Smarthome-standarden Matter er endelig en realitet

Ventetiden er ovre. Nu er Matter, den nye standard til smarthomes, endelig klar i første version.

Matter 1.0 er endelig klar (Kilde: CSA)
Matter 1.0 er endelig klar (Kilde: CSA)

Connectivity Standards Alliance (CSA) har langt om længe officielt lanceret den første version af standarden for smarthomes, som har fået navnet Matter 1.0.

Det er gode nyheder for alle, der har en vis interesse for smarthome-teknologi.

I årevis har dette været under udvikling og forhandlinger, hvilket har resulteret i flere forsinkelser. Men endelig er første version altså klar. Faktisk var det i første omgang meningen, at Matter skulle have været klar i 2021, men coronapandemien og meget andet har altså forsinket denne standard flere gange.

Det er fortsat uvist, hvor godt Matter fungerer i det virkelige liv.

Teorien og tankerne bag det er dog helt enkel. Matter skal nemlig sørge for, at alle enheder, som er kompatible med Matter, fungerer sammen uafhængigt af producent. Dette uanset hvilken producent eller produktkategori, som der er tale om. Dermed skal der ikke være en masse forskellige smarthubs, men i realiteten bør vi kunne nøjes med én.

Noget af det særlige ved Matter er, at alle producenterne er med og støtter det. Det betyder altså mere end 550 teknologiselskaber er bag den nye standard, hvilket også gælder de store spillere, som Apple, Amazon, Google, Ikea, Signify og Samsung.

Samsung gør SmartThings klar til Matter

Mere til historien

Når man nævner Matter, så kan man heller ikke helt undgå at nævne Thread. For hvor Matter er selve standarden (sproget), som enhederne kommunikerer med. Ja, så er Thread en af flere kommunikationskanaler. Thread har mange ligheder med Zigbee. Den bruger 2.4 GHz frekvensen og har en maksimal overføringshastighed på 250 kbit/s.

Lyskæde fra Philips Hue – hvis julen skal være smart

Skal julebelysningen opgraderes? Så er smarthome Festavia-lyskæden fra Philips Hue noget for dig.

(mere…)
Husqvarna kommer med GPS-styret robotplæneklipper

Husqvarna Nera er en ny serie af robotplæneklippere, som ikke kræver kanttråd. Nera er styret via satellitforbindelse - og en app naturligvis.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Xiaomi udvider smarthome-sortimentet til familiens husdyr

To smarthome-produkter til hunde og katte er inden længe klar til danskerne. Familiens firbenede venner kan nu få mad og vand.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Apple bekræfter iPad ikke længere vil være HomeKit Hub

Når de næste store iOS 16, iPadOS 16 og macOS Ventura opdateringer er klar, betyder det, at iPads ikke længere kan bruges som HomeKit Hub.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram