Tesla-grundlægger vil lave en sandhedsrobot

TruthGPT – sandhedens chatrobot – skal svare sandfærdigt.

Elon Musk
Elon Musk vil starte en chatrobot der fokuserer på sandheden (Foto: Tumisu/Pixabay)

Lige nu er ChatGPT standarden, når vi taler om chatrobotter. Der er ingen tvivl om at Google blev taget på sengen, da ChatGPT i slutningen af 2022 kom i hænderne på almindelige slutbrugere.

Microsoft investerede mange penge i ChatGPT og fik lynhurtigt implementeret deres egen version af tjenesten i browseren Edge samt i søgetjenesten Bing.

Noget forpustet kunne Google så fortælle om Bard, som skulle vise sig ikke at være flyvefærdig. Ved præsentationen svarede robotten forkert. Aktiemarkedet kvitterede med en kæmpe økonomisk mavepuster.

LÆS OGSÅ: Microsoft kan spænde ben for Google

Uanset chatrobot-teknologi så skal man ikke stole på alle svarene. Nogle gange er resultaterne direkte misvisende, men det skal nok blive bedre hen ad vejen, når teknologien modnes.

I kampen for sandheden har Tesla-grundlæggeren Elon Musk meldt i ringen. Han vil starte ”TruthGPT”. Robotten skal være ”sandhedssøgende kunstig intelligens”, skriver DR med kilde i amerikanske Fox News.

Derudover fabler Musik om ”universets natur” og ”forstå universet”.

BAGGRUND: Så vild er kunstig intelligens

Elon Musik har måske set lyset. Hvis folk i almindelighed stoler blindt på chatrobotterne, så ser det sort ud for folks almene viden.

Historien melder ikke noget om, hvornår TruthGPT vil se dagens lys.

En af de store techpersonligheder, Microsoft-grundlægger Bill Gates, har sagt, at kunstig intelligens (AI) er det vigtigste teknologiske fremskridt i årtier. Læs den historie her.

LÆS OGSÅ: Chatrobotter vil ændre din søgen på internettet

OM CHATGPT: ChatGPT er en chatrobot med kunstig intelligens. Den blev finansieret i robottens spæde start i 2015 af Elon Musk og andre tech-folk og eksperter. ChatGPT kan chatte med mennesker og give svar på spørgsmål. ChatGPT er trænet på en stor mængde tekst fra internettet.

Mere til historien

Elon Musk var med til at kaste penge i ChatGPT da grundstenene i 2015 blev lagt.

Elon Musk forbyder brug af Apple

Tesla-ejeren Elon Musk har reageret på Apples lancering af Apple Intelligence i blandt andet iPhone og iPad.

(mere…)
Apple Intelligence – hvad går det ud på?

Kunstig intelligens kommer til iPhone, iPad og Mac. Her er nyhederne i Apple Intelligence.

(mere…)
Gemini er landet på dansk jord

Google erkender at Gemini kan fejle. Gemini kan tilgås både som app til Android og via en browser.

(mere…)
Disse AI-funktioner kan du glæde dig til på iPhone

Den næste store iOS-version ventes, at indeholde en masse nye AI-funktioner. Her er nogle af de AI-tiltag, som forventes.

(mere…)
AI vil skubbe dansk økonomi fremad med astronomisk beløb

To ud af tre fuldtidsansatte vil snart på dagligbasis anvende kunstig intelligens i arbejdet, spår analyse fra Implement og Google.

(mere…)
Søg i Google Fotos med AI

Google Fotos får en rigtig stor og praktisk opgradering med AI-søgning, som giver nye muligheder.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram