EU kan spænde ben for Microsofts opkøb af Activision Blizzard

Sidste år købte Microsoft spilproducenten Activision Blizzard. Aftalen er endnu ikke endelig godkendt og kan ende med at blive afvist.

Call of Duty Vanguard
Call of Duty er et af spillene, som er i “stand” hos Activision Blizzard (Foto: Activision)

For cirka et år tid siden annoncerede Microsoft opkøbet af spilvirksomheden Activision Blizzard. Nu er EU’s antitrust kommission måske kommet med en forhindring. Det skriver Reuters.

Microsoft har betalt, hvad der svarer til omkring 450 milliarder danske kroner for Activision Blizzard.

LÆS OGSÅ: Nu ejes Call of Duty af Microsoft – har købt Activision Blizzard

EU-kommissionen er ikke overbeviste om, at opkøbet vil være positivt for markedet. Det kan derfor være, at EU ender med at spænde ben for handlen.

Ifølge personer, der skulle være bekendte med sagen, så skulle EU’s antitrust kommission have nogle alvorlige betænkeligheder med aftalen. Kommissionen har sat deadline for den endelige afgørelse til den 11. april 2023, men de skulle altså have nogle indsigelser imod hele aftalen.

Microsoft udtaler selv, at de samarbejder med Europa-Kommissionen for at løse eventuelle problemer. Målet med aftalen er at give flere spil til flere mennesker.

Spilgiganten Sony skulle også have udtrykt, at de er bekymrede for aftalen. De skulle frygte, at nogle spil som Call of Duty, bliver eksklusivt til Xbox.

Activision Blizzard står bag mange populære spil som Diablo, World of Warcraft, Candy Crunch og Call of Duty.

Mere til historien

Det er måske ikke kun EU-kommissionen, som er imod aftalen. Også de amerikanske myndigheder er opmærksomme. Det kom frem tilbage i december. Det forlyder nemlig, at også USA Federal Trade Commission (FTC) vil blokere opkøbet.

Læs også:
GTA-spillere hacket 

Salget af Xbox-konsoller er i frit fald

Xbox-konsoller kan måske forsvinde helt ud af markedet. Sådan lyder meldingen fra spil-analytiker.

(mere…)
Hvilken Nintendo Switch skal du vælge?

GUIDE: Skal du købe en Nintendo Switch? Hvilken skal du model vælge? Her finder du svaret.

(mere…)
Mobilspil lokker penge ud af børn og unge

Børn kan risikere at blive ludomaner i en alt for tidlig alder ved at spille mobilspil. Sådan lyder advarslen fra Forbrugerrådet Tænk.

(mere…)
Nye rygter om kommende PS5 Pro

Der har længe floreret rygter om, at Sony ville komme med en PlayStation 5 Pro model. Disse rygter får nu nyt liv.

(mere…)
Spil Doom på robotplæneklipperen

Husker du videospillet Doom? Så kan du glæde dig til, at det nostalgiske spil snart kan spilles på din robotplæneklipper. Ja du læste rigtigt.

(mere…)
Nintendo Switch 2 udskydes

Først forlød det, at Nintendo ville lancere en ny generation af den populære Switch-konsol i år, men måske er den udskudt

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram