Xiaomi 13 Pro test | Er dette årets bedste telefonkamera?

TEST: Xiaomi 13 Pro har et helt utrolig godt kamera, men også andet at byde på. Læs min Xiaomi 13 Pro test – Xiaomis nyeste topmodel.

Xiaomi 13 Pro test
Xiaomi 13 Pro er en gennemført topmodel med et fænomenalt kamera (Foto: MereMobil.dk)

Med et flot design, masser af RAM, lynhurtig processor og et kamera der kan blæse de fleste bagover, lyder Xiaomi 13 Pro som en øjeblikkelig bestseller.

Xiaomi 13 Pro er ikke uden fejl, men dens største udfordring er, at den lander pladask mellem mindst tre andre topmodeller, med hver deres fordele og ulemper.

Det afholder dog ikke Xiaomi fra at tage kampen op med det bedste fra Samsung, OnePlus og Google, med hjælp fra blandt andet et partnerskab med Leica og den seneste kamerateknologi. Det betyder også, at prisen nu er i den høje ende.

Jeg har holdt i hånd med Xiaomi 13 Pro et par uger nu. Her er mit bud på om den er pengene værd.

Specifikationer: Xiaomi 13 Pro

 • Skærm: 6,73”, 120 Hz (1-120 Hz), 1900 nits
 • Type: LTPO AMOLED
 • Opløsning: 1440 x 3200 pixels
 • Beskyttelse: Gorilla Glass Victus forside og keramisk bagside
 • Processor: Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2
 • RAM: 8 eller 12 GB
 • Lager: 128, 256 eller 512 GB
 • Udvidelse: Nej
 • Kamera 1: 50.3 MP, f/1.9, vidvinkel, 1.0″ sensor
 • Kamera 2: 50 MP, f/2.0, telefoto
 • Kamera 3: 50 MP, f/2.2, ultravidvinkel
 • Frontkamera: 32 MP
 • Batteri: 4820 mAh
 • Trådløs opladning: Ja. Op til 50 watt (med speciallader)
 • Hurtigoplader: Ja. Op til 120 watt
 • 3.5 mm. Jackstik: Nej
 • Forbindelser: Wi-Fi op til Wi-Fi 7, hotspot, Bluetooth 5.3, IR, flere GPS-netværk, NFC, USB C
 • 5G: Ja
 • Dual-SIM: Ja
 • Fingeraftrykssensor: Ja. Optisk i skærmen
 • IP-beskyttelse: IP68
 • Størrelse: 162,9 x 74,6 x 8,4 mm.
 • Vægt: 229 gram
 • System: Android 13
 • Brugerflade: MIUI 14

Flot – men glat som en ål

Xiaomi 13 Pro Cover
Den keramiske bagside er utrolig flot, men også ekstremt glat og jeg anbefaler at benytte det medfølgende cover (Foto: MereMobil.dk)

Xiaomi har med 13 Pro valgt at gå den fornuftige vej med et klassisk enkelt design.

Bagsiden er lavet af et materiale som Xiaomi kalder bio-ceramic. Hvad det helt præcist består af, skal jeg ikke kunne sige, men det er rigtigt flot. Rigtigt flot og helt UTROLIGT glat. Så glat at jeg følte mig nødsaget til at have cover på telefonen under testen, da mobilen lidt for ofte gled ud af lommer og ned fra møbler.

På den glatte – men flotte – bagside finder vi det Leica brandede kameramodul. Det er større end nogensinde og gør telefonen let genkendelig.

Forsiden består af den 6,73 tommer store skærm, der er beskyttet af Gorilla Glass Victus. Skærmen har rundede kanter, hvilket gør telefonen lettere at holde om, men giver også anledning til lidt fejltryk.

Med en størrelse på 162,9 x 74,6 x 8,4 mm. og en vægt på 229 gram er du ikke i tvivl om, at du har telefonen med i lommen. Man kunne frygte at den af den grund også var svær at håndtere. Det er dog ikke tilfældet. Den er godt afbalanceret og føles aldrig toptung, på trods af det store kameramodul.

Måske den nye kamerakonge?

Xiaomi 13 Pro Camera
Xiaomi 13 Pro har i samarbejde med Leica lavet et af de bedste mobilkameraer på markedet (Foto: MereMobil.dk)

Det store trækplaster på Xiaomi 13 Pro er helt klart kameradelen og samarbejdet med Leica. Og det skuffer bestemt heller ikke.

Første gang du starter kameraet, så skal du vælge mellem Leica Authentic eller Leica Vibrant. Hvor Aunthentic giver de mest naturtro billeder og Vibrant er mere Instagram venligt, med kraftigere farver. Denne indstilling er let at ændre i kamera-appen, så du altid kan tilpasse dine billeders udseende.

Uanset hvilken indstilling du vælger, spytter telefonen flotte billeder ud. Især billeder taget med hovedkameraet er fuldt ud på højde med, hvad vi ser fra de bedste telefonkameraer på markedet. Der er både skarphed, dynamik og gode farver. Og den store 1-tomme sensor tilføjer en helt utrolig dybde i dine billeder. Portrætfotos imponerer med en meget naturlig baggrundssløring.

Telefotokameraet har 3,2 gange optisk zoom og gør det godt langt hen ad vejen, men mangler lige lidt for at kunne matche konkurrenter som Googles Pixel 7 Pro eller Samsung Galaxy S23 Ultra.

Ultravidvinkelkameraet er det svageste led, uden det dog er dårligt. Det gør det hæderligt, men overhales igen på målstregen af et par af konkurrenterne.

Video kan Xiaomi 13 Pro optage i helt op til 8K ved 24 fps. Igen er farver skarphed og dynamik helt i top. Og med Xiaomis Hyper OIS er det praktisk talt muligt at løbe med telefonen uden at få rystede optagelser.   

Xiaomi 13 Pro tager billeder på den måde jeg godt kan lide – kompetent og pålideligt. Og den har filtre og værktøjer, der virker godt og løfter oplevelsen på et i forvejen alsidigt kamera, så det hele tiden er sjovt at bruge.

Billeder taget med Xiaomi 13 Pro

Fuld fart frem

Hardwaremæssigt er der ikke noget at udsætte på Xiaomi 13 Pro. Chipsettet er det nyeste Snapdragon 8 Gen 2 fra Qualcomm. Det er umanerlig hurtigt og særdeles strømeffektivt.

Oveni dette, får man 12 GB LPDDR5X RAM og i mit tilfælde 512 GB UFS 4.0 lagerplads. Der er altså rigeligt med plads og kræfter til alt fra dagligdagsopgaver til de nyeste og mest krævende spil.

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
Xiaomi 13 Pro1.290.2802.9921.500/5.1178.837
Samsung Galaxy S23 Ultra1.202.2863.7141.531/4.77810.231
OnePlus 111.102.8553.6081.145/4.7228.899
iPhone 14 Pro962.2113.3781.878/5.33515.133
GB = Geekbench 5

På trods af de mange kræfter, er Xiaomi 13 Pro overraskende økonomisk med strømmen og det 4.820 mAh store batteri holder uden problemer hele dagen. Når det bliver tid til opladning, kan det klares på under 24 minutter med den medfølgende 120 watt oplader.

Skulle man alligevel komme i bekneb med strømmen, byder brugerfladen MIUI 14 på flere strømsparefunktioner. Desværre byder det også på rigelige mængder af bloatware og apps, der gør præcis det samme, som dem der kommer direkte fra Google.

Det er lidt ærgerligt, da MIUI ellers er ret velfungerende. Ikke helt så gennemarbejdet som Samsungs One UI, men absolut godkendt. Jeg foretrækker dog stadig den rene og mere enkle Android oplevelse fra Google og Motorola.

SÅDAN OPDATERES XIAOMI 13 PRO: Telefonen er født med Android 13 og vil modtage tre store Android-opdateringer i produktets levetid. Sikkerhedsopdateringerne udsendes i fem år.

Skærmen er i topklasse

Xiaomi 13 Pro Screen
Skærmen på Xiaomi 13 Pro kan uden problemer tage kampen op med konkurrenterne (Foto: MereMobil.dk)

Selvom kameraet helt klart stjæler opmærksomheden på denne telefon, er det også værd at fremhæve skærmen, der uden problemer kan tage kampen op med konkurrenterne.

Den 6,73” store LTPO OLED skærm byder på 120 Hz adaptiv opdateringshastighed, masser af farver, Dolby Vision, HDR10+ og en opløsning på 3.200 x 1.440 pixel. Det gør den til en fornøjelse at benytte, uanset om det er mails der skal besvares eller du lige skal se det seneste afsnit af din serie.

Konklusion: Køb den for kameraet

Xiaomi 13 Pro anbefaler

Xiaomi 13 Pro er en kompromisløs og gennemført topmodel, der både er hurtig, har lang batteritid og lynhurtig opladning. Brugerfladen er anderledes, men funktionel, skærmen er imponerende og så er der det fænomenale kamera.

Disse flagskibsspecifikationer gør også, at den har en startpris på 9.999 kroner og dermed lander pladask mellem rigtigt gode telefoner, som Samsung Galaxy S23 Ultra, iPhone 14 Pro, OnePlus 11 og til dels Pixel 7 Pro. Alle gode telefoner, med hver deres fordele og ulemper, som jeg uden problemer ville kunne anbefale.

Det kan måske gøre valget svært, men for mig er det kameraet, der trækker. Xiaomi 13 Pro er utrolig lækker telefon og det kamera gør, at jeg ikke har lyst til at tage mit SIM-kort ud af den igen.

I forhold til Samsung Galaxy S23 Ultra har Samsungs kamera flere muligheder – og ifølge DXOmarks kameratest lidt bedre fotokvalitet. Samsung opdaterer desuden deres telefoner i længere tid samt har en mindre “bloated” brugerflade.

Jeg lander på 5 ud af 6 stjerner i min Xiaomi 13 Pro test. Kan den anbefales. Ja. Bestemt.

Her kan du se testen af Samsung Galaxy S23 Ultra.

Aktuelle priser på Xiaomi 13 Pro

Herunder kan du se dagspriserne på Xiaomi 13 Pro, 256 GB.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?

Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Helt fantastisk kamera og kamera app
 • Kraftig processor med minimal varmeudvikling
 • Lang batteritid
 • Lyn hurtig opladning. Både med kabel og trådløst
 • Flot design, med keramisk bagside
 • God lyd fra stereohøjtalerne

Lidt at tænke over

 • Lidt rodet brugerflade
 • Meget glat bagside

Mere til historien

Hvis prisen på Xiaomi 13 Pro er til den høje side, kan man i stedet kigge efter den almindelige Xiaomi 13. Du får ikke det fantastiske kamera og du må blandt andet nøjes med langsommere opladning og mindre skærm. Til gengæld er den også godt 2.000 kroner billigere.

Xiaomi 13 Pro
iPad Pro 2024 er fortryllende lækker

TEST: Du ønsker dig iPad Pro i 2024-modellen, men det er nok ikke den, at du køber. Læs her min 13-tommer iPad Pro test.

(mere…)
Motorola Edge 50 Ultra test | Gør næsten alt rigtigt

TEST: Denne telefon rammer alt det, som du vil elske. Læs detaljerne i min Motorola Edge 50 Ultra test.

(mere…)
Specifikationerne på Xiaomi 15 er lækket

RYGTE: Specifikationerne på den kommende Xiaomi 15 skulle være blevet lækket i Kina.

(mere…)
Roborock S8 MaxV Ultra er vasker og støvsuger vanvittigt overbevisende

TEST: Robotstøvsuger- og gulvvaskerobotten S8 MaxV fra Roborock er en af de mest overbevisende rengøringsrobotter, som jeg har testet.

(mere…)
Skal du købe Pixel 8a? …måske!

VIDEO: Se med her hvis du vil vide, om Google Pixel 8a er værd at købe.

(mere…)
Husqvarna 410XE NERA test | trådfri robotplæneklipper med kantklipning

TEST: Dobbelte knivsæt og ingen kantråd. Men fungerer kantklipningen og hvordan er satellit- og appstyringen på Husqvarna 410XE Nera.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram