MediaTek er den mest benyttede processor på Android i USA

En ny rapport fra analysefirmaet IDC viser, at MediaTek nu er den processor, som flest Android-producenter benytter i deres smartphones, der er lanceret i USA.

MediaTek processor
MediaTek er efterhånden ret udbredt på det amerikanske marked. Analysefirmaet IDC mener, at de nu i fjerde kvartal 2021 var den førende producent. (Foto MediaTek)

Analysefirmaet IDC er klar med en ny rapport, der viser, at MediaTek nu er den processor, som sidder i størstedelen af de Android-telefoner, der blev solgt på det amerikanske marked i fjerde kvartal 2021. 

Ifølge rapporten har 48,1 procent af de solgte Android-telefoner i perioden en MediaTek-processor, mens ”kun” 43,9 procent har en Qualcomm processor.

Det er tydeligt, at det fortsat er de to processor-producenter, som er de mest benyttede. Analysefirmaet Counterpoint Research er dog ikke helt enig. De mener, at Qualcomm fortsat har processorer i 55 procent af Android-telefonerne på det amerikanske marked og MediaTek ”kun” har 35 procent af markedet. Det skriver GSMArena. Hvad der er rigtigt, er uvist. 

På det amerikanske marked har Samsung Galaxy S22-modellerne en processor fra Qualcomm, mens vi i Danmark har Samsungs egen Exynos-processor.

IDC skriver, at MediaTeks succes blandt andet skyldes flotte salgstal for Samsung Galaxy A12 og Galaxy A32, samt Motorola G Pure

MediaTek i Danmark

Hvordan markedsandelen ser ud på det danske marked, er uvist. Men Motorola G22, som blev præsenteret i sidste uge, kommer også med en MediaTek-processor. Mens den nye topmodel fra Motorola har processor fra Qualcomm. 

OnePlus Nord CE 2 5G kommer også med MediaTek-processor, hvorimod Xiaomi Redmi Note 11-serien har Qualcomm processor. 

Smartphone-markedet i vækst trods chipmangel

Men mit personlige gæt ville være, at MediaTek har en stigende markedsandel. 

Formentlig har hele chip- og komponentmanglen globalt også haft betydning, da nogle producenter måske har valgt en anden producent end ellers, da det har handlet om, hvem der kunne levere.

Mere til historien

I Danmark benytter Samsung deres Exynos-processor i hvert fald på topmodellerne, derfor har den også nogle markedsandele herhjemme.

Lysere tider på smartphone-markedet

To års nedgang har præget smartphone-markedet, men nu tyder det på, at vi går lysere tider i møde.

(mere…)
Qualcomm klar med ny mellemklasse-chip

Der er en ny processor klar til mellemklassetelefonerne fra Qualcomm. Vi ser nærmere på Snapdragon 7 Gen 3.

(mere…)
Samsung kan bruge overclocked Snapdragon til Galaxy S24

RYGTER: Samsung vil gøre brug af en 1 GHz GPU i deres kommende Galaxy-telefoner.

(mere…)
Stjernerne har et fast greb om danskernes streaming

Store begivenheder med danske stjerner er det store trækdyr i ny stigning af danskernes streamingforbrug.

(mere…)
Samsung har solgt langt flere mobiler end Apple

Koreanske Samsung har lagt god afstand til Apple, målt på salgstal.

(mere…)
Apple er på vej med Macs med M3-processor

Apple kan senere i år være på vej med nye Macs, som kommer med den nye M3-processor, forlyder det fra Bloomberg.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram