Vision Pro: Genialt eller et fejlskud?

Apple har fremvist Vision Pro – et helt nyt produkt, som vi skal lære at forstå meningen med. Måske er det genialt…

Vision Pro
Ens computer kan betjenes virtuelt gennem headsettet (Foto: Apple)

Efter flere års rygter og tilløb har Apple fremvist en ny produktkategori med et helt nyt produkt, ny betjeningsform, styresystem og appbutik.

Apple Vision Pro er navnet på et par ”briller”, der kombinerer VR (Virtual Reality) med AR (Augmented Reality) – samlet hedder det ”Mixed Reality”.

Vision Pro er, ifølge Apple, det mest avancerede stykke elektronik, du kan komme i nærheden af.

Det kan beskrives som en computer, du tager på hovedet, hvor du både får computerkraft, skærm, lyd og betjening i én enhed.

En ny verden åbner sig

Vision Pro
Panoramabilleder bliver en helt anden oplevelse (Foto: Apple)

Når du tager Vision Pro på hovedet åbner sig en ny virkelighed, hvor du i din dagligstue kan se et brugerinterface, som du kan betjening med fingre og øjne. Når du bevæger øjnene registreres, hvad du kigger på – og med et lille ”knib” med fingrene kan du aktivere f.eks. en app.

Skærmbillede fra din Mac-computer kan overføres til dette virtuelle headset, så du kan arbejde i f.eks. Word eller på tværs af flere skærme – som altså fremstilles virtuelt i den alternative virkelighed.

Vision Pro er oplagt til film. Brugerne kan se f.eks. film i en skærmstørrelse, der svarer til 30 meter i bredden – 100 feet. Det vil føles som om, at sofaen står midt i filmen. Apple taler desuden om 3D-filmoplevelser, som i biografen.

Disney har allerede nu oplyst, at de er klar med Disney+ ved lanceringen. Desuden tænker Disney lige nu over, hvordan de kan udnytte den nye teknologi.

Panoramafotos fra dit galleri kan også vises i headsettet – hvor billedet nærmest vil omslutte dig.

Spil er naturligvis oplagte i Vision Pro og ifølge Apple er mere end 100 Apple Arcade spil klar ved lanceringen.

LÆS OGSÅ: Her er Apples nye “vanvidscomputere”

Teknologien i Vision Pro

  • 2 stk. 4K-skærme – ét til hvert øje
  • Chipset: M2 med R1-coprocessor til at håndtere betjening og kameraer
  • 6 mikrofoner
  • 5 sensorer
  • 12 kameraer
  • Software: VisionOS

Du kan se andre og de kan se dig

Vision Pro
Øjnene kan ses, når du bruger Vision Pro (Foto: Apple)

Normalt er et VR-headset en fuldt lukket oplevelse, men Apple har tænkt det anderledes og gjort det muligt, at du i Vision Pro kan se omgivelserne, mens du har det på – og dem omkring dig kan se dine øjne.

Hvis du sidder med headsettet på og en person går ind i rummet, vil personen blive vist i dit virtuelle miljø. Denne funktionalitet har Apple kaldt ”EyeSight”.

Dette Mixed Reality headset er beskyttet af en ny funktion kaldet Optic ID, hvor brugerens øjne kan oplåse f.eks. ens password-boks eller til at logge ind på tjenester – en øjenudgave af Face ID.

Se præsentationen af Vision Pro

Hvad skal vi bruge det til?

Teknologien i Vision Pro er uden tvivl ret vanvittig, men to spørgsmål melder sig. Det ene er, om brugerne gider gå rundt med det eller i det hele taget bruge det. Det andet er, om det virker så godt, som Apple lover.

Dernæst så skal produktet finde sin plads og tjenesterne skal følge med.

Du kan dykke mere ned i teknologierne bag Vision Pro på denne særlige side Apple har lavet til formålet.

Vision Pro kommer i USA i starten af 2024. Senere på året følger flere lande. Prisen er i USA 3.499 dollar. Det svarer til omkring 24.000 kroner uden moms og afgifter.

Hvad tænker du om Vision Pro? Har det en fremtid eller er det et fejlskud? Personligt har jeg det sådan, at det vil jeg da rigtigt gerne prøve.

NYHEDER FRA APPLE: Du kan få de seneste Apple-nyheder i din indbakke hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig GRATIS netop nu. Skriv din mailadresse i feltet herunder.

Næste step 👆

Mere til historien

Vision Pro får strøm fra et powerbank-lignende batteri, som du skal have i lommen. Driftstiden er omkring to timer, oplyser Apple. Headsettet kan dog også tilsluttes permanent til strøm.

iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Dette vidste du ikke om Apple Pencil Pro

Da Apple lancerede nye iPads tilbage i maj måned, så fik vi også Apple Pencil Pro, med en sjov detalje.

(mere…)
Disse iPads kan opdateres til iPadOS 18

LISTE: Apple har givet en smagsprøve den næste store iPadOS-opdatering. Se hvilke iPads der kan opdateres til iPadOS 18.

(mere…)
iPadOS 18 kommer med lommeregner-app til iPad

Apple har fremvist de kommende software-opdateringer. En af nyhederne i iPadOS 18 er, at iPad nu får sin egen officielle lommeregner-app.

(mere…)
Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
19 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram