tilkøb findes et Lawn Sweeper Kit, som kan opsamle græs, små kviste og blade.

EcoFlow Blade koster vejledende 22.999 kroner. Lawn Sweeper Kit er tilkøb til 6.199 kroner. Du kan her læse min test af EcoFlow Blade.

Mere til historien

Mangler du en lille højttaler til haven, som er hyggelig på bordet, så tjek Kreafunk aLoomi.

Husqvarna Automover 415X
iPhone 15 Pro Max er den bedste iPhone i årevis | TEST

TEST: Den bedste og vildeste iPhone lige nu er iPhone 15 Pro Max. Læs her hvorfor den skal have topkarakter.

(mere…)
DJI Mini 4 Pro: En STOR opgradering | Her er min test på dansk
(mere…)
iPhone 15 Pro og Pro Max: Et gigantisk skridt frem i mobilfotografi og video

VIDEO: Se denne video og kom tæt på de nye foto- og videofunktioner i iPhone 15 Pro og iPhone 15 Pro Max.

(mere…)
Sony Xperia 5 V test | the heat is on - på en forkert måde

TEST: Den bliver alt for varm, oplader langsomt og er ret dyr. Her er min test af Sony Xperia 5 V.

(mere…)
Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
YouSee Streamer er unødvendig - læs testen

MINI TEST: Streamingtjenester og flow-TV i én brugerflade, lover YouSee. Jeg har testet YouSee Streamer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram