Sådan bliver et mobilspil en succes

En ny rapport viser, hvad der gør vi klikker på en reklame og hvordan spiludviklere nemmest får succes med et mobilspil.

Subway Surfers er uden sammenligning et af de danske mobilspil, som har klaret sig bedst på verdensplan. Selvom det er mange år siden, at spillet blev udgivet, så fornys det hele tiden med nye baner og destinationer m.m., hvilket er medvirkende til at fastholde spillerne og tiltrække nye. (Grafik: MereMobil.dk / Kiloo / Sybo)

Mobiltelefonen er i stigende grad også blevet en ”spilkonsol”, hvilket giver en gode indtægtsmuligheder for spiludviklere og annoncerer.

Unity, som har danske rødder, er klar med en ny rapport, som viser, hvad der får brugerne til at klikke, hvad de klikker på og hvordan spiludviklere lettest kan få succes med et mobilspil

I Danmark spiller tæt på hver tredje på deres smartphone mindst én gang om ugen, mens antallet af daglige mobilgamere er steget med 74 procent på verdensplan.

For nogle er mobilspil ren underholdning og tidsfordriv, men for andre er det en virkelig god forretning.

Overblik over hvilke måneder, som det er bedst at lave en softlaunch i (Kilde: Unity)
Overblik over hvilke måneder, som det er bedst at lave en softlaunch i (Kilde: Unity)

Video trækker opmærksomhed

Rapporten fra Unity hedder ”Mobile Insights 2022: Growth and Monetization Report”. Her kigger de nærmere på, hvad kendetegnet ved succesfuld annoncering i mobilspil er.

Unity kommer frem til en række interessante ting i rapporten. De væsentligste er, at video performer dobbelt så godt som statisk tekst.

Undersøgelsen viser også, at en af hemmelighederne ved en succesfuld lancering, er at lave en softlaunch. Her kan spiludvikleren nemlig indsamle en masse brugbare data inden den helt store lancering.

Canada er et godt land

Rapporten udnævner Canada til at være det bedste land at lave en softlaunch i. Det er uvist om, der er flere mobilgamere i Canada pr. indbygger end i andre lande.

Der er også utrolig stor forskel på, hvilken genre af spil, som har størst succes med annoncering. Rapporten viser, at genren ”Hyper Casual” har en højere click through rate (CTR) end andre. Annoncerer man i andre spil, så er det bedst at vælge et spil i samme genre, som det spil man annoncerer for.

Timing betyder også rigtig meget. Rapporten viser, at januar er den måned, som flest foretrækker at lave en softlaunch på. Og en softlaunch er i gennemsnit på 6,5 uger.

Mere til historien

I Danmark har vi generelt godt styr på, at udvikle succesfulde mobilspil. Den største succes er uden sammenligning Subway Surfers, som blev et af de mest downloadede mobilspil i det seneste årti.

Dansk gaming-kanal er nu på Pluto.tv

Pixel.tv er netop gået live på den gratis TV-platform Pluto.tv.

(mere…)
PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare

PS5 har været på markedet i snart to år, men PlayStation 5 er fortsat ikke hyldevare – og efterspørgslen er stor op mod jul.

(mere…)
Samlerobjekt? Vild Diablo Immortal Edition af ROG Phone 6

Asus har præsenteret en limiteret udgave af ROG Phone 6. Temaet er Diablo Immortal. Det er vildt gennemført.

(mere…)
PlayStation VR2 kan nu forudbestilles – se dansk pris

Der er åbent for forudbestillingerne af PlayStation VR2 headsettet. Danske priser på PlayStation VR2 er nu offentliggjort. Se dem her.

(mere…)
Rygterne svirrer om PlayStation 5 Slim

Der florerer netop nu flere rygter om en PlayStation 5 Slim. Holder rygterne stik, vil den komme i tredje kvartal 2023.

(mere…)
PlayStation VR2 se pris og tilgængelighed

KORT NYT: Langt om længe har Sony afsløret salgsstarten og prisen på PlayStation VR2. Se den her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram