Microsoft på vej med ”Xbox-butik” til mobilen

Microsoft vil gerne tilbyde spil til gamere på smartphones, men opkøbet af Activision Blizzard er afhængig af dette.

Xbox controller til konsollen - men nu kommer der måske snart Xbox-butik til smartphones (Foto: QuentinLeGohic / Pixabay)
Xbox controller til konsollen - men nu kommer der måske snart Xbox-butik til smartphones (Foto: QuentinLeGohic / Pixabay)

Allerede næste år vil Microsoft måske tilbyde deres egen Xbox-butik til mobilen. Det oplyser Xbox-chefen Phil Spencer.

Nyheden omkring ”Xbox-butikken” til smartphones fra Microsoft er afsløret under et interview i Financial Times med Phil Spencer. Det afhænger dog lidt af om købet af Activision Blizzard godkendes.

LÆS OGSÅ: Sådan bliver et mobilspil en succes

Vi skrev om Microsofts køb af Activision Blizzard i midten af januar, men allerede få dage efter var der kommet ”grus i maskineriet”, det forlød nemlig, at EU kunne spænde ben for, at aftalen ville blive godkendt.

Bliver købet godkendt og Microsofts planer bliver en realitet, ja så kan der blive tale om en ny konkurrent til Apples App Store og Google Play Store. De to app-butikker har netop nu monopol på markedet for app-butikker på hver sin platform.

Det er ikke et ukendt problem, at EU undersøger sådanne opkøb. EU er nemlig imod, at store teknologiselskaber kan favorisere egne produkter over andre.

LÆS OGSÅ: Microsoft garanterer Sony vigtig licens

-”Vi vil gerne kunne tilbyde Xbox og indhold fra os og vores tredjepartspartnere på alle skærme, hvor der er spillere,” skulle Phil Spencer have udtalt. Det skriver Engadget.

Godkendes opkøbet af Activision Blizzard, så tyder det altså på, at vi snart kan spille spil fra Microsoft på iOS og Android.

Mere til historien

I sommeren 2022 skrev vi også, at Sony ville starte afdelingen PlayStation Studios Mobile Division op efter de havde købt Savage Game Studios.

Sony PlayStation arbejder på en håndholdt enhed

BEKRÆFTET: Sony arbejder på, at producere en håndholdt gamingenhed, der forhåbentlig bliver lanceret til julehandlen.

(mere…)
Sådan undgår du at mobilspil stjæler og misbruger dine børns data

GUIDE: Uskyldige mobilspil lænser data om vores børn og familie. Sådan stopper du dataindsamlingen fra telefonen.

(mere…)
Rystende TV 2 dokumentar: Børns mobilspil stjæler alt

VIGTIGT: TV 2 viser i aften det første ud af to programmer om, hvordan dine oplysninger deles via mobilspil. Du SKAL se med!

(mere…)
Microsofts køb af Activision Blizzard er godkendt i EU

Konkurrencemyndighederne i EU har godkendt den historiske store handel af Activision Blizzard, som Microsoft foretog i starten af 2022.

(mere…)
EA-chef: Microsofts opkøb af Activision Blizzard betyder ikke noget

Microsofts opkøb af Activision Blizzard er ikke uden problemer. Konkurrenten EA er dog ikke bekymret, lyder det fra topchefen.

(mere…)
Nintendo Switch-salget runder kæmpe milepæl

Salget af Nintendo Switch har rundet en kæmpe milepæl, men der er langt op til den bedst sælgende spilkonsol.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram