HomePod-salget skuffer – Apple bremser produktionen

4

Apples højttaler, HomePod, kom godt fra start. Siden er salget mindre end forventet. Apple har derfor angiveligt bremset produktionen.

Salget af smarthøjttalere i starten af 2018 (Kilde: Bloomberg)
Salget af smarthøjttalere i starten af 2018 på det amerikanske marked (Kilde: Bloomberg)

Vi hørte første gang om Apple HomePod højttaleren til Apples udviklerkonference sidste år i juni. Siden har HomePod været ramt af uheld. Først blev højttalerne forsinkede på markedet. Siden den kom til salg i februar har salget været skuffende. Det skriver Bloomberg.

Her er HomePod – Siri højtaleren fra Apple

Det skuffende salg har angiveligt betydet, at Apple har bremset produktionen. Så der kan blive solgt ud af de allerede producerede enheder.

Forsalget af enheden så ellers ud til, at Apple havde skabt endnu en succes. I starten var hver tredje smarthøjttaler, som blev solgt i USA, en HomePod. Men siden er salget stagneret. En af grundene er, ifølge Apple-analytikeren Shannon Cross, at forbrugerne havde forventet HomePod kunne mere end tilfældet er.

For at få mest ud af en HomePod skal du være integreret i Apples andre produkter. Så for at få det fulde udbytte kræver det en iPhone og også gerne et Apple Music-abonnement. Dermed er Amazon Echo og Google Home foran.

Derudover er prisen også et problem for HomePod, da den er dyrere end konkurrenterne.

Bloombergs kilder mener dog ikke, at det er helt skidt for Apple trods alt. Forventningen er, at salget atter vil tage til når sommerferien kommer nærmere. Det estimeres, at Apple vil sælge 7 millioner eksemplarer af HomePod i år og omkring 11 millioner eksemplarer i 2019.

Apple anerkender: HomePod kan lave mærker på træbord

Der er endnu ikke nogle meldinger om hvorvidt HomePod vil blive tilgængelig på det danske marked eller i så fald hvornår.

Mere til historien

Apple har tidligere oplyst, at højttaleren senere i år vil kunne forbindes med flere HomePod-enheder og dermed spille musik i stereo.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste Flest stemmer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer