Smarthome-standarden Matter er atter forsinket

Matter er - eller skulle være - smarthome-standarden vi alle har ventet på, men nu skal vi vente endnu længere.

Matter smarthome alliance
Matter er navnet på den Smart Home standard, som forhåbentlig betyder, at alle enheder kan tale sammen - rigtigt! (Foto: MereMobil.dk)

I starten af februar skrev vi, at smarthome-standarden Matter var forsinket yderligere. På daværende tidspunkt var meldingen, at Matter ville være klar i juni 2022.

Men… sådan ser det altså heller ikke ud til at gå. Det forlyder nemlig nu, at Matter atter er forsinket. Nu nævnes det, at være klar til efteråret 2022. Det skriver The Verge.

Dermed er det altså snart længe, at vi har måtte vente på denne standard for smarthome-kategorien.

Har taget lang tid

Tilbage i september 2020 skrev vi, at det var spændende om smarthome for alvor blev smart i 2021. Med det mente vi selvfølgelig, at de forskellige produkter kunne tale samme sprog. Vi skal helt tilbage til slutningen af 2019, hvor arbejdet for alvor gik i gang.

Det med at lave en standard har vist sig, ikke at være lige til.

Bliver smarthome ”smart” i 2021? Fælles standard på vej

Forsinkelsen skyldes, at det fortsat er nødvendigt at færdiggøre softwareudviklingskittet (SDK), der skal benyttes til at producenterne kan indarbejde deres enheder i Matters økosystem. Det skal fungere gnidningsfrit på tværs af en række platforme.

Matter! Derfor skal du kende dette logo når du bygger smarthome

Holder tidsplanen med efteråret 2022, så kan der stadigvæk nå at komme ”Matter-certificerede” produkter til salg i år. Der skulle angiveligt være 130 enheder i 15 kategorier fra 50 producenter klar til første runde.

MereMobil.dk væbner sig med tålmodighed lidt endnu og venter spændt på Matter.

Mere til historien

Du kan høre nærmere om smarthomes i et tidligere afsnit af vores MereMobil.dk podcast. I episoden om ”Når mit smarthome bliver usmart”, talte vi med IT-guru Preben Mejer.

Samsung gør SmartThings klar til Matter

Den kommende standard for smarthome-teknologi, Matter, er på trapperne. Nu tester Samsung enheder med Matter på deres SmartThings-platform.

(mere…)
Ny Segway robotplæneklipper kræver ingen kanttråd

De nye Segway Navimov robotplæneklippere finder rundt i haven uden en kanttråd.

(mere…)
Smarthome-produkter sælger som varmt brød

KORT NYT: Salget af smarthome-produkter går godt og det vurderes, at 130 millioner hjem har mindst én smart-højttaler nu, det viser en ny rapport fra analysefirma.

(mere…)
Skal du have en smart-vaskemaskine? Test af LG's vaskemaskine med smarthome-funktion

SMARTHOME: Jeg har testet topprodukterne inden for smartvaskemaskiner fra LG. Jeg er både imponeret og skuffet.

(mere…)
Smarthome-standarden Matter er yderligere forsinket

En fællesstandard til smarthome-produkter er på vej, men standarden Matter er nu yderligere forsinket. 

(mere…)
Skal du i gang med smarthome så læs med her

GUIDE: Smarthome eller intelligente hjem kan være en kæmpe udgift. Men det behøver ikke være dyrt eller besværligt at komme i gang.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram