HomePod Mini test | Jeg har aldrig hørt noget så småt spille så godt

TEST: HomePod Mini lyder næsten som Sonos, selvom den er meget mindre. Jeg er imponeret!

HomePod Mini
Lyden fra HomePod Mini tilpasser sig automatisk til omgivelserne, så den altid er optimal (Foto: Apple / MereMobil.dk)

Der findes et hav af små højttalere, men de fleste spiller relativt dårligt. HomePod Mini er anderledes. Her er lyden helt vanvittig GOD! Jeg har aldrig hørt noget så småt, spille så godt!

Hvis du tænker over Googles små højttalere, så kan de slet ikke være med. Google spiller som ”sardindåser” sammenlignet med Apples bud.

Lyden er fyldig og detaljeret i en grad så jeg helt oprigtigt er imponeret.

HomePod Mini gør sig bedst i mindre rum. Du kan sparke endnu mere lyd og power i mini’en, ved at placere den på en hylde, hvor den kan bruge væggen eller siderne som basrefleks.

Højttaleren har en S5-processorchip med indbygget tunings-algoritme, som 180 gange hvert sekund analyserer omgivelserne og optimerer lyden. Det betyder, at når du står lige foran HomePod Mini, kan musikken lyde ”lidt mystisk”, men ude i rummet spiller det maksimalt.

Kan næsten ikke høre forskel

På kontoret har jeg en Sonos Play 1 højttaler og nu HomePod Mini. Flere gange har jeg været i tvivl om, hvilken der spillede. Fra kontorpladsen er det nærmest umuligt at høre forskel. Det helt vanvittigt.

Apple har skuret et eller andet rigtigt sammen, og det irriterer mig, at jeg ikke kan finde ud af, præcist hvordan de har gjort det.

På afstand kan du ikke se, at dette er et Apple-produkt. Først når du løfter højttaleren og kigger på bunden, vil et diskret æble komme til syne. Overfladen er belagt med stof i forskellige farver og jeg er vild med, at der kan komme ret meget knald på farverne.

Kan bruges til multiroom

HomePod Mini
Hvis du spiller musik på din iPhone, kan du overføre lyden til HomePod Mini blot ved at holde enhederne tæt på hinanden (Foto: Apple)

I lighed med de større HomePod-højttalere, så kan HomePod Mini også anvendes i et multiroom-setup. Fra din iPhone sætter du let flere højttalere til at spille samtidigt – desværre kun den samme musik.

Du kan således ikke spille én playliste ét sted og en anden et andet sted i huset, som du kan på Sonos. Det er en mangel, men mon ikke det kommer hen ad vejen.

Du kan sende lyd til højttaleren fra alle apps og enheder, som understøtter AirPlay 2. Jeg har f.eks. både de Sonos-baserede Symfonisk fra Ikea stående samt Beosound Balance. I begge tilfælde, kan disse spille sammen med HomePod Mini.

En er god… Hvad med to?

Desværre bestod mit testkit kun af én HomePod Mini, men du kan parre to i stereo. Jeg tør slet ikke tænke på, hvad to højttalere vil kunne, når det lyder så vildt (godt) med én.

HomePod og HomePod Mini har Siri som digital assistent, men i lighed med Googles tilsvarende løsning, er stemmeassistenten mere som en irriterede au pair, der ikke forstår sproget til fulde, fremfor en hjælpsom bulter.

Det hører med, at Siri og Google Assistant tidligere var ret imponerede, men så kom ChatGPT og ændrede vores forventninger.

HomePod lytter kun efter kommandoen ”Hej Siri”. Først når triggeren er aktiveret, udveksler højttaleren og Apples servere data – som i øvrigt overføres krypteret.

ANMELDELSE: Sonos Era 100 – ikke den store forskel

Konklusion: Fantastisk lyd til en god pris

Den vejledende pris er 899 kroner, men via Pricerunner har jeg fundet HomePod Mini til 799 kroner, så tjek priserne inden du køber.

Dette er den bedste smarthøjttaler, hvis du generelt er i Apples økosystem. Du kan ikke bruge HomePod eller HomePod Mini via Bluetooth eller med en Android-telefon.

Lyden er fantastisk og overraskende stor – i stereopar bliver det endnu bedre, og jeg er sikker på, at du også vil blive overrasket.

Jeg er fan af designet og de friske farvemuligheder, men Siri-funktionen er, i lyset af udviklingen inden for kunstig intelligens, ret ligegyldig.

HomePod Mini fortjener helt klart min topkarakter.

Hvis du har brug for større lyd – f.eks. til dit TV – så tjek min anmeldelse af HomePod. Ønsker du en Bluetooth-højttaler, til en god pris, som ikke ødelægger indretningen, så læs denne test.

Aktuelle priser på Apple HomePod Mini

Herunder kan du se dagspriserne på Apple HomePod Mini.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

  • Kompakt design; let at finde en plads til
  • Lyder virkelig godt og har overraskende stor lyd
  • Kan bruges i multiroom med andre AirPlay 2-højttalere
  • Mulighed for stereopar
  • Kan bruges til TV-lyd via Apple TV
  • God pris

Lidt at tænke over

  • Fungerer kun med Apple-enheder – ikke Bluetooth eller Android
  • Siri er irriterede ringe at ”tale med”
  • Egner sig ikke som primær højttaler i store rum

Mere til historien

HomePod Mini har touchfølsomme ”knapper” til blandt andet volumenkontrol på toppen. De fås i farverne hvid, gul, orange, blå og sort-grå.

Apple HomePod Mini
Apple har frigivet iOS 17.1.2

KORT NYT: Apple er klar med en ny sikkerhedsopdatering til iPhone, der anbefales til alle enheder. Der er ligeledes en klar til iPad og Mac også.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Apple løfter sløret for vinderne af App Store Awards 2023

Apple er klar med dette års lister over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2023. Se vinderne her.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Apple Vision Pro: Så mange enheder bliver klar

RYGTE: Noget tyder på, at Apple Vision Pro bliver tilgængeligt i ret mange eksemplarer - set i forhold til prisen.

(mere…)
Lavpris-mobil: Det er jo næsten umuligt at vælge

VIDEO: Jeg har sat to gode lavpris-telefoner i duel. Hvilken er bedst?

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram