Qualcomm klar med nye Snapdragon 8+ Gen 1

Snapdragon 8+ Gen 1 og Snapdragon 7 Gen 1 er to nye processorer fra Qualcomm til henholdsvis high-end og midrange.

Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (Foto: Qualcomm)
Qualcomm Snapdragon 8+ Gen 1 (Foto: Qualcomm)

Qualcomm præsenterede i fredags to nye processorer – helt som forventet. Nemlig Snapdragon 8+ Gen 1 processoren, som er efterfølgeren til Snapdragon 8 Gen 1, der kom for et halvt år siden. Den har været processoren i forårets topmodeller, hvis de har haft Qualcomm-processor.

Snapdragon 8 Gen 1+ præsenteres i næste uge

Den nye processor giver, ifølge Qualcomm, omkring 10 procents kraftigere ydelse på performance, 20 procents højere ydeevne pr. watt til AI og 30 procents effektreduktion. Dermed kan du få mere ud af batteriet på din smartphone.

Qualcomm forventer, at de første producenter er klar med et produkt, med Snapdragon 8+ Gen 1 processoren, i løbet af tredje kvartal.

Producenter som ASUS, Honor, Motorola, OnePlus, Oppo og Xiaomi skulle eftersigende være på vej med telefoner baseret på Snapdragon 8+.

Er man ikke til en topmodel, men mere i midrange-segmentet, er Qualcomm også klar med en ny processor. Nemlig Snapdragon 7 Gen 1, som er en efterfølger til Snapdragon 778G processoren i den øvre mellemklasse.

Den opgraderede Adreno GPU skulle være omkring 20 procent hurtigere, mens AI-behandlingen er omkring 30 procents hurtigere.

Første telefon med ny Snapdragon-processor er klar til sommer?

Og du skal ikke vente længe før de første telefoner med Snapdragon 7 Gen 1 processoren er klar. Allerede i slutningen af andet kvartal (altså inden udgangen af juni) skulle der være mindst én telefon klar. Producenter som Honor, Oppo og Xiaomi skulle angiveligt være på vej med noget.

Mere til historien

Qualcomm valgte inden årsskiftet, at give en navneændring til deres processor-serier.

Endelig! Qualcomm på Samsung-topmodeller

Exynos-chipsettet er skiftet ud med Qualcomm på Samsung Galaxy S23-serien.

(mere…)
Qualcomm har annonceret processoren Snapdragon 782G

I stilhed har Qualcomm netop præsenteret processoren Snapdragon 782G, som er efterfølgeren til Snapdragon 778G+.

(mere…)
Disse bekræfter mobiler med Snapdragon 8 Gen 2 processor

Motorola, Xiaomi og flere andre Android-producenter bekræfter kommende flagskibstelefoner med Snapdragon 8 Gen 2 processoren.

(mere…)
Dette kan du forvente af Android-topmodeller i 2023

Qualcomm har afsløret detaljer om næste generation af Snapdragon 9-processoren, hvilket indikerer hvad næste års topmodeller vil byde på.

(mere…)
Qualcomm: Samsung Galaxy S23-serien får kun Snapdragon-processor

Exynos-processoren droppes måske på S23-serien.

(mere…)
Amerikansk produktion af mikrochips får gigantisk milliardstøtte

Repræsentanternes Hus i USA har vedtaget et lovforslag, som skal støtte den hjemlige produktion af mikrochips.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram