Så fantastisk lyder Apple HomePod

TEST: Lyden fra Apple HomePod er rigtig god, men Siri og multiroom er noget rod.

Apple HomePod 2023 test
Jeg har testet Apple HomePod i 2023-versionen (Foto: Apple)

HomePod kan bedst beskrives som en Sonos-lignende smarthøjttaler blot forbeholdt Apple-universet.

Generelt er jeg skeptisk overfor de mange streamingplastikkasser, vi ser i disse år, i forhold til lydkvaliteten. Det er sjovt nok altid lyddelen, der ofres, når en højttaler skal gøres smart.

Disse forholdsvis anonyme cylinderkasser med et Apple-logo i bunden, formår dog at spille langt bedre end lyden fra bekymringerne i mit hoved.

HomePods har en lækker fylde uden det ødelægger instrumenter, vokal eller det samlede lydbillede. Lyden er afbalanceret, måske til den kedelige side, vil nogen mene. Sådan ser jeg det ikke. Jeg er lettet over, at Apple ikke bare smadrer alt musik sammen, så det lyder ens uanset, hvad du lytter til, sådan som det sker hos Sonos.

HomePod er ikke en Hi-Fi højttaler, men lydmæssigt er den langt mere end bare en smarthøjttaler. Som du kan læse, er jeg oprigtigt imponeret.

Højttalerne spiller på en sådan måde, at du bare har lyst til at sidde dig ned, lægge telefonen og lytte. Selvom du spiller forholdsvis højt, er lyden ikke ”in your face”.

Som på traditionelle højttalere af god kvalitet, er lyden luftig, hvilket gør, at du kan tale sammen i rummet uden at føle, at du skal råbe igennem musikken. Lige her adskiller HomePods sig fra mange andre streamingprodukter, som til tider er irriterede forstyrrende.

Aflæser rummet i realtid

Teknologien i HomePod lurer hurtigt, hvilket rum den står i. Akustikken måles og lyden tilpasses i realtid. Højttaleren ”ved” om den står tæt ved væggen, på et bord midt rummet eller i reolen.

Du skal ikke regne med mulighed for personlig tilpasning af lyden. Alt det har Apple taget sig af. Ærgerligt? Ja lidt. Omvendt lyder det bare fedt, som det er.

Der er en intern bas-mikrofon, hvor de dybe toner tilpasses, mens musikken spiller og der tages endda højde for lydstyrken. Det hjælper HomePod til at lyde godt ved næsten alle typer af musik.

HomePod understøtter Spatial Audio og lossless-lyd. Det skal blot aktiveres via Apple Hjem-appen på iPhone eller iPad. Her kommer Apple Music i spil, som er en nødvendighed for at få det fulde udbytte af HomePod.

Perfekt som TV-højttaler

Apple HomePod 2023 med Apple TV 4K
HomePod fungerer rigtigt godt som lyd til Apple TV (Foto: Apple)

Bruger du Apple TV 4K som primær afspiller til dit TV, så kan du med fordel bruge HomePods til TV-højttalere. Her er to styks i stereopar påkrævet.

HomePods til TV-lyd er ikke erstatning for en soundbar eller et ægte biograflyds-setup. Det er en mulighed for dem, som både vil anvende højttalerne til TV og musik – typerne der ikke vil have en soundbar eller lignende.

Som ved musik er lydkvaliteten også her virkelig god. Dialogen fremstår klart, men det er ikke på bekostning af fylde eller stereobillede.

TEST-DUEL: Samsung vs. Sonos soundbar

FINDES SOM MINI: Du kan købe en fysisk mindre udgave af HomePod kaldet HomePod Mini. Trods den begrænsede størrelse, er lyden overraskende stor. De avancerede teknologier som tilpasning af lyden til rummet er dog forbeholdt den store. HomePod Mini koster 899 kroner (vejledende).

Siri er gammeldags

Du kan betjene HomePods med stemmen via Siri. Det var smart engang, men udviklingen har stået stille ALT for længe. I lyset af evnerne fra ChatGPT er Siri gammeldags.

Det irriterer mig, at jeg skal forestille mig, hvilke kommandoer at Siri forventer og forstår. Det er så bøvlet, at jeg aldrig får det brugt.

Kører du med højttalere i flere rum, kan du flytte musikken til et andet rum – teoretisk – hvis du kan formulere noget at Siri forstår.

Google Assistant (på Google produkter) er i samme båd som Siri; bøvlet, upræcist og gammeldags.

I øvrigt er toppen men dens farvede lys enormt futuristisk, når man siger ”Hej Siri”. Du kan stoppe musikken, ved at trykke på toppen ligesom der også er lydstyrkeregulering.

Lyd i flere rum

I årevis har Sonos været nærmest ene om markedet for multiroom-løsninger til musik. Vi har dog set blandt andet Denon byde sig til, ligesom også Google har haft nogle forsøg.

Nu kan HomePod fra Apple bidrage til konkurrencen i hvert fald for brugere med en iPhone. Du skal nemlig vide, at HomePods er et rent Apple-produkt. Android-brugere er udelukket.

Apples multiroom-setup inkluderer ikke kun Apples egne højttalere, men alle højttalere der understøtter AirPlay 2. Jeg har f.eks. Symfonisk fra Ikea i et par rum samt en Beosound Balance. I alle tilfælde kan jeg inkludere dem i afspilningen.

Hvis jeg afspiller f.eks. 90’er musik via en Siri-kommando; ”Hej Siri. Afspil musik fra 90’erne”, så kan jeg ikke se på telefonen, hvad der afspilles. Både i ”Hjem”-appen og i Apple Music er listerne tomme. Dette er ikke særligt intuitivt.

Så vidt jeg kan se, så understøtter Apple kun afspilning af den samme musik i alle rum. Umiddelbart er der ikke mulighed for, at høre forskelligt musik i forskellige rum.

Jeg oplever betjeningen af multiroomdelen rodet og ikke med den vanlige Apple-magi. Her er der plads til forbedring.

Kan Sonos trues?

Er Sonos truet? Nok ikke endnu. Det hører dog med, at Sonos det seneste lange stykke tid er blevet mere slatten på stabilitet og softwarefunktioner, hvor mængden af bugs er irriterede høj.

Hvis både Sonos og Apple strammer op samtidigt, så bliver det et rigtigt spændende marked.

I øvrigt er det en magisk oplevelse at overføre musikken fra ens iPhone til HomePod; start afspilningen i Apple Music og hold herefter telefonen tæt på toppen af højttaleren – vupti så flyttes musikken fra telefonen til højttaleren.

Hvad koster HomePod?

HomePod koster 2.699 kroner vejledende. I forhold til lydkvaliteten og i øvrigt dens lækre ydre, som er beklædt med stof, er det ikke dyrt.

Køber du Sonos Era 300 eller Era 100 så koster de hhv. 3.699 og 2.099 kroner.

Konklusion: Er HomePod pengene værd?

Ja! Hele vejen igennem – når vi taler om lyd. Multiroom er som sagt ikke godt nok, men opsætningsprocessen, når højttaleren pakkes ud, er virkelig god.

Jeg er særligt glad for evnen til automatisk at tilpasse lyden til rummet, men der kunne godt være en lille equalizer-mulighed.

HomePods er et perfekt supplement til Apple TV, hvis du ikke gider have en soundbar eller andet lydsystem stående. HomePods er oplagte til at blive brugt til flere ting!

Lydkvaliteten og lydteknologien får topkarakter, men HomePods er ikke fejlfrie. Desuden må du kunne leve med, at de er begrænset til Apples økosystem, hvor hverken Bluetooth eller brug via Android-produkter er muligt.

5 ud af 6 stjerner.

Det siger andre om HomePods 2023:

 • PCMag: “Apples anden generation af HomePod bærer det elegante design fra den originale, men forbedrer lyd- og smarthome-oplevelserne for bedre at konkurrere med højttalere fra Amazon og Google”.
 • The Verge: “Apples ‘helt nye’ HomePod-højttaler er en ‘vi gør det igen’-efterfølger… Den nye model ændrer ikke meget på formelen fra den første udgave”.
 • CNET: “HomePod leverer fantastisk lydkvalitet, men denne dyre højttaler er en iOS-enhed, der kræver et Apple Music-abonnement”..

Aktuelle priser på Apple HomePods (2nd gen)

Herunder kan du se dagspriserne på Apple HomePods (2nd gen).

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Rigtig god lyd ved (stort set) alle typer musik
 • Understøtter Spatial Audio og lossless-streaming
 • Let opsætning
 • Justering af lyd og betjening via touchplade på toppen
 • Afspil musik i på alle AirPlay 2 enheder i hjemmet
 • Spiller sammen med Apple TV til TV-lyd
 • Automatisk tilpasning af lyden til rummet
 • Fornuftig prissætning
 • Stereopar er understøttet

Lidt at tænke over

 • Kræver iPhone eller iPad
 • Multiroom er ikke logisk opbygget
 • Siri-betjening opleves gammeldags og bøvlet
 • Kan du leve med, at det er et Apple-only-univers?

Mere til historien

Magneterne i højttalerne kommer fuld ud fra genanvendte ”sjældne jordarter”. Det samme gælder for guld og plastikken som er anvendt i stoffet til den Midnight-blå udgave. I den hvide version, er 30 procent af plastikken genanvendt.

Apple HomePod
iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som iPhone 16

RYGTE: Den kommende iPhone SE 4 vil bruge samme bagside som den kommende iPhone 16.

(mere…)
Samsung Galaxy Z Flip6 er et fremskridt | Test

TEST: Samsung Galaxy Flip6 er et skridt frem fra Galaxy Flip5, men der er stadig udfordringer. Her kan du læse min test af 2024-klaptelefonen.

(mere…)
Sony bliver ved med at skyde forbi

VIDEO: Sony Xperia 1 VI er et fremskridt. Desværre rammer Sony ikke skiven, selvom Xperia 1 VI dog har flere fordele. Se min videotest her.

(mere…)
OnePlus Nord CE 4 Lite er lidt for “lite” | Test

MINE INDTRYK: Inden sommerferien ramte præsenterede OnePlus den nye lavprismodel Nord CE 4 Lite. Er den værd at købe?

(mere…)
Samsung Galaxy Z Fold6 rammer ikke mig | Test

TEST: Høj kvalitet, fleksibel brug og imponerende skærmteknologi. Samsung Galaxy Z Fold6 har også de nyeste AI-funktioner. Læs testen her.

(mere…)
Jeg har prøvet et MEGA-solidt el-løbehjul

MINE INDTRYK: 60 km på en opladning og virkelig driftssikkert. Jeg har set nærmere på Xiaomi Electric Scooter 4 Pro (2nd gen).

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram