HomePod-salget skuffer – Apple bremser produktionen

Apples højttaler, HomePod, kom godt fra start. Siden er salget mindre end forventet. Apple har derfor angiveligt bremset produktionen.

Salget af smarthøjttalere i starten af 2018 (Kilde: Bloomberg)

Salget af smarthøjttalere i starten af 2018 på det amerikanske marked (Kilde: Bloomberg)

Vi hørte første gang om Apple HomePod højttaleren til Apples udviklerkonference sidste år i juni. Siden har HomePod været ramt af uheld. Først blev højttalerne forsinkede på markedet. Siden den kom til salg i februar har salget været skuffende. Det skriver Bloomberg.

Her er HomePod – Siri højtaleren fra Apple

Det skuffende salg har angiveligt betydet, at Apple har bremset produktionen. Så der kan blive solgt ud af de allerede producerede enheder.

Forsalget af enheden så ellers ud til, at Apple havde skabt endnu en succes. I starten var hver tredje smarthøjttaler, som blev solgt i USA, en HomePod. Men siden er salget stagneret. En af grundene er, ifølge Apple-analytikeren Shannon Cross, at forbrugerne havde forventet HomePod kunne mere end tilfældet er.

For at få mest ud af en HomePod skal du være integreret i Apples andre produkter. Så for at få det fulde udbytte kræver det en iPhone og også gerne et Apple Music-abonnement. Dermed er Amazon Echo og Google Home foran.

Derudover er prisen også et problem for HomePod, da den er dyrere end konkurrenterne.

Bloombergs kilder mener dog ikke, at det er helt skidt for Apple trods alt. Forventningen er, at salget atter vil tage til når sommerferien kommer nærmere. Det estimeres, at Apple vil sælge 7 millioner eksemplarer af HomePod i år og omkring 11 millioner eksemplarer i 2019.

Apple anerkender: HomePod kan lave mærker på træbord

Der er endnu ikke nogle meldinger om hvorvidt HomePod vil blive tilgængelig på det danske marked eller i så fald hvornår.

Mere til historien

Apple har tidligere oplyst, at højttaleren senere i år vil kunne forbindes med flere HomePod-enheder og dermed spille musik i stereo.

Apple stopper arbejdet på Vision Pro 2

Arbejdet på Apple Vision Pro 2 skulle angiveligt være stoppet til fordel for et andet headset.

(mere…)
Glæd dig til disse nyheder i Apples Besked-app

Vi har samlet nogle af de nyheder, som du kan glæde dig til, når iOS 18 udkommer senere på året.

(mere…)
Disse telefoner får Apple Intelligence

Apple kommer med iOS 18 i efteråret til en række telefoner. Men det er begrænset, hvilke telefoner som understøtter Apple Intelligence.

(mere…)
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram