De 12 vigtigste nyheder i iOS 17

OVERBLIK: Vi har samlet de 12 vigtigste nyheder i den kommende iOS 17-opdatering til iPhone.

IOS 17 overblik
Læs her hvilke store ændringer og tilføjelser der kommer i softwaren på din iPhone (Grafik: MereMobil.dk)

Den næste store iPhone-opdatering hedder iOS 17. Sammen med iOS 17 følger også en lignende opdatering til iPad, iPad OS 17. Desuden er der ny software på vej til Apple TV, Mac og Apple Watch.

Da iOS 16 kom sidste år, var der mange større opdateringer af brugerfladen og funktionerne. Herunder muligheden for at fortryde en afsendt besked i iMessage.

Med iOS 17 kommer der mange funktionsopdateringer, der ikke nødvendigvis kun knytter sig til det visuelle.

Disse iOS 17 nyheder kan du glæde dig til

 • Smart display: Din iPhone kan forvandles til en smarthome-hub, når den placeres på opladeren – en særlig trådløs en fås der naturligvis. Funktionen hedder ”StandBy”. Her kan telefonen vise f.eks. et analog ur med en kalender, musikspilleren eller måske bare et billede. Den særlige oplader stander er baseret på MagSafe teknologi, men StandBy vil fungere med alle opladere.
 • Opkald: Du kan fra iOS 17 påvirke, hvad modtageren af dit opkald ser, når du ringer. Funktionen Contact Poster er en visuel repræsentation af dig på modtagerens telefon. Du kan justere billede, farver og skrifttyper. Funktionen bliver en del af kontaktkortet i modtagerens telefon.
 • Telefonsvarer: Bruger du Apples telefonsvarerfunktion Live Voicemail, kan du få realtids-tekstning på skærmen af, hvad der bliver sagt på beskeden. Hvis du har aktiveret at opkald fra ukendte numre skal være lydløse, så kan denne opkaldstype nu sendes direkte på telefonsvareren.
 • Check in: En ny funktion hvor en af dine kontakter kan få en besked, når du er ankommet til din destination. Hvis ikke du flytter dig i en periode uden at svare på beskeder, bliver din lokation, batteristatus og dækningen fra mobilnettet automatisk sendt til din kontakt.
 • FaceTime: Hvis du ringer via FaceTime og modtageren ikke svarer, kan du indspille en video og lydbesked, som modtageren kan se. Det bliver også muligt at anvende FaceTime på Apple TV. Her fungerer din iPhone som kamera.
 • Widgets: I dag er widgets på hjemmeskærmen ”døde” genveje, der kan vise informationer. Fra iOS 17 kan du interagere med indholdet – f.eks. at skifte til næste sang eller slukke lyset.
 • AirDrop: Ved at holde to iPhones, eller Apple Watch, tæt på hinanden kan der udveksles kontakter fra adressebogen – også dit personlige Contact Poster. Når du overfører filer via AirDrop, er det i dag påkrævet at enhederne skal være tæt på hinanden. Senere i år bliver det muligt, at fortsætter overførslen via internettet, hvis forbindelsen mellem enhederne mistes. Du kan også fra iOS 17 aktivere overførsler ved at holde telefonerne tæt på hinanden. Funktionen virker også i SharePlay.
 • Dagbog: Dine store oplevelser og begivenheder kan samles i Journal. Funktion anvender maskinlæring (ML) til at komme med forslag til begivenheder, som du vil gemme i dagbogen. Indholdet i Journal kan udelukkende ses af dig og iCloud-backup er end-to-end krypteret. Maskinlæringen finder sted på enheden og ikke i skyen.
 • AirPods: Der kommer dynamisk støjreduktion til AirPods Pro (2nd gen). Støjen fra omgivelserne sorteres stadig fra, men hvis nogen taler til dig (tæt på dig) bliver denne lyd lukket igennem. Ved opkald kan du nu slå mikrofonen fra og til fra på headsettet. Dette fungerer på AirPods Pro (1st og 2nd gen) samt AirPods Max.
 • Kort: I Apple Kort kan du downloade et kortudsnit til offline-brug – inkl. forskellige kortdata. Det bliver også muligt at se, om opladestationer til elbiler er tilgængelige langs ruten.
 • Siri: Nu skal du ikke længere sige ”Hej Siri” med bare ”Siri” for at aktivere stemme-assistenten.

Se også hele Apples iOS 17-oversigt.

Ingen stor App Store nyhed

Det var ventet, at Apple ville imødekomme EU’s konkurrenceregler ved at åbne for installation af apps uden om App Store, kendt som side-loading.

Side-loading er muligt på Android, men Apple har tidligere udtalt, at de anser denne type adgang for usikkert, hvilket skulle være den primære grund til ikke at åbne for side-loading.

Apple har også præsenteret hardware. Her kan du læse om den nye 15-tommer MacBook Air samt powercomputerne Mac Pro og Mac Studio.

Du kan hente iOS 17 i efteråret

I lighed med tidligere store opdateringer så kommer Apple også denne gang med public-beta-udgaver, hvor slutbrugere kan prøve testversioner af iOS 17, før opdateringen frigives i sin endelig version.

Den officielle store opdatering kommer i efteråret nogenlunde samtidigt med, at iPhone 15-serien ser dagens lys.

Allerede nu er iOS 17 tilgængelig i betaversioner til udviklere.

Ikke alle telefoner kan køre iOS 17. Her kan du se, hvilke iPhones der kan opdateres til iOS 17.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

I efteråret kommer der også store opdateringer til Apple Watch og Mac. De nye versioner hedder macOS Sonoma og watchOS 10.

Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
iPhone 16-serien får A18-chip

Rygte: Et læk antyder at fire iPhones, der kommer i september, vil have den nye A18-chip.

(mere…)
Nyd ferien og sæt din iPhone på SMS-feriesvar

TIP: Sådan sætter du din iPhone på SMS-autosvar, når du holder ferie.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram