Vil Samsung droppe Google og tilføje Bing?

Samsung overvejer, ifølge rygterne, at droppe Google som søgemaskine i telefonerne. Kan Bing erstatte Google?

Bing Google Samsung
Ifølge rygterne vil Samsung erstatte Google-søgningen i deres telefoner med Microsoft Bing (Grafik: MereMobil.dk)

Samsungs telefoner har Google som standard søgefunktion, men sådan bliver det måske ikke i fremtiden.

Angiveligt har ansatte i Google fået besked om, at Samsung vil udskifte Google-søgningen med Microsoft Bing, skriver Tek.no med kilde i New York Times.

Meldingen har angiveligt udløst ”panik” hos Google.

Det handler om milliarder

Panikken skyldes årlige indtægter hos Google fra Samsung på 3 milliarder dollar. Der ud over ligger der en kontrakt på 20 milliarder dollar med Apple, som skal fornyes i år.

Samsung synes tilsyneladende at den større og større udbredelse af Bing er interessant blandt andet på grund af Microsofts implementering af kunstig intelligens fra ChatGPT.

Angiveligt er Google på vej med en opdateret ”søgemotor”, som også gør brug af kunstig intelligens. Arbejdsnavnet er ”Magi”. Den nye motor er dog ikke klar til publikum endnu.

KOMMENTAR: Microsoft kan give Google en ordentlig mavepuster

Hvem vinder Samsung?

Microsoft og Samsung har historisk haft et tæt samarbejde, som f.eks. ses ved en særlig Microsoft-mappe med Microsoft-apps på telefonerne. Derfor kunne en udvidelse med søgefunktionen virke ret logisk.

Microsoft har vist sig ret investeringslystne og har kastet mange penge efter ChatGPT – 10 millarder dollar. Så mon ikke de kunne hive 3 milliarder mere op af kassen for at blive standardmotor på telefonerne fra verdens største smartphoneproducent?

BAGGRUND: Så vild er den nye kunstige intelligens

OM BING: Den seneste måned har jeg udelukkende brugt Bing til søgninger. Microsofts søgemaskine er langt bedre end sit rygte. Den finder det, som jeg søger efter og kun ganske få gange har jeg været nødt til at gentage en søgning i Google, uden nødvendigvis at få det ønskede resultat. På toppen har Microsoft deres ChatGPT-assisterede funktion, der lynhurtigt hjælper med svar, forklaringer og detaljer.

Mere til historien

Google har deres egen konkurrent til ChatGPT kaldet Bard. Investorerne er ikke imponerede. Da Bard svarede forkert ved præsentationen resulterede det  et kraftigt kursfald hos Google.

AI og Samsung går støvsugervejen … blandt andet

Samsung har præsenteret visionen Bespoke Life 2023. Visionen er at forbedre brugernes liv gennem energieffektivitet, forbindelsesmuligheder og design.

(mere…)
Samsung klar med det første Unpacked-event i Seoul

Rygterne har svirret, men nu er det officielt. Samsung afholder Unpacked-event for første gang nogensinde i Seoul. Det finder sted i juli.

(mere…)
Google dropper support på Chromecast i stilhed

Den første Chromecast fra Google vil ikke længere modtage software- eller sikkerhedsopdateringer.

(mere…)
Er Samsung Galaxy S23 FE på trapperne?

Ifølge de nyeste rygter tyder det på, at Samsung Galaxy S23 FE vil komme før Galaxy Z Flip5 og Galaxy Fold5.

(mere…)
Nu er Norlys Play klar til Samsung tv

Ejere af Samsung TV-skærme, som er Norlys-kunder, har nu fået en TV-app.

(mere…)
Samsung kan miste eksklusivitet

Da Samsung lancerede Galaxy S23-serien var det med en eksklusiv Snapdragon-processor, men måske kommer den i andre Android-modeller.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram