Tesla-grundlægger vil lave en sandhedsrobot

TruthGPT - sandhedens chatrobot - skal svare sandfærdigt.

Elon Musk
Elon Musk vil starte en chatrobot der fokuserer på sandheden (Foto: Tumisu/Pixabay)

Lige nu er ChatGPT standarden, når vi taler om chatrobotter. Der er ingen tvivl om at Google blev taget på sengen, da ChatGPT i slutningen af 2022 kom i hænderne på almindelige slutbrugere.

Microsoft investerede mange penge i ChatGPT og fik lynhurtigt implementeret deres egen version af tjenesten i browseren Edge samt i søgetjenesten Bing.

Noget forpustet kunne Google så fortælle om Bard, som skulle vise sig ikke at være flyvefærdig. Ved præsentationen svarede robotten forkert. Aktiemarkedet kvitterede med en kæmpe økonomisk mavepuster.

LÆS OGSÅ: Microsoft kan spænde ben for Google

Uanset chatrobot-teknologi så skal man ikke stole på alle svarene. Nogle gange er resultaterne direkte misvisende, men det skal nok blive bedre hen ad vejen, når teknologien modnes.

I kampen for sandheden har Tesla-grundlæggeren Elon Musk meldt i ringen. Han vil starte ”TruthGPT”. Robotten skal være ”sandhedssøgende kunstig intelligens”, skriver DR med kilde i amerikanske Fox News.

Derudover fabler Musik om ”universets natur” og ”forstå universet”.

BAGGRUND: Så vild er kunstig intelligens

Elon Musik har måske set lyset. Hvis folk i almindelighed stoler blindt på chatrobotterne, så ser det sort ud for folks almene viden.

Historien melder ikke noget om, hvornår TruthGPT vil se dagens lys.

En af de store techpersonligheder, Microsoft-grundlægger Bill Gates, har sagt, at kunstig intelligens (AI) er det vigtigste teknologiske fremskridt i årtier. Læs den historie her.

LÆS OGSÅ: Chatrobotter vil ændre din søgen på internettet

OM CHATGPT: ChatGPT er en chatrobot med kunstig intelligens. Den blev finansieret i robottens spæde start i 2015 af Elon Musk og andre tech-folk og eksperter. ChatGPT kan chatte med mennesker og give svar på spørgsmål. ChatGPT er trænet på en stor mængde tekst fra internettet.

Mere til historien

Elon Musk var med til at kaste penge i ChatGPT da grundstenene i 2015 blev lagt.

ChatGPT-appen klar til iPhone i Danmark

Du kan nu have ChatGPT ved hånden, hvis du har en iPhone. Appen er klar i Danmark.

(mere…)
French Open: Tennisstjerner får hjælp af kunstig intelligens

Når Holger Rune, Novak Djokovic og Casper Ruud er klar til French Open i Paris, vil de kunne anvende kunstig intelligens.

(mere…)
ChatGPT nu klar som app til iPhone

OpenAI har frigivet en officiel ChatGPT-app, som kan downloades nu af særligt udvalgte.

(mere…)
ChatGPT-chef: Kunstig intelligens (AI) skal bruges varsomt

I en høring i Kongressen erkendte chefen for OpenAI, som står bag ChatGPT, at man skal være varsom ved brugen af kunstig intelligens.

(mere…)
Snapchats AI gør børn forskrækkede og utrygge

Snapchats chatbot er netop lanceret. Chatbotten gør eksperter bekymrede.

(mere…)
Zalando modeassistent med ChatGPT løser måske tøjkrisen

En ny "modeassistent" fra Zalando kan hjælpe dig, når du har tøjkrise.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram