Pixel 7 Pro test | Jeg er blæst bagover
TEST: Pixel-telefonerne fra Google er SÅ fede Tættere på en iPhone med Android kommer vi ikke. Læs vores Pixel 7 Pro test her.
Jeg har nu i en lille uge rendt rundt med Googles nye Pixel 7 Pro i hånden og jeg er ærlig talt blæst bagover! Det har været en vanvittig god oplevelse.
Ser man udelukkende på benchmarktests, imponerer den ikke, men samspillet mellem Googles egen hard- og software gør at alt kører som smurt.
Skærmen er flot, lyden er god, apps og spil starter hurtigt op og kører uden at kny. Og det oven i købet uden telefonen bliver varm, selvom den presses med krævende spil.
Velkommen til min Pixel 7 Pro test.
Inden du starter, så tjek vores explainervideo om hvad Pixel er.
Specifikationer: Pixel 7 Pro
- Skærm: OLED, 6,7”, 1.440 x 3.120 px, 120 Hz
- Beskyttelse: Gorilla Glass Victus
- Processor: Google Tensor G2
- Sikkerhedsmodul: Titan M2
- 5G: Ja
- Dual-SIM: Ja
- Kamera 1, standard: 50 MP, f/1.85
- Kamera 2, telefoto: 48 MP, f/3.5
- Kamera 3, ultra vidvinkel: 12 MP, f/2.2, 125,8 gr.
- Frontkamera: 10,8 MP, f/2.2, fast fokus
- RAM: 12 GB (LPDDR5)
- Lagerplads: 128 / 256 GB (UFS 3.1)
- Udvidelse via MicroSD-kort: Nej
- Forbindelser: Op til Wi-Fi 6E, Bluetooth 5.2, NFC
- Biometrisk godkendelse: I skærmen
- 3.5 mm. Jackstik: Nej
- Batteri: 5.000 mAh
- Opladning: Op til 30 watt
- Mål: 162,9 x 76,6 x 8,9 mm.
- Vægt: 212 gram
- System: Android 13 (opdateres indtil juli 2025)
Stor telefon med et anderledes design
Pixel 7 Pro er en ordentlig basse med sin skærm på 6,7 tommer og en kampvægt på 212 gram. Den kan være lidt af en håndfuld for folk med små hænder. Heldigvis har den afrundede kanter for og bag, hvilket gør det lidt lettere at få et fast greb om telefonen.
Den er pakket ind i en for- og bagside af Gorilla Glass Victus omkranset af en blank stålkant. På højre side finder vi øverst en tænd/sluk-knap og lige under knappen til lydstyrken, hvilket er komplet omvendt af stor set alle andre telefoner jeg har haft i hånden. Det resulterer i, at jeg sommetider slukker skærmen i stedet for at justere lyden.
På bagsiden finder vi kameramodulet, der er placeret i en bjælke på tværs af den øverste del af telefonen. Jeg ved ikke om jeg ligefrem elsker designet, men det er rart at se noget andet end hvad de andre producenter disker op med.
Det anderledes design gør, at Google markerer sig som anderledes og bliver tydelig i bybilledet. Design skal have kant ellers er det bare “leverpostej” og ligegyldigt.
100% ren Android
Jeg roser ofte Sony og Motorola for deres renere tilgang til Android, men sandheden er, at der jo altid er lidt bloatware (uønsket software, red.) og egne apps. Det er der ikke noget af på Pixel 7 Pro. Her er det Android som Google har tænkt det, med udelukkende Google-apps.
Det virker utrolig godt. Det er meget lig, hvad man hører fra iPhone brugere. Alt spiller bare og løfter sig til et højere niveau.
Det betyder også, at der ikke er tonsvis af temaer og tilpasningsmuligheder i brugerfladen, som vi f.eks. ser det på Samsung og Xiaomis telefoner.
Googles Material You har med Android 13 flere tilpasningsmuligheder i brugerfladen end tidligere. Det betyder blandt andet at man nu kan vælge mellem 16 farver fremfor fire, eller du kan lade Android tilpasse farverne til dit baggrundsbillede. Farvevalget er gennemgående både i brugerfladen og apps.
Selve Android-platformen bliver opdateret indtil 2025 og sikkerhedslaget frem til 2027.
ANDROID 13: Pixel 7 Pro og Pixel 7 er født med Android 13. Det er på Pixel-telefonerne, at du først får nye Android-udgaver. Googles Pixel-serie tilbage til Pixel 4 (2019) blev opdateret til Android 13 den 14. august 2022. Producenter som Samsung og andre opdaterer først til nye Android-versioner, når disse er tilpasset og testet på de udvalgte enheder, som bliver opdateret.
Ny og hurtigere processor
Motoren i Pixel 7 er den spritnye Tensor G2, der på papiret ikke tager nogle førstepladser og faktisk halter en del efter Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1. Hvor den derimod udmærker sig er med Googles maskinlæring og talegenkendelse. Tensor G2 bidrager også til Pixel 7 Pros gode billed- og videokvalitet.
Herunder kan du se benchmarkmålingen.
Model | Antutu | Chipset |
---|---|---|
Google Pixel 7 Pro | 781.779 | Tensor G2 |
Xiaomi 12T Pro | 1.069.854 | Qualcomm Snapdragon 8+ Gen1 |
Det lidt undervældende benchmarkresultat betyder ikke at man føler telefonen mangler kræfter i hverdagen. Uanset hvad jeg har udsat den for i testperioden, har den ikke på noget tidspunkt skuffet.
Jeg har som sædvanlig været mit lille spilkartotek igennem. Alt fra Fortnite til Genshin Impact kører for fuld udblæsning. Og gerne over længere perioder uden telefonen bliver varm eller dykker i ydelse.
I samarbejde med Tensor chippen sørger Titan M2-sikkerhedschippen for at andre ikke får adgang til dine data eller telefon. Det er Titan M2 der styrer blandt andet fingeraftrykslæseren i skærmen og ansigtsgenkendelse via selfiekameraet. Begge fungerer lynhurtigt.
Et mobilkamera ud over det normale
Google er for alvor gået All In på kameradelen af telefonen. Kameramodulet bag på består af tre kameraer. Et 50 megapixels vidvinkel, et 48 megapixels telefoto og et 12 megapixels ultravidvinkel. Og de gør det alle sammen utrolig godt.
Både billeder og videoer er typisk rigtigt gode; skarpe og med masser af farver. Og så er det let at gå til. Bare åben kameraet, sigt og skyd. Så sørger Google for alle indstillinger.
Fyldt med unikke fotofunktioner
Kameraet byder på en række funktioner, som er eksklusiv på Pixel og som IKKE kommer til andre Android-telefoner.
Går du meget tæt på et motiv, skiftes automatisk til Macro Focus. Og nu vi er ved det, hvor er det rart at se en makrofunktion, der rent faktisk er værd at kigge på.
Er du derimod langt fra dit motiv skal du have fat i Super Res Zoom. Op til 5x er der optisk zoom. Derefter kan du digitalt zoome op til 30x. Zoomfunktionen fungerer generelt rigtigt godt med hjælp fra Googles software. Men skal du op på de 30x kræves der godt lys for et godt resultat.
En sjov lille feature er Photo Unblur, der kan gøre slørede billeder skarpe. Det kan være fotos, som er taget med kraftigt zoom eller måske billeder fra en gammel telefon. Det kan naturligvis ikke udrette mirakler, men de gamle billeder jeg har haft en tur igennem Googles algoritmer er blevet væsentligt bedre. Både hvad angår skarphed og farver.
Og sidst, men ikke mindst. Hvis får du taget et billede, hvor et eller flere elementer ikke passer ind kan du bruge Magic Eraser til at fjerne den. Bare tegn en ring om det uønskede og tryk fjern, så fjerner Google det og erstatter det med en passende baggrund.
Noget andet Googles software hjælper med er Real Tone, der sørger for mere ægte hudfarver. Dette kan især være et problem for personer med mørkere hudfarver end os heroppe nord på.
Synshandikappede kan bruge Guided Frame til at tage selfies, hvor telefonen guider til hvordan telefonen skal holdes, så personen er placeret korrekt i billedet.
Imponerer på video
På videosiden skuffer Pixel 7 Pro heller ikke. Der kan optages op til 4K med 60 fps og med 10-bit HDR. Sidstnævnte giver imponerende videoer med utrolig flotte og levende farver.
Cinematic Blur holder fokus på personer, dyr eller genstande og slører baggrunden som vi kender det fra portrætfotos. Det kan give et mere professionelt udtryk i dine videoer, men må indrømme jeg er i tvivl om hvor tit jeg kommer til at bruge det. På iPhone hedder den tilsvarende funktion “Filmisk / Cinematic”
Billeder taget med Google Pixel 7 Pro
Skærmen er i topklasse
Når du så skal kigge dine billeder og videoer, kan du meget passende gøre det på den 6,7 tommer store 120 Hz OLED-skærm. Det er ikke noget Google selv har talt så meget om, men den gør, hvad den skal og den gør det godt.
Farverne er gode og livlige uden at der går farvelade i den. Til spil, YouTube og serier er den helt perfekt. Og selvom jeg mener film skal ses på en stor skærm, kan Pixel 7 Pro også fint bruges i mangel af bedre.
Skærmen bakkes fint op af stereolyden fra de indbyggede højtalere. Nogen decideret hi-fi-oplevelse bliver det aldrig, men det gør det aldrig på en smartphone. Har du et par hørebøffer ved hånden så brug dem i stedet.
Der er strøm til mange timers underholdning i Pixel 7 Pro. Jeg har uden problemer klaret mig igennem dagen på trods af meget skærmtid. Nogen to-dages-telefon bliver det dog aldrig. Ved sengetid var der typisk omkring 20 procent tilbage på batteriet.
Opladningen foregår enten trådløst eller med kabel og op til 30 watts opladning. Det går ikke imponerende hurtigt. I løbet af 15 minutter gik batteriet fra 8 til 31 procent. Efter 30 minutter ramte jeg 55 procent og en fuld opladning tog 1 time og 42 minutter. Her er er virkelig plads til forbedring.
PIXEL 7: Hvis du vil have en Google Pixel som fylder mindre i størrelsen, men stadig har samme ydelse og mange af de samme funktioner, så skal du se nærmere på Pixel 7, der koster fra 4.999 kroner. Du kan læse vores test af Pixel 7 her.
Se testen af Pixel 7 Pro
Konklusion: En telefon der skal opleves
Google Pixel 7 Pro er svær telefon at beskrive, for på papiret gør den ikke noget de andre ikke kan. Processoren er ikke den hurtigste, kameraerne har ikke den højeste opløsning, skærmen er ikke 4K osv.
Men når du har den i hånden, gør den bare det hele så utrolig godt. Det er tydeligt at Google har kontrollen over både software og hardware. Og de har fået det til at spille perfekt sammen.
Ydelsen er god, spil og apps kører bare der ud af. Jeg har ikke oplevet problemer med varme eller drop i ydelsen. Den tager gode billeder og skærm og lyd lever helt op til hvad konkurrenterne har at byde på.
Pixel kan bedst beskrives som Android og Googles svar på en iPhone – dog uden en vanvidspris.
Og så til en pris der starter ved 6.999 kroner for en model med 12 GB RAM og 128 GB lagerplads, synes jeg Google leverer den fulde pakke. Nok er 6.999 kroner mange penge, men det er ikke dyrt i forhold til oplevelsen og indholdet.
Jeg vil dog sige, at jeg ikke er tosset med designet af kameramodulet og jeg kunne ønske mig hurtigere opladning. Men det er stadig ikke noget der ville afholde mig fra at smide mine surt tjente penge efter en Pixel 7 Pro.
Så er du på udkig efter en ny telefon, vil jeg anbefale at du tager ud i en butik og prøver en.
Google Pixel 7 Pro lander på 6 ud af 6 stjerner. Det er en telefon, som kan anbefales.
Se også testen af Pixel 7 der koster 2.500 kroner mindre end Pixel 7 Pro.
Aktuelle priser på Pixel 7 Pro
Herunder kan du se dagspriserne på Pixel 7 Pro.
Vi henter priserne. Vent venligst ⏳
Indlæses priserne ikke?
Forsøg venligst at genindlæse siden, og vent et øjeblik.
Fordele og lidt at tænke over
Fordele
- Ren Android – 100 %
- Softwareopdateringer i lang tid – først med nye Android-udgaver
- Fantastisk kamera med mange unikke funktioner specielt for Pixel
- God ydelse uden overophedning
- Flot skærm
- God lyd
- Prissætningen er rigtig
Lidt at tænke over
- Langsom opladning
- Du skal oplade hver dag
Mere til historien
Sammen med Pixel 7 og 7 Pro præsenterede Google også et Pixel Watch, der desværre ikke kommer til salg på vores breddegrader. Grunden er uklar og beslutningen er taget af selskabets ledelse og er ikke en beslutning, den danske afdeling har taget.