Smarthome-standarden Matter er endelig en realitet

Ventetiden er ovre. Nu er Matter, den nye standard til smarthomes, endelig klar i første version.

Matter 1.0 er endelig klar (Kilde: CSA)
Matter 1.0 er endelig klar (Kilde: CSA)

Connectivity Standards Alliance (CSA) har langt om længe officielt lanceret den første version af standarden for smarthomes, som har fået navnet Matter 1.0.

Det er gode nyheder for alle, der har en vis interesse for smarthome-teknologi.

I årevis har dette været under udvikling og forhandlinger, hvilket har resulteret i flere forsinkelser. Men endelig er første version altså klar. Faktisk var det i første omgang meningen, at Matter skulle have været klar i 2021, men coronapandemien og meget andet har altså forsinket denne standard flere gange.

Det er fortsat uvist, hvor godt Matter fungerer i det virkelige liv.

Teorien og tankerne bag det er dog helt enkel. Matter skal nemlig sørge for, at alle enheder, som er kompatible med Matter, fungerer sammen uafhængigt af producent. Dette uanset hvilken producent eller produktkategori, som der er tale om. Dermed skal der ikke være en masse forskellige smarthubs, men i realiteten bør vi kunne nøjes med én.

Noget af det særlige ved Matter er, at alle producenterne er med og støtter det. Det betyder altså mere end 550 teknologiselskaber er bag den nye standard, hvilket også gælder de store spillere, som Apple, Amazon, Google, Ikea, Signify og Samsung.

Samsung gør SmartThings klar til Matter

Mere til historien

Når man nævner Matter, så kan man heller ikke helt undgå at nævne Thread. For hvor Matter er selve standarden (sproget), som enhederne kommunikerer med. Ja, så er Thread en af flere kommunikationskanaler. Thread har mange ligheder med Zigbee. Den bruger 2.4 GHz frekvensen og har en maksimal overføringshastighed på 250 kbit/s.

Stiga A1500 test | sådan er den trådfrie robotplæneklipper

TEST: Ingen kanttråd - men effektiv GPS-kortlægning! Din græsplæne bliver mega flot med Stiga A1500 robotplæneklipperen. Men..!

(mere…)
Philips Hue satser på sikkerhed og overvågning

Kameraer, dør- og vindueskontakter er en del af den nye sikkerhedsplatform i Philips Hue. Desværre kræves der et abonnement

(mere…)
aLOOMI er den hyggelige havehøjttaler

HAVETECH: Hyggemusik ved havebordet og stemningen af candlelight. Det er lampehøjttaleren aLOOMI.

(mere…)
AI og Samsung går støvsugervejen … blandt andet

Samsung har præsenteret visionen Bespoke Life 2023. Visionen er at forbedre brugernes liv gennem energieffektivitet, forbindelsesmuligheder og design.

(mere…)
EcoFlow Blade – test af robotplæneklipperen fra fremtiden

TEST: Robotplæneklipper uden kanttråd og med fuld GPS-styring. Fungerer det? Jeg har testet EcoFlow Blade.

(mere…)
Philips Hue har udsat opdatering til Matter

Den fælles smarthome-standard Matter kæmper med, at få producenterne med.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram