Smarthome-standarden Matter er atter forsinket

Matter er - eller skulle være - smarthome-standarden vi alle har ventet på, men nu skal vi vente endnu længere.

Matter smarthome alliance
Matter er navnet på den Smart Home standard, som forhåbentlig betyder, at alle enheder kan tale sammen - rigtigt! (Foto: MereMobil.dk)

I starten af februar skrev vi, at smarthome-standarden Matter var forsinket yderligere. På daværende tidspunkt var meldingen, at Matter ville være klar i juni 2022.

Men… sådan ser det altså heller ikke ud til at gå. Det forlyder nemlig nu, at Matter atter er forsinket. Nu nævnes det, at være klar til efteråret 2022. Det skriver The Verge.

Dermed er det altså snart længe, at vi har måtte vente på denne standard for smarthome-kategorien.

Har taget lang tid

Tilbage i september 2020 skrev vi, at det var spændende om smarthome for alvor blev smart i 2021. Med det mente vi selvfølgelig, at de forskellige produkter kunne tale samme sprog. Vi skal helt tilbage til slutningen af 2019, hvor arbejdet for alvor gik i gang.

Det med at lave en standard har vist sig, ikke at være lige til.

Bliver smarthome ”smart” i 2021? Fælles standard på vej

Forsinkelsen skyldes, at det fortsat er nødvendigt at færdiggøre softwareudviklingskittet (SDK), der skal benyttes til at producenterne kan indarbejde deres enheder i Matters økosystem. Det skal fungere gnidningsfrit på tværs af en række platforme.

Matter! Derfor skal du kende dette logo når du bygger smarthome

Holder tidsplanen med efteråret 2022, så kan der stadigvæk nå at komme ”Matter-certificerede” produkter til salg i år. Der skulle angiveligt være 130 enheder i 15 kategorier fra 50 producenter klar til første runde.

MereMobil.dk væbner sig med tålmodighed lidt endnu og venter spændt på Matter.

Mere til historien

Du kan høre nærmere om smarthomes i et tidligere afsnit af vores MereMobil.dk podcast. I episoden om ”Når mit smarthome bliver usmart”, talte vi med IT-guru Preben Mejer.

Lyskæde fra Philips Hue – hvis julen skal være smart

Skal julebelysningen opgraderes? Så er smarthome Festavia-lyskæden fra Philips Hue noget for dig.

(mere…)
Husqvarna kommer med GPS-styret robotplæneklipper

Husqvarna Nera er en ny serie af robotplæneklippere, som ikke kræver kanttråd. Nera er styret via satellitforbindelse - og en app naturligvis.

(mere…)
Smarthome-standarden Matter er endelig en realitet

Ventetiden er ovre. Nu er Matter, den nye standard til smarthomes, endelig klar i første version.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Xiaomi udvider smarthome-sortimentet til familiens husdyr

To smarthome-produkter til hunde og katte er inden længe klar til danskerne. Familiens firbenede venner kan nu få mad og vand.

(mere…)
Apple: iPads kan fortsat være HomeKit Hub med iPadOS 16

Det har tidligere lydt, at iPads ikke længere ville kunne bruges som HomeKit Hub med iPadOS 16. Men nu siger Apple, at de fortsat kan bruges – dog er der en hage ved det.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram