Smartphone-markedet i vækst trods chipmangel

KORT NYT: Analysefirma er klar med en positiv forudsigelse for smartphone-markedet i 2021. Trods chipmangel stiger markedet.

smartphone
I 2021 bliver der sendt 1,4 milliader mobiltelefoner på markedet - på verdensplan, forudser Canalys (Foto: Ahmed Aqtai)

Analysefirmaet Canalys forudser, at smartphone-markedet på verdensplan vil have en vækst på 12 procent i indeværende år, trods de mange udfordringer, som manglen på chips (semicontuctor) giver.

Canalys mener dog, at producenterne er nødt til at prioritere nogle lande og regioner.

Får Canalys ret i deres forudsigelser, betyder det, at der vil blive sendt 1,4 milliarder enheder ud fra de forskellige producenter. 

Det betyder også, at smartphone-markedet er kommet godt over ”krisen” i 2020, hvor der blev solgt færre mobiltelefoner. Det var omkring 7 procent lavere grundet corona-pandemien. Men selvom coronapandemien endnu ikke er ovre og der er problemer med chips-leveringer, ja så ser det altså ud til, at salget er gået frem.

Chipmanglen betyder ellers en flaskehals i produktionen flere steder og indenfor forskellige brancher, da mange forskellige produkter er ramt.

Chipmangel rammer alt fra smart-lyspærer til biler

Forbrugerne kan blive ramt af manglen på chips og hukommelse, da prisen på komponenterne stiger. Det er uvist om producenterne vil lade denne stigning ramme forbrugerne ved, at prisen på produkterne stiger. 

Mere til historien

Den amerikanske regering har investereret 52 milliarder dollars i øget chipproduktionen.

Apple slår alle på tablets - iPad er vinderen

Apple er den altdominerende markedsleder på tablets. iPad er over dobbelt så stor som Samsung-tablets.

(mere…)
Salget falder fortsat - kun to går frem

Det globale salg af smartphones faldt i årets tredje kvartal sammenlignet med sidste år. Dog var der fremgang at spore hos to producenter.  

(mere…)
5,3 milliarder mobiltelefoner bliver affald i 2022

Gamle mobiltelefoner indeholder værdifuldt materiale og bør i langt højere grad genbruges, lyder opfordringen fra organisationer der har til formål, at håndtere producentansvaret for udtjent elektronik.

(mere…)
Mobilproducent headhunter og forfremmer danskere

Noget der ligner et ’dreamteam’ skal sætte turbo under væksten og salget hos OnePlus.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
EU vil forlænge levetiden på smartphones

EU er tæt på en lov, der vil øge levetiden på en smartphone til det dobbelte - og kræve hurtigere softwareopdateringer.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram