Her er Apples hardware-nyheder – sommer 2023

KORT OVERBLIK: De nye Apple-produkter er: MacBook Air, Mac Studio, Mac Pro og Vision Pro. Læs om nyhederne her.

Apple WWDC 2023 nyheder
Her er Apples nyheder i sommeren 2023 (Grafik: MereMobil.dk / Apple)

Apple har i denne uge på WWDC-konferencen præsenteret en række nyheder på software såvel som hardware.

Jeg har samlet hardwarenyhederne, så du kan få et overblik. Hvis du jagter information om iOS 17 og iPadOS 17, så kan du finde en gennemgang af iOS 17 her og flere oplysninger om iPadOS 17 her, samt læse lidt om watchOS 10.

15” MacBook Air

Sidste år kom MacBook Air i en designopdateret udgave, hvor det klassiske Air-udtryk blev fjernet. Til gengæld kunne computeren fås med M2-chipset.

I år har Apple forøget skærmstørrelsen fra 13 til 15 tommer og tilføjet M2-processorchipset.

MacBook Air fås kun med den M2-variant, der har 8-core CPU og 10-core GPU. Sidste års model har chipsettet med 8-core CPU og 8-core GPU i basismodellen, men kan dog opgraderes mod betaling.

Pris: 12.499 kroner (fra)
Salgsstart: 13. juni 2023

Mac Studio – 2023

Mac Studio er en kompakt desktopcomputer med rigtig høj ydeevne. Du skal forestille dig en Mac Mini blot med vanvittig meget mere power på grafik- og allround-ydelse.

I år har Mac Studio fået opgraderet processor- og chipsetplatformen til M2-serien. Modellerne fra 2023 var baseret på M1 Max og M1 Ultra. Nu anvendes M2 Max og M2 Ultra.

Kort fortalt er ydelsen boostet, men Mac Studio 2022, der er udgået af sortimentet, vil stadig være fremragende at få fat i.

Pris: 18.999 kroner (fra)
Salgsstart: 13. juni 2023

Mac Pro – 2023

Apples hurtigste og mest fleksible computer er Mac Pro, der hidtil kun har haft Intels chipset- og processorplatform. Den til dato nyeste Mac Pro er fra december 2019.

Mac Pro kan anvende PCIe-udvidelseskort og leveres nu med M2 Ultra chipset, der starter med 24-core CPU og 60-core GPU plus 32-core Neural Engine.

Basismodellen har 64 GB RAM og 1 TB SSD-lagerplads, der dog efterfølgende kan opgraderes. Efter købet kan man ikke udskifte eller udvide chipset og RAM.

Mac Pro fås enten som tower eller til rackmontering.

Denne computer er for dem, som har brug for vanvittig meget ydelse, uden at varmeudviklingen stikker af og hvor mange tilslutninger samt mulighed for udvidelser er et must. Du kan læse mere om Mac Pro her.

Pris: 64.999 kroner (fra)
Salgsstart: 13. juni 2023

Apple Vision Pro

VR og AR kombineres til Mixed Reality (MR) i Vision Pro, der er en ”computer”, du kan tage på hovedet. Hvert øje har en 4K-skærm og brillen er fyldt med et hav af sensorer og kameraer.

I Vision Pro ses et brugerinterface som svæver i rummet foran dig og hvor betjeningen sker med hånd- og fingerbevægelser ”ud i luften”. Du kan f.eks. se dine panoramabilleder på en hidtil uset måde, hvor det nærmest er som at stå der, hvor billedet er taget, fortæller Apple.

Du kan også ses film på en gigantisk virtuel skærm, der svarer til at sidde foran et lærred, som er mere end 30 meter bredt.

For at forstå hvad Vision Pro er, vil jeg anbefale at du ser dette indslag fra Pixel.TV, hvor jeg fortæller mere om Vision Pro. Følg også debattråden i denne artikel.

Der er aktuelt ingen meldinger om, hvornår Vision Pro kommer til Danmark.

Pris: 3.499 dollar – cirka 24.000 kroner + moms/afgifter
Salgsstart: Begyndelsen af 2024 i USA

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

I efteråret introducerer Apple en ny macOS-version kaldet macOS Sonoma, der blandt andet introducerer widgets på skrivebordet. Du kan læse mere om macOS Sonoma her.

De seneste rygter om kommende iPhone

Bliver 2024 året, hvor Apple kommer med en foldbar iPhone? Eller hvad skal vi forvente af Apples næste iPhone.

(mere…)
iPhone SE (4. generation) får to features fra iPhone 15 Pro

Det er uvist, hvornår Apple er klar med den næste iPhone SE-model. Rygterne svirrer i stor stil og det forlyder den får to features fra iPhone 15 Pro.

(mere…)
Apple Arcade får flere titler op til julen

KORT NYT: Med julen lige om hjørnet, så er der kommet flere spil til Apple Arcade, hvis du har brug for lidt afslapning.

(mere…)
OLED skærme og flere størrelser på vej til iPad

RYGTE: Selvom 2023 ikke er helt slut endnu, så forventes der ikke nogen nyheder til iPad-fronten i år. Det vil både iPad Pro og iPad Air lave om på i 2024.

(mere…)
iMessage kan nu flyde frit til og fra Android-enheder

Ny app har tilsyneladende nedbrudt en mur mellem Apple og Android. Blandt andet med gruppechat på tværs af platformene.

(mere…)
Rejsekort er klar som app i 2024

Benytter du Rejsekortet og elsker apps, så kan du glæde dig til 2024, hvor Rejsekortet er klar som app.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram