Smartphone-markedet i vækst trods chipmangel

10

KORT NYT: Analysefirma er klar med en positiv forudsigelse for smartphone-markedet i 2021. Trods chipmangel stiger markedet.

smartphone
I 2021 bliver der sendt 1,4 milliader mobiltelefoner på markedet – på verdensplan, forudser Canalys (Foto: Ahmed Aqtai)

Analysefirmaet Canalys forudser, at smartphone-markedet på verdensplan vil have en vækst på 12 procent i indeværende år, trods de mange udfordringer, som manglen på chips (semicontuctor) giver.

Canalys mener dog, at producenterne er nødt til at prioritere nogle lande og regioner.

Får Canalys ret i deres forudsigelser, betyder det, at der vil blive sendt 1,4 milliarder enheder ud fra de forskellige producenter. 

Det betyder også, at smartphone-markedet er kommet godt over ”krisen” i 2020, hvor der blev solgt færre mobiltelefoner. Det var omkring 7 procent lavere grundet corona-pandemien. Men selvom coronapandemien endnu ikke er ovre og der er problemer med chips-leveringer, ja så ser det altså ud til, at salget er gået frem.

Chipmanglen betyder ellers en flaskehals i produktionen flere steder og indenfor forskellige brancher, da mange forskellige produkter er ramt.

Chipmangel rammer alt fra smart-lyspærer til biler

Forbrugerne kan blive ramt af manglen på chips og hukommelse, da prisen på komponenterne stiger. Det er uvist om producenterne vil lade denne stigning ramme forbrugerne ved, at prisen på produkterne stiger. 

Mere til historien

Den amerikanske regering har investereret 52 milliarder dollars i øget chipproduktionen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer