Apple Watch Series 7 test | du behøver det ikke

TEST: En større skærm og hurtigere opladning er ikke argumenter nok for at opgradere til Apple Watch Series 7.

Apple Watch Series 7 test
Apple Watch Series 7 kommer med dette nye watchface (Foto: MereMobil.dk)

Siden sidste efterår har Apple Watch Series 6 været en fast del af min hverdag, selvom jeg ikke altid har en iPhone i lommen. Uret er bare praktisk til løbeture, sundhedsdata, vækkeur og en række andre basale funktioner.

Derfor har jeg været virkelig spændt på Apple Watch Series 7, da Apple har lagt an til store nyheder.

Undervejs i testperioden har jeg imidlertid glemt, at jeg havde fået nyt ur på armen.

Velkommen til min test af Apple Watch 7.

Mindre kant, større skærm

Apple Watch Series 6 og Series 7 a
Apple Watch Series 6 (til venstre) og Series 7 (Foto: MereMobil.dk)

Kanten omkring skærmen er blevet mindre mens selve skærmen er vokset fra hhv. 40 og 44 mm. på Series 6 til 41 og 45 mm. på Series 7. Vægten er forøget med nogle få gram.

Selvom det er fedt, når skærmen vokser uden de fysisk mål, ændres ret meget, så er sandheden også, at jeg stort set ikke kan se forskel.

Når jeg har de to generationer ved siden af hinanden, skal der et trænet øje til at se forskellen. Jeg havde faktisk troet, at den var tydeligere.

Hvad er formålet?

Det er vanskeligt at få øje på, hvad formålet er med den næsten usynligt større skærm.

Apple fremhæver selv det nye full-size skærmtastatur, som en nyhed. Fra tastaturet kan du besvare beskeder og du skal derfor ikke nøjes med at diktere teksten eller bruge de korte standardsvar.

Nu er der så bare lige det, at skærmtastaturet ikke er tilgængeligt på dansk…? Det er nemlig, i hvert fald i skrivende stund, kun tilgængeligt på engelsk.

Skærmen har, som sidste år, en maksimal lysstyrke på 1.000 nits, men Apple har nu skruet op for hvor meget skærmen lyser, når armen holdes nedad eller uret ikke er i brug. En fordel? Ikke afgørende.

Du skal oplade hver dag - men det går hurtigere

Som på de seneste generationer så fastholdes 18 timers driftstid mellem hver opladning i specifikationerne, hvilket passer meget godt.

Du får ikke nævneværdigt mere batteritid ved at deaktivere always-on-funktionen. Det var heller ikke tilfældet sidste år.

Jeg har kunne trække lidt mere end de 18 timer ud af uret. Det er positivt, men du får ikke to dages drift uden opladning.

Det største problem ved Apple Watch er fortsat, at det skal oplades hver dag. Apple kunne godt være mere ambitiøse på dette punkt.

Jeg synes det er fedt, at opladetiden er forbedret, ifølge Apple, med 33 procent i forhold til sidste års model. Du skal bruge den medfølgende magnetiske opladeskive samt en 5 watt oplader for at opnå dette.

Jeg kunne oplade fra 0 til 70 procent på en halv time. Det synes jeg er helt okay. På Series 6 når jeg kun omkring 40 procent på 30 minutter.

Strøm på uret en absolut nødvendighed, hvis du vil sove med det og så glæde af søvndata-registrering.

CELLULAR-UDGAVE ELLER WI-FI ONLY? Apple Watch Series 7 fås med og uden SIM-kort (eSIM). Overvej hvor tit du vil bruge Apple Watch uden din iPhone i nærheden og uden adgang til trådløst netværk. Generelt er mit råd at købe GPS-udgaven, der er uden SIM-kort. Det er billigere, du slipper for abonnement og de fleste vil slet ikke opdage, at uret ikke er på mobilnetværket fordi det husker de WiFi-netværk, som du er koblet på.

Giver dig stadig mange data

Jeg er lidt af en datafreak. Det er sejt, at man kan få en masse indsigter om ens krop på basis af løbende målinger fra uret. Her er Apple Watch længst fremme.

Apple Watch Series 7 kommer desværre ikke med nye målepunkter i den nye version, så heller ikke den tidligere rygtede måling af blodsukker, alkohol eller temperatur.

Her er sensorerne i Series 7:

 • Iltmætning sensor
 • EKG
 • Optisk hjerte sensor
 • Accelerometer og gyroscope
 • Højdemåler

Apple Watch Series 7 kan stadig detektering af fald, hvor uret automatisk kan ringe 1-1-2 og kontakte dine nødkontakter, hvis du er faldet. For mig er dette en nøglefunktion.

Som noget nyt i år er Apple Watch blevet støvtæt (IP6X). Det er fortsat vand- og svømmetæt, så du både kan svømme, træne og bade med uret (WR50). Holdbarheden af skærmen er ligeledes forbedret.

Jeg har testet hybrid-smarturet Scanwatch fra Withings, der har mange af de samme måleegenskaber som Apple Watch. Jeg synes, at Withings er bedre til at forklare de indsamlede data. Apple præsenterer blot data, mens Withings har tilknyttet bedre forklaringer og benchmarks.

Du kan læse testen af Scanwatch her.

Konklusion: Ikke et ur du behøver

Apple Watch Series 7 har 20 procent mere skærmareal end Series 6, men jeg lægger ikke mærke til det. I forhold til Series 3 er forskellen dog signifikant; 50 procent mere areal.

Den nye chipsetplatform Apple S7 kontra S6 fra sidste år giver ingen mærkbar gevinst.

Priserne er 3.599 kroner (45 mm) og 3.299 (41 mm) – GPS-versioner, men lige nu kan du finde restpartier af Apple Watch Series 6 (44 mm) til under 3.000 kroner.

Har du i dag et Series 6-ur, skal du ikke opgradere andet end "bare fordi". Er du ny på Apple Watch, så vil jeg også anbefale dig at købe Series 6, hvis du kan finde dette, da det netop er billigere nu.

Vær opmærksom på, at Series 6 er udgået fra Apples portefølje, så det er med at være hurtig, hvis ikke du vil ud på brugtmarkedet.

Apple dropper Apple Watch Series 6

Apple Watch Series 7 ER et fedt produkt, men det var forgængeren også, men det er en meget lille opgradering, som du ikke behøver - før du ikke længere af finde restpartier af Series 6.

Jeg kan også anbefale, at du overvejer dine behov og hvad du har af krav til uret, da Apple Watch SE også er et rigtig godt bud, som vil kunne opfylde de flestes behov.

ANMELDELSE: Apple Watch SE er folkets smartwatch

5 ud af 6 stjerner.

Aktuelle priser på Apple Watch Series 7

Herunder kan du se dagspriserne på Apple Watch Series 7, 45 mm.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Større skærm og mindre kant
 • Mere holdbar skærmoverflade
 • Støv- og vandtæt
 • Mange sensorer leverer indsigtsfulde data
 • Hurtigere opladning end tidligere

Lidt at tænke over

 • Svært at se forskel på skærmstørrelse fra Series 6 til Series 7
 • Holder ikke strøm i længere tid
 • Opladning hvert døgn er det største problem for Apple Watch
 • Opgraderet chipset giver ingen mærkbar forskel i oplevet ydelse

Mere til historien

Apple Watch kører i år på watchOS 8 platformen, hvilket de ældre modeller også kan opdateres til.

Apple Watch Series 7
iOS 16.2 bringer disse nye features med sig

KORT NYT: Apple ventes at sende en større opdatering ud inden jul med flere nye features.

(mere…)
Jabra Evolve2 Buds test | Kan du bruge et in-ear headset på job?

TEST: Telefonsamtalerne lyder bedre i Jabra Evolve2 Buds vs f.eks. AirPods Pro. Læs om kompromisserne i min Evolve2 Buds test.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16.1.2 opdatering

Apple har frigivet en opdatering, som blandt andet forbedrer pålideligheden af funktionen Crash Detection.

(mere…)
Her er årets apps og spil 2022 i App Store

Apple er klar med listen over, hvilke apps og spil, der har taget titlerne for de mest populære i 2022. Se vinderne her.

(mere…)
Apple Watch Ultra er klar til dykkere med Oceanic+

Så er dykkermulighederne gevaldigt opgraderet på Apple Watch Ultra. Appen Oceanic+ kan nu hentes.

(mere…)
Skift selv batteri på AirTags | Guide

VIDEO: Batteriudskiftning på AirTags er let. AirTag bruger batteriet CR2032. Se her hvordan du skifter batteri på AirTag.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
50 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram