MediaTek er den mest benyttede processor på Android i USA

En ny rapport fra analysefirmaet IDC viser, at MediaTek nu er den processor, som flest Android-producenter benytter i deres smartphones, der er lanceret i USA.

MediaTek processor
MediaTek er efterhånden ret udbredt på det amerikanske marked. Analysefirmaet IDC mener, at de nu i fjerde kvartal 2021 var den førende producent. (Foto MediaTek)

Analysefirmaet IDC er klar med en ny rapport, der viser, at MediaTek nu er den processor, som sidder i størstedelen af de Android-telefoner, der blev solgt på det amerikanske marked i fjerde kvartal 2021. 

Ifølge rapporten har 48,1 procent af de solgte Android-telefoner i perioden en MediaTek-processor, mens ”kun” 43,9 procent har en Qualcomm processor.

Det er tydeligt, at det fortsat er de to processor-producenter, som er de mest benyttede. Analysefirmaet Counterpoint Research er dog ikke helt enig. De mener, at Qualcomm fortsat har processorer i 55 procent af Android-telefonerne på det amerikanske marked og MediaTek ”kun” har 35 procent af markedet. Det skriver GSMArena. Hvad der er rigtigt, er uvist. 

På det amerikanske marked har Samsung Galaxy S22-modellerne en processor fra Qualcomm, mens vi i Danmark har Samsungs egen Exynos-processor.

IDC skriver, at MediaTeks succes blandt andet skyldes flotte salgstal for Samsung Galaxy A12 og Galaxy A32, samt Motorola G Pure

MediaTek i Danmark

Hvordan markedsandelen ser ud på det danske marked, er uvist. Men Motorola G22, som blev præsenteret i sidste uge, kommer også med en MediaTek-processor. Mens den nye topmodel fra Motorola har processor fra Qualcomm. 

OnePlus Nord CE 2 5G kommer også med MediaTek-processor, hvorimod Xiaomi Redmi Note 11-serien har Qualcomm processor. 

Smartphone-markedet i vækst trods chipmangel

Men mit personlige gæt ville være, at MediaTek har en stigende markedsandel. 

Formentlig har hele chip- og komponentmanglen globalt også haft betydning, da nogle producenter måske har valgt en anden producent end ellers, da det har handlet om, hvem der kunne levere.

Mere til historien

I Danmark benytter Samsung deres Exynos-processor i hvert fald på topmodellerne, derfor har den også nogle markedsandele herhjemme.

Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
Mere end 70 procent af ”1.000 dollars”-mobilerne er en iPhone

Apple sidder på verdensmarkedet af high-end og særligt ultra-highend smartphones. Nu er Apple også førende på det amerikanske marked.

(mere…)
Salget af foldbare telefoner vil vækste markant i 2022

Foldbare smartphones er ikke "folkelige", men salget er stærkt stigende og det ventes at stige yderligere, forudser analysefirma.

(mere…)
Amerikansk produktion af mikrochips får gigantisk milliardstøtte

Repræsentanternes Hus i USA har vedtaget et lovforslag, som skal støtte den hjemlige produktion af mikrochips.

(mere…)
Snapdragon 8 Gen 2 afsløres senere på året

Qualcomm har bekræftet datoerne for Snapdragon Tech Summit i år, hvor det forventes processoren Snapdragon 8 Gen 2 præsenteres.

(mere…)
Så vild er den nye M2-chip

Apple har lanceret deres næste chip, M2-chippen. Her kan du læse mere om, hvad M2 kan.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram