OnePlus Nord CE 2 test | derfor skal du købe en anden OnePlus

TEST: Du skal købe OnePlus Nord 2, der koster det samme. OnePlus Nord CE 2 er for dårlig til prisen. Læs min OnePlus Nord CE 2 test her.

OnePlus Nord 2 CE
OnePlus Nord CE 2 har ikke OnePlus’ ikoniske fysiske lydløsknap (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus gør mange ting rigtigt med OnePlus Nord CE 2, men telefonen lander forkert i markedet og er hverken fugl eller fisk. En lavere pris ville gøre Nord CE 2 langt mere interessant.

Det bedste ved OnePlus Nord CE 2 er skærmkvaliteten, der baseres på Super AMOLED-teknologi. Billedet er flot og farvemættet. Selv udenfor i kraftig sol er det nogenlunde let at se, hvad der står på skærmen.

Du får 90 Hz teknologi, som sikrer en lidt mere flydende grafikoplevelse, sammenlignet med ældre telefoner. 90 Hz er efterhånden ved at være standarden på mellemklassemobiler, hvilket er ret fedt.

Under skærmen får du en fingeraftrykssensor, som er rasende stabil. Den giver samtidigt en lille smag af en ”premium”. Det er bare federe, end en knap på siden.

OM ONEPLUS NORD ”CE”: En ”CE”-model fra OnePlus er en telefon, som tager kernen (core) af hvad en mobilkøber kan efterspørge og lancerer det i en mobil, der ikke helt så dyr. OnePlus Nord CE-telefonerne henter kernefunktionerne fra OnePlus Nord-modellerne. Den første version var OnePlus Nord CE, er ramte ved siden af. Læs anmeldelsen her.

Specifikationer: OnePlus Nord 2 CE

 • Skærm: 6.43”, Super AMOLED, Gorilla Glass 5, 90 Hz
 • Processor: MediaTek Dimensity 900 5G
 • RAM: 8 GB
 • Lagerplads: 128 GB
 • Kamera 1: 64 megapixels, f/1.8
 • Kamera 2: 8 megapixels, f/2.2 (ultravidvinkel)
 • Kamera 3: 2 megapixels, f/2.4 (makro)
 • Frontkamera: 16 megapixels, f/2.4
 • Jackstik: Ja
 • Biometri: Fingeraftrykssensor under skærm
 • Batteri: 4.500 mAh, 65 watt hurtigopladning – oplader medfølger
 • Mål:160.6 x 73.2 x 7.8 mm
 • Vægt: 173 gram
 • System: Android 11 med OxygenOS v. 11.3

En kedelig plastikoplevelse

Det bedste man kan sige om plastikindpakningen af OnePlus Nord CE 2 er, at den nok holder til mere, hvis du smider den på fortovet, end hvis den var konstrueret i glas. Desværre fremkalder designet ingen ”wow”- eller” hold da op”-fornemmelse. Det er så kedeligt, som det overhovedet kan blive.

Fordelen er dog, at vægten ikke er så høj og da telefonen samlet set ikke er så stor, vil det nok tiltale nogle mobilkøbere.

En stor fejltagelse fra OnePlus er, at de endnu engang undlader den ellers ikoniske fysiske lydløs knap, der har været et særligt kendetegn.

Ja det er faktisk det sidste kendetegn fra OnePlus, der er forsvundet fra designet. Ærgerligt, da mobilen således ingen unikke designpunkter har. Derfor kunne man lige så godt købe en ”noname”-telefon.

Fotos er fine til Instagram

Jeg er ikke væltet bagefter af kameraoplevelsen. Fine billeder i dagslys men du skal søge for, at motivet står nogenlunde stille, eller bliver billedet sløret. Dette vil du for alvor se, når belysningen er en smule dårlig.

Jeg vil dog tro, at mange som køber i denne prisklasse, vil være fint tilfredse, da mange billeder vil se rimelige ud i ens Facebook-feed eller på Instagram med et filter smidt ned over.

Opstarten af kameraet kan ind i mellem virke sløv, særligt hvis telefonen lige har været presset af andre opgaver.

Billeder taget med OnePlus Nord CE 2

Slap i koderne

OnePlus Nord 2 CE, oplader
OnePlus Nord CE 2 kommer med en 65 watt oplader i salgspakken. På en halv time kunne jeg oplade telefonen fra 0 til 81 procent (Foto: MereMobil.dk)

Ofte skriver jeg i mine anmeldelser, at der i det fleste telefoner er for meget processorkraft – mere end vi kan udnytte. På OnePlus Nord CE 2 er det lige omvendt. Her kan jeg godt bruge flere kræfter.

Når der skiftes mellem programmer og ved almindeligt brug, synes jeg, at det hele går lidt langsomt. Ikke at jeg forlanger topmodel-ydelse af en telefon til under 3.000 kroner, men lidt mere ville klæde den – særligt fordi konkurrenterne godt kan finde ud af, at levere dette i prisklassen.

Møder du en website, der er dårligt programmeret, kommer OnePlus Nord CE 2 for alvor til kort. Jeg kom ud for, at telefonen blev trukket så meget i knæ, at jeg slet ikke kunne betjene siden. Jeg så også, at browseren bare spontant lukkede ned – gav op, kan man sige.

OnePlus Nord CE 2 yder dårligere, når jeg måler på benchmark-ydelerne, end f.eks. Motorola Moto G100, der kom i april 2021 og markant ringere end OnePlus Nord CE, der nåede butikkerne i sommer – men den var så i øvrigt også virkelig ringe.

Du kan se benchmarkmålingerne herunder.

Det skal med, at OnePlus Nord CE 2 har været glimrende til samtaler og beskeder. Heller ikke stabiliteten af mobilforbindelser, Wi-Fi, Bluetooth m.v. har der været problemer med. Her er telefonen temmelig stabil.

Antutu3D MarkGB 1/2-coreGB OpenCL
OnePlus Nord CE 2431.9992.006723/2.1122.524
OnePlus Nord 2592.8194.174804/2.8274.840
Motorola Moto G100653.9244.092914/2.7583.538
Motorola Moto G200774.8025.5781.049/3.0414.744
Samsung Galaxy S21 FE512.7534.766758/2.5343.799
GB = Geekbench 5

SÅDAN OPDATERES ONEPLUS NORD CE 2: Telefonen er født med Android 11 og opdateres i to år. Android 13 er nok den sidste opdatering du skal forvente. Sikkerhedslaget opdateres hver anden måned i tre år.

Konklusion: Nej! Endnu engang

OnePlus Nord 2 CE
OnePlus Nord CE 2 er født med Android 11. To Android-opdateringer i produktets levetid skal du forvente (Foto: MereMobil.dk)

OnePlus Nord CE 2 er, som enkeltstående produkt, egentlig ”okay”, men nu består en mobilbutik jo af mange produkter og valgmuligheder – også inden for det samme prisspænd.

Konkurrencen er i dag så hård, at det ikke er nok at være ”okay”. Slet ikke når OnePlus selv har let langt bedre bud til samme pris.

Aktuelle priser

 • OnePlus Nord 2 CE (2.899 kroner)
 • OnePlus Nord 2 (2.999 kroner)
 • Motorola Moto G100 (2.999 kroner)

OnePlus Nord CE 2 koster 2.899 kroner – 100 kroner mindre end hvad modellen den er baseret på, OnePlus Nord 2, kan købes til.

Præcis derfor giver det INGEN mening at lancere en telefon, der er ringere end grundmodellen – til næsten samme pris.

Vil du have en OnePlus-telefon til under 3.000 kroner, skal du efter min mening købe OnePlus Nord 2. Du skal ikke købe OnePlus Nord 2 CE. OnePlus Nord 2 fik 5 stjerner samt min anbefaling i min test, som du kan læse her.

Det bliver, ligesom med den første udgave Nord CE, endnu et gang et nej tak herfra. OnePlus Nord CE 2 får 4 ud af 6 stjerner.

Du kan finde OnePlus Nord CE 2 i butikkerne fra den 10. marts 2022.

Aktuelle priser på OnePlus Nord CE 2

Herunder kan du se dagspriserne på OnePlus Nord CE 2, 128 GB lagerplads.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

OnePlus Nord CE 2 Oppo Reno7
OnePlus Nord CE 2 er den samme telefon som Oppo Reno7, der blev lanceret i november 2021. OnePlus og Oppo er varemærker under den kinesiske techgigant BBK Electronics. Oppo sælges ikke i Danmark. Her satster BBK på OnePlus som varemærke (Grafik MereMobil.dk / OnePlus)

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • God skærm med 90 Hz
 • Ikke så stor fysisk
 • Fin lyd ved samtaler
 • Fornuftig batteritid og hurtig opladning
 • 3.5 mm. jackstik
 • Velfungerende fingeraftrykslæser

Lidt at tænke over

 • Prissat for højt
 • OnePlus Nord 2 er et bedre køb til samme pris
 • Langsom i optrækket
 • Kameraet er okay, men kun når lyset er godt
 • Kort opdateringsvindue

Mere til historien

Hvis du vil tjekke andre anmeldelser ud på OnePlus Nord CE 2, så læs min anmelderkollega Jens Hummelmoses anmeldelse her, som har en holdning i stil med min. Hos Stiften.dk er de derimod helt oppe at ringe over Nord CE 2. Læs deres test her.

OnePlus Nord CE 2
OnePlus 12R – spændende mellemklasse-mobil til fornuftig pris

Prisen kan blive ret interessant og specifikationerne lader til at være virkelig spændende. Læs om OnePlus 12R her.

(mere…)
OnePlus har lanceret OnePlus 12
(mere…)
OnePlus 12 lanceres globalt i januar

OnePlus er nu officiel på det kinesiske marked. Dansk lancering sker i slutningen af januar 2024.

(mere…)
Nye detaljer om OnePlus 12

Et dryp af nye informationer om OnePlus 12 er landet.

(mere…)
Denne dato kan du købe OnePlus 12 – måske

Datoen for hvornår OnePlus 12 kan købes i Europa er måske afsløret.

(mere…)
Hørefejl? – Doro HearingBuds giver nye muligheder

TEST: Doro HearingBuds skærer igennem kaos og det højlydte. Og så spiller de bare fremragende.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
1 Kommentar
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram