iPadOS 17 giver mulighed for mere personlig tilpasning

Apple har afsløret lidt af det, som vi kan forvente af den kommende iPadOS 17-opdatering. Se nogle af nyhederne her.

iPadOS 17 (Foto: Apple)
iPadOS 17 får for første gang adgang til appen Sundhed (Foto: Apple)

Apple har givet et smugkig på den kommende softwareopdatering til iPadOS 17, og der er spændende ting på vej. Opdateringen giver blandt andet brugerne nye muligheder for at tilpasse låseskærmen og bruge widgets.

Der er også nye opdateringer til følgende apps: Beskeder, FaceTime, Sundhed og Safari. Ligesom der også er intelligente funktioner i PDF’er og Noter.

Det er i øvrigt første gang, at Apple udsender appen Sundhed til iPad.

I Beskeder kommer blandt andet ”klistermærker” og brugerne kan lægge en video- eller lydbesked i FaceTime, hvis et opkald ikke besvares. Ligesom man også kan lave flere reaktioner som hjerter, fyrværkeri og andet.

LÆS OGSÅ: Apple afslører ny 15-tommer MacBook Air med opgraderet skærm

FaceTime bliver også muligt via Apple TV 4K. Det kan enten startes på iPad’en og flyttes til Apple TV eller blot foretages via Apple TV. Kameraet i iPad (eller iPhone) bliver det kamera, som den du taler med, ser dig igennem.

iPadOS 17 (Foto: Apple)
I iPadOS 17 er der flere mulighder på låseskærmen (Foto: Apple)

Bruger du Apples Sundhedsapp, så er der interaktive diagrammer på vej.

iPadOS 17 udnytter den store skærm på iPad’en bedre og lader brugerne tilpasse låseskærmen så den bliver endnu mere personlig – og anvendelig. 

Brugerne kan vælge et billede fra det personlige bibliotek, et dynamisk sæt billeder, som skifter i løbet af dagen, eller et Live Photo, der hver gang iPad’en aktiveres ses i slowmotion. Live Photo wallpaper kendes også fra iPhone.

Widgets bliver også opgraderet og mere interaktive. Det betyder blandt andet, at man direkte fra en widget kan tænde for lyset, afspille en sang eller andet. Dette bliver også muligt fra widgets på låse- og hjemmeskærmen.

OVERBLIK: De 12 vigtigste nyheder i iOS 17

Forbedret autokorrektur

Vi har nok alle prøvet at skrive beskeder, hvor autokorrekturen har ændret noget, så det blev noget andet end det, som var tiltænkt.

Med iPadOS 17 er der forbedringer klar af autokorrektur. Det skulle betyde, at brugerne kan skrive hurtigere og nemmere end tidligere. Integreret tekstforudsigelse hjælper brugerne med hurtigt at afslutte sætninger.

Det er uklart, om dette vil fungere på dansk.

Sundhedsappen er klar til iPad

iPadOS 17 (Foto: Apple)
I iPadOS 17 bliver widgets mere interaktive (Foto: Apple)

iPadOS 17 bringer også Sundheds-appen til iPad. Den giver brugerne nogle nye måder, hvor de kan få vist sundhedsdata i detaljer. Designet er optimeret til iPad-skærmen.

Det bliver også nemmere at aktivere ”Siri”. Dette kan nu ske ved blot at sige ”Siri”. Og når først Siri er aktiveret, så kan man komme med flere kommandoer efter hinanden uden hun skal aktiveres for hver gang.

LÆS OGSÅ: Vision Pro: Genialt eller et fejlskud?

Det bliver lettere at dele indhold via AirPlay. Den indbyggede intelligens lærer nu de enkelte brugeres præferencer at kende.

iPadOS 17 og iOS 17 er ude i første betaversion til udviklerne nu. Du kan læse meget mere om iPadOS 17 her.

OVERBLIK: iPadOS 17 dropper understøttelse af disse iPads

NYT OM APPLE: Vil du have de seneste Apple-nyheder og andre technyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag?

Næste step 👆

Mere til historien

Der er også nye tilgængelighedsværktøjer. Brugere med kognitive evner kan nu nemmere bruge iPad. Live Speech hjælper brugere, der ikke kan tale, med at skrive det, de vil sige, og få det læst op under telefon- eller FaceTime-opkald og i samtaler ansigt til ansigt.

Læs også:
Disse iPhones kan opdateres til iOS 17

AI-funktioner udsendes nu til ældre Samsung Galaxy-telefoner

Nu kommer opdateringen til din Samsung-telefon, som du har ventet på.

(mere…)
Den store årlige Apple-event – dette kan du forvente

Datoen for udviklerkonferencen WWDC, som Apple afholder hvert år, er offenliggjort.

(mere…)
Stort søgsmål: Apple skaber monopol

App Store, Apple Watch, og et lukket system. Nu skal Apple forholde sig til et nyt søgsmål. Denne gang er det hjemme i USA.

(mere…)
Apple klar med ny vigtig iOS-opdatering

Apple har netop frigivet nye softwareopdateringer til de forskellige platforme. Nyt til iOS, VisionOS og iPadOS. Download nu.

(mere…)
Galaxy S24 Ultra får et kameraboost i april-opdateringen

Det lader til, at Samsung endnu engang forbedrer kameraet i topmodellen Galaxy S24 Ultra.

(mere…)
Apple annoncerer nye iPads i næste uge

Nye iPad-modeller kan være på vej - måske allerede i næste uge. Sådan lyder de seneste rygter.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram