Apple er klar med HomePod og HomePod Mini i Danmark

Apple har netop lanceret HomePod og HomePod Mini på det danske marked. Se pris og tilgængelighed her.

Apple HomePod 2. gen (Foto: Apple.com)
Apple HomePod 2. gen (Foto: Apple.com)

Apple er nu klar med HomePod (2. generation) og HomePod Mini på det danske marked. De kan købes fra dags dato (4. maj 2023).

Det er ikke overraskende, at HomePod og HomePod Mini nu bliver tilgængelig i Danmark. Vi skrev allerede tilbage i januar, at Apple ville lancere HomePod i foråret 2023. Ligesom også HomePod Mini var afsløret – endda med pris, samt lancering i foråret 2023.

Man kan sagtens bruge én HomePod, men det er også muligt, at sætte to højttalere sammen i et stereopar eller afspille lyd i flere rum. Ligesom det også kendes fra Sonos.

Med HomePods kan brugerne også oprette automatiseringer, hvis de har smarthome-produkter. Dette gøres via Siri. Dette fungerer ligesom Google Assistant i f.eks. via Nest hub.

Ifølge Apple giver HomePod og HomePod Mini god lyd, forbedrede Siri-funktioner og generelt et bud på et smarthome-produkt i hjemmet.

Ved selv hvor den står

HomePod kan genkende lysrefleksioner fra overflader via rummålingsteknologi, og på den måde vurdere om den er placeret op ad en væg eller står frit. Dette gør, at lyden tilpasses realtid.

Selve HomePod kommer med fire bashøjttalere samt fem diskanthøjttalere. Derudover har den, som noget helt nyt, lydgenkendelse og temperatur- samt luftfugtigheds-sensor.

Vægten er på 2,3 kilo mod tidligere 2,5 kilo. Ligeledes er højden lidt lavere. Den måler 168 mm fremfor tidligere 172 mm.

HomePod mini giver 360-graders lyd, så uanset hvor den placeres i et rum, så vil den lyde ensartet.

HomePod og HomePod Mini går automatisk i standby ved inaktivitet.

Markante farver

HomePod mini (Foto: Apple)
HomePod mini (Foto: Apple)

HomePod fås i hvid og i den nye farve midnat, mens HomePod Mini fås i fem markante farver, der sætter kulør på hjemmet: orange, gul og blå samt hvid og space grey. Både HomePod og HomePod Mini leveres med et vævet strømkabel i matchende farve.

Ultra Wideband-teknologien gør det muligt at flytte lydindholdet, som afspilles på iPhone, over på HomePod eller HomePod Mini. Det kan være alt fra en sang, podcast til et telefonopkald.

En smart gimmick er, at HomePod-modellerne kan genkende op til seks stemmer. Dermed kan familiemedlemmer lytte til egne ting og tilføje kalenderbegivenheder til dem selv.

Det er også muligt at forbinde HomePod-modellerne med Apple TV 4K. HomePod og HomePod Mini understøtter desuden også Matter-standarden.

Det koster HomePod og Home Pod Mini i Danmark

HomePod mini (Foto: Apple)
HomePod mini (Foto: Apple)

HomePod (2. generation) kan købes fra den 4. maj 2023 til 2.599 kroner, mens HomePod Mini har en pris på 899 kroner.

Ved køb af en HomePod eller HomePod Mini kan nye kunder få seks måneders gratis abonnement til Apple Music.

HomePod (2. generation) er kompatibel med iPhone SE (2. generation) og nyere eller iPhone 8 og nyere med iOS 16.3 eller nyere eller iPad Pro, iPad (5. generation) og nyere, iPad Air (3. generation) og nyere eller iPad mini (5. generation) og nyere med iPadOS 16.3.

HomePod Mini er kompatibel med iPhone SE, iPhone 6s eller nyere eller iPod touch (7. generation) med den nyeste version af iOS, eller iPad Pro, iPad (5. generation eller nyere), iPad Air 2 eller nyere eller iPad mini 4 eller nyere med den nyeste version af iPadOS.

Det er spændende, hvordan salget af HomePod-modellerne bliver. Tidligere har det været skuffende på nogle markeder, så produktionen har været stoppet, samt den første generation af HomePod blev taget af markedet.

Mere til historien

Både HomePod og HomePod Mini er produceret med 100 procent genanvendte jordarter i højttalermagneterne og genanvendt plast i stofnettet. På den nye farve midnat, er der 100 procent genanvendt plast i stoffet. Derudover anvender HomePod også 100 procent genanvendt guld i belægningen på flere printkort. Og så er begge højttalere er fri for kviksølv, bromerede flammehæmmere, PVC og beryllium.

iPhone 16 Plus kommer måske i disse farver

Når Apple er klar med iPhone 16-serien til efteråret, så kan iPhone 16 Plus måske komme i syv forskellige farver.

(mere…)
Sony Ult Power Sound – ny lyd-serie

Sony er klar med en ny serie af højttalere og hovedtelefoner, som har fokus på kraftfuld bas. Læs om de nye produkter her.

(mere…)
Apple måske på vej med AirPods Lite?

Rygterne svirrer om, at Apple senere i år vil lancere en billigversion af AirPods, der måske vil hedde AirPods Lite.

(mere…)
iPhone 12 har fået kraftigere trådløs opladning

iOS 17.4-opdateringen har angiveligt åbnet op for den nye trådløs opladestandard på iPhone 12.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram