Streaming har overhalet flow-TV i Danmark

Så nåede vi vendepunktet. Flere danske forbrugere streamer mere end de ser traditionelt tv. Det oplyser TV 2.

Nokia Streaming Box 8000
Streaming er så at sige blevet mainstream (Foto: Nokia)

TV 2 melder ud, at streaming nu er mere udbredt hos de danske forbrugere end traditionelt tv.

Det oplyser TV 2 på baggrund af en række kilder, som stammer fra TV 2’s undersøgelser og seermålingen Nielsen, som siden januar 2022 har leveret målinger omkring danskernes streamingforbrug.

TV 2 har udgivet ”Streaming i Danmark”, som tydeligt viser udviklingen.

Fordelingen af streaming og traditionelt tv (Kilde: TV 2)
Fordelingen af streaming og traditionelt tv (Kilde: TV 2)

Streaming er blevet mainstream

- ”Vi har længe talt om, at udbredelsen af streaming blandt danskerne ville overhale traditionelt tv, og nu er det sket. I 2022 streamer 3,7 millioner mennesker i Danmark hver uge, hvilket svarer til 65 procent af os, mens kun lige over halvdelen, nemlig 54 procent, ser traditionelt tv ugentligt. Samtidig viser de nyeste tal fra seermålingen Nielsen, at streaming har så godt fat i den brede danske befolkning, at vi nu reelt kan tale om, at streaming er mere mainstream end traditionelt tv i Danmark,” siger Head of Market & Performance Measurement hos TV 2, Frederik Barnholdt.

I de første år var streaming drevet af de unge forbrugere, men nu findes fremgangen i andre aldersgrupper. Undersøgelsen viser også, at det særligt er aldersgruppen fra 31-50 år, som streamer meget.

Faktisk streamer 78 procent af denne aldersgruppe hver uge. De streamer i gennemsnit 74 minutter dagligt. Dermed overhaler de også de 21 til 30-årige, som streamer 69 minutter dagligt.

LÆS OGSÅ: Dette skal du vide om YouSee Play

Mange myter og uklarheder

- "Der hersker mange myter og uklarheder om streaming. Og i dag har streamingtjenesterne en så stor gennemslagskraft og udbredelse, at vi er nødt til at kunne tale om dem og deres rolle i mediebilledet på et nuanceret og oplyst grundlag. Hos TV 2 har vi et team af data- og analysekonsulenter, der hver dag overvåger og analyserer streamingmarkedet og danskernes forbrug. Derfor giver det rigtig god mening, at TV 2 bidrager til at gøre viden om streamingforbruget mere transparent og tilgængelig for alle, siger Frederik Barnholdt, der er Head of Market & Performance Measurement hos TV 2.

Undersøgelsen fra Nielsen viser også, at der på en uge er 3,7 millioner danskere, som ser indhold via streaming, mens der er 3 millioner danskere som ser indhold via broadcast (altså live-TV).

Fordelingen af streaming og traditionelt tv (Kilde: TV 2)
Fordelingen af streaming og traditionelt tv (Kilde: TV 2)

Ældre bruger mest tid på ”traditionelt tv”

Aldersgruppen fra 51 til 70 år bruger stadig mere tid på traditionelt tv end på streaming. I målgruppen under 30 er det omvendt. Her fylder flow-tv næsten ingenting.

Du kan se tallene herunder.

GUIDE: Sådan opgraderer du dit gamle TV til streaming

Fordelingen af streaming og traditionelt tv (Kilde: TV 2)
Fordelingen af streaming og traditionelt tv (Kilde: TV 2)

Mere til historien

Vil du blive klogere på udbredelsen og forbruget af streaming, så kan du læse nærmere i ”Streaming i Danmark”, som TV 2 står bag.

TV 2 Play har rundet 1 million abonnenter

TV 2 har nået en meget vigtig milepæl med TV 2 Play. Én million har nu adgang til TV 2 Play.

(mere…)
Dansk gaming-kanal er nu på Pluto.tv

Pixel.tv er netop gået live på den gratis TV-platform Pluto.tv.

(mere…)
Netflix giver mulighed for administration af logins

Netflix er klar med en ny funktion, der giver brugerne mulighed for at administrere enheder, som har adgang til deres konto.

(mere…)
Telia klar med ubegrænset adgang til C More

Eksisterende og nye kunder hos Telia kan glæde sig over, at de nu kan få ubegrænset adgang til C More - uden det koster ekstra.

(mere…)
Netflix vil sende live-TV

Indtil nu har Netflix holdt sig til video on demand, men meget snart vil de også begynde at sende live-TV.

(mere…)
Du kan se VM-fodbold i 4K – men ikke på DR TV

Ikke alle VM-fodboldkampene fra Qatar kan opleves i 4K. DR TV nøjes med Full HD. TV 2 opgraderer derimod til 4K.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram