Sonos Era 100 test | minimale lydforskelle

TEST: Era 100 lyder fint og har et par esser i ærmet. Lyden er dog ikke afgørende forskellig fra Sonos One.

Sonos Era 100 test
Sonos Era 100 kan streame via Bluetooth, AirPlay og Sonos egen app (Foto: Sonos)

Sonos har lanceret Era 100 som erstatter Sonos One. Den nye udgave er optimeret på design og funktioner, men på lydsiden er der minimale forskelle.

Gennem et stykke tid har jeg lyttet til et Era 100 stereopar uden at blive træt af dem. De gør, hvad de skal; spiller ”the Sonos way”.

Lyden er forudsigelig og du kan på lang afstand høre, at det er Sonos højttalere. Sonos har en evne til at presse en masse bas og fylde ud af en lille plastikkasse – og det lyder bare ”som Sonos” og i øvrigt stort set ens på alle typer af musik.

Designet er ”nyt”

Sonos har alle dage være designmæssigt idéforladte. Designudtrykket er ”nå”. Produkterne er skabt til en anonym tilværelse. Det er selvfølgelig en stor fordel, hvis du ikke ønsker højttalerdesigns i hjemmet som ”larmer” visuelt. Jeg kan også nævne, at vi ikke er enige på redaktionen. Og det er jo altid med design en smagssag, hvad man er til eller ikke.

Den halvfirkantede form fra Sonos One er cylinderformet i Era 100. Toppen har næsten de samme betjeningsmuligheder. En nyhed er dog ”frem” og ”tilbage”, så du kan skifte sang direkte på højttaleren.

En god nyhed er, at volumenkontrollen er lettere at finde, da denne har en fordybning, som fingeren let finder.

TRUEPLAY: Sonos har en tuningsfunktion, hvor lyden kan kalibreres til rummet. På den måde får man det bedste ud af højttalerne. Tidligere har TruePlay forbeholdt iPhone- og iPad-brugere, men nu kan Android-folket også være med dog i en mere simpel udgave. I begge tilfælde vil du dog opleve et positivt løft i lyden.

Nye funktioner i Era 100

Modsat forgængeren har Era 100 ikke ethernetport. Vil du kable højttaleren kræver det en adapter til omkring 329 kroner, som desuden giver mulighed for tilslutning af enheder via jackstik.

Der findes også en line-in adapter til 189 kroner, hvis du udelukkede har brug for mini-jackstik indgang. Dette er en klar opgradering.

En anden stor nyhed er Bluetooth-tilslutning, så du kan spille fra dine enheder direkte uden om Sonos egen app. Era 100 kan kobles i stereopar, hvilket også fungerer med Bluetooth-streaming.

Du kan stadig streame fra Apples enheder via AirPlay 2, men Chromecast er ikke en mulighed. Nu vi er ved Google. Google Assistant er forsvundet. Stemmestyring sker udelukkede via Sonos Voice Control – desværre kun på engelsk og fransk.

Med stemmen kan du skifte sang, skrue op og ned eller starte et bestemt album, sang / playliste fra Apple Music eller Amazon Music. Spotify er ikke understøttet.

Stemmestyringen opleves lidt kluntet, men fungerer, når du lige har lært den at kende. Stemmen kan også bruges til at sammenkoble flere rum.

Bedre Wi-Fi og ekstra højttalere

Hvis du bøvler med Wi-Fi dækningen, kan du glæde dig over, at Era 100 understøtter alle Wi-Fi standarder op til Wi-Fi 6.

I forhold til Sonos One får du en ekstra diskantenhed og en ekstra digital klasse D-forstærker i den nye version. Era 100 har således tre klasse D-forstærkere, 2 x diskant og 1 x bas/mellemtone.

På bagsiden sidder en fysisk mikrofonafbryder.

ALT LYDER NÆSTEN ENS: Jeg har haft mulighed for prøve streaminghøjttalerne Argon Audio Forte A55 MK2 fra HiFi Klubben. Jeg var temmelig forundret over at kunne ”høre musikken” og dens detaljer i en grad, som man glemmer eksisterer, hvis der primært lyttes på systemer som Sonos. Jeg opdagede i den forbindelse, at Sonos formår at få næsten alt musik til at ”lyde ens”. Argon Audio Forte A55 MK2 afslørede imidlertid, hvordan musikken rigtigt lyder – også via Bluetooth-streaming. Det understreger, hvor vigtigt det er at lytte til højttalere, før de købes.

Konklusion: Du skal ikke skifte

Du skal købe Era 100, hvis du vil have Sonos Voice Control og mulighed for Bluetooth-afspilning. Du skal ikke udskifte hverken Play:1 eller One med Era 100, hvis du forventer en lydmæssig opgradering.

Sonos Voice Control findes i øvrigt også på Sonos One.

Alt efter musikgenren er der forskel på lyden, men det er ikke afgørende forskel. De fleste vil i en blindtest ikke kunne udpege, hvilket af produkterne der er hvad. Isoleret set leverer Sonos Era 100 en ret stor lyd, med god fylde og en tydelig top – og mere åben. På grund af den fysiske størrelse vil du dog opleve, at det til tider lyder ”lidt klemt”.

Enkeltstående med én højttaler klarer Era 100 sig godt, men den åbner sig mere, hvis du har dem som stereopar.

Via Pricerunner kan finde dagsprisen på Sonos Era 100. Lige nu er den cirka 2.100 kroner. Sonos One (Gen2) koster cirka 1.600 kroner. De 400 kroner vil jeg gerne spare.

Savner du en lydopgradering af dit Sonos-system, så overvej en subwoofer. Der giver en stor forskel på selv et stereosæt med Play:1. Du kan læse min test af Sonos Sub Mini her.

Sonos Era 100 er et fint produkt, men er mest en naturlig evolution. 5 ud af 6 stjerner.

Vil du have en større men stadig “lille” højttaler, så tjek Sonos Era 300.

SOUNDBAR DUEL: Vi har testet Samsung op mod Sonos

Aktuelle priser på Sonos Era 100

Herunder kan du se dagspriserne på Sonos Era 100.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Rimelig stor lyd og god fylde ift. Størrelsen
 • Understøtter Wi-Fi 6
 • Mulighed for streaming via Bluetooth og AirPlay 2
 • Let at finde lydstyrken på toppen uden at kigge
 • Du kan tilkøbe en adapter med 3,5 mm. lydtilslutning.

Lidt at tænke over

 • Kedeligt anonymt udtryk
 • Lyden folder sig ikke ud om end generelt er okay
 • Stemmestyring kun på engelsk og fransk
 • Ingen Google Assistant el. Chromecast
 • Adskiller sig ikke meget I lyden fra Sonos One
 • Kabeltilslutning kræver adapter.

Mere til historien

Uanset hvilken højttaler du vil købe, så besøg en fysisk butik hvor du kan lytte på flere forskellige højttalere, inden du beslutter dig.

Sonos Era 100
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram