Withings Scanwatch test | et smart ur til motion og sundhed

TEST: Jeg har testet et smart ur fra europæiske Withings. Min Scanwatch test konkluderer, at uret er en god ven inden for motion- og sundheds-tracking.

Withings Scanwatch test
I min Withings Scanwatch test konkluderer jeg, at uret er fedt for dem, som vil tracke motion- og sundhedsdata (Foto: MereMobil.dk)

Scanwatch er primært et ur. Altså et rigtigt ur med visere som i gamle dage, men du skal ikke lade dig snyde. Et lille bitte display under viserne, afslører, at der gemmer sig mere end et analogt ur på armen.

Scanwatch fra Withings er, udover ur, også et smartwatch-lite med helbredsfunktioner.

Min første tanke var, at designet af uret er rigtigt pænt. Det er ikke ”bling bling” og gør intet negativt væsen af sig og for min skyld, kunne det sagtens have fået lidt mere gas på designet Det er dog positivt, at urkassen er i rustfrit stål – det er lækkert. Og så er jeg vild med, at det ligner og er et rigtigt ur.

Jeg har testet Withings Scanwatch med iPhone 13 Pro og det har været en god oplevelse, men det kan også bruges med Android.

Undervejs i opsætningen deles de data, som var lagret i appen Sundhed på min iPhone og de blev smeltet ind i appen Health Mate, så jeg ikke startede testen med et tomt datagrundlag. Det var ret fedt.

Måler rigtigt mange ting

Via sensorer på bagsiden måler Scanwatch, hvor godt du sover, puls, vejrtrækning, iltmætning, skridt og du kan tage et elektrokardiogram samt tracke din motion.

Det bedste er, at alle data er lækkert præsentret i Health Mate, men det er ikke bare visning af data, da appen også leverer en form for analyse.

I søvndelen kan jeg se, hvordan natten har været og hvor længe jeg har sovet dybt. En grøn cirkel indikerer, om natten er gået godt. Orange og rød det modsatte.

Fitness Level viser, hvordan du klarer dig i forhold til andre aldersgrupper og du kan opsætte mål for, hvor mange skridt du skal tage om dagen – og holde øje med om du når det.

Teknikken holder også øje med hjertet og giver besked, hvis du har uregelmæssig hjerterytme.

Du kan se alle funktionerne på Withings hjemmeside.

Appen har en logisk opbygning og det er let at forstå, hvorfor man f.eks. har fået en lav søvn-score eller hvorfor ens Fitness Level er så dårlig.

Klinisk valideret

Withings Scanwatch
Scanwatch ligner og føles som et rigtigt ur (Foto: MereMobil.dk)

Withings gør meget ud af, at urets sundhedsfunktioner er ”klinisk valideret”, hvilket er ret fint, da målingerne så nok nogenlunde er inden for skiven. Jeg har dog ikke mulighed for at be- eller afkræfte præcisionen.

Uanset hvad så er Withings Scanwatch ikke hospitalsudstyr. Det er trods alt en gadget. Alligevel vil jeg mene, at uret om ikke andet kan give en indikation af, hvordan du har på en række parametre.

Du skal ikke skåne uret. Det holder til alt fra regnvejr over pool til bad. Det er designet til at været vandtæt ned til 50 meter, oplyser producenten.

Notifikationer i mikroformat

Den lille runde mikroskærm er stor nok til at se ens skridt eller starte tracking af løbeturen, men når du får beskeder, må du vente til notifikationen er scrollet hen over skærmen.

Det er i sagens natur irriterede, hvis du er afhængig af notifikationer fra beskeder og opkald, men jeg har godt kunne leve med det, da smartphonen alligevel ofte er tæt på.

Scanwatch er da heller ikke et smartwatch men et ”hybrid-smartwatch”. Som jeg ser det, er smartwatch-funktioner som notifikationer en fin tilføjelse, men det er ikke på grund af dette, at du køber uret.

Jeg bruger sundhedsdata en del

Bagsiden på Scanwatch. Her ses sensorer og opladestik (Foto: MereMobil.dk)

Det interessante for mig har været at opdage, at det primært er motions- og sundhedsdelen, som jeg bruger på Apple Watch. Faktisk er det disse funktioner og data, som jeg anvender allermest på Apple Watch – udover notifikationer. Det har derfor ikke været noget problem at bruge Scanwatch i testperioden.

Om det kan erstatte et dedikeret smartwatch for dig, kan du kun selv svare på.

Desværre kan uret ikke registrere fald som på de nyere Apple Watch-udgaver. Dette er for mig en vigtig funktion.

Forestil dig, at du falder om på løbeturen eller styrter på badeværelset, når du er alene hjemme. Så er det da smart, at uret kan sende en nødbesked til udvalgte kontakter og ringe 1-1-2 – men det kan Scanwatch altså ikke.

Udover selve tiden så er vækkeuret, der vibrerer på armen om morgen, en virkelig simpel men lækker funktion.

Herunder kan du se nogle af mine data fra Health Mate appen.

WITHINGS OM DATAPOLITIK: Data security is at the very heart of our preoccupations and we do anything in our power to make sure it is safe. We are compliant with the GDPR regulations which are very strict, we store our data in France, we give the user full access and right to claim data and ask for us to erase them all. We use encrypted tokens to preserve a user’s identity and we don’t sell data with external partners.

Fra Health Mate appen

Opladning en gang om måneden

Alt efter hvordan du bruger uret, kan det køre op mod 30 dage uden opladning. Det er genialt. Og i modsætning til Apple Watch, der kræver opladning cirka en gang i døgnet, er Scanwatch en fornøjelse.

Det tager omkring en time at oplade uret til 80 procents kapacitet – op mod to timer, hvis du vil have batteriet fuldt opladet.

Du skal vide, at hvis du aktiverer alle målingsdata i appen, vil uret bruge en del mere strøm, men det er stadig langt bedre, end rigtigt mange af konkurrenterne.

Udover de 30 dage, som producenten lover, så gemmer uret på 20 yderligere dage, men hvor nogle af funktionerne er begrænsede.

WITHINGS OM OPDATERINGER: Vores produkter forbedres konstant. Vi har dedikerede teams på hver produktfamilie, hvis opgave er at gøre oplevelsen bedre. Scanwatch får løbende forbedringer (det kan være flere gange om måneden). Withings understøtter alle sine produkter uden tidsbegrænsning.

Konklusion: Den gode forklaring af data er en kæmpe gevinst

Withings Scanwatch
Motion og sundhedsdata egner Scanwatch sig rigtigt godt til. Det er en fed kombination og et analog ur med digitale funktioner. (Foto: MereMobil.dk)

Den største gevinst for mig har været, at Health Mate-appen kommer med forklaringer på mine data.

Med Apple Watch og Sundheds-appen bliver data mest af alt bare indsamlet uden det underbygges eller forklares, hvad det betyder.

Det er også fedt, at Heath Mate og Sundhed deler data, så de data der kommer fra Scanwatch stadig er tilgængelige, hvis du f.eks. sælger uret eller deres app på et tidspunkt udgår.

Jeg savner nogle af smartwatch-funktionerne fra Apple Watch, men jeg kan ikke få det hele. Til gengæld får jeg et rigtigt ur-design og lang batteritid.

Scanwatch fås i størrelserne 42 og 38 mm. Priserne er omkring 2.000 kroner de billigste steder. Det er egentlig en rimelig pris, hvis du vil have ”et ur” med sundheds- og motionsdata, der ikke ligner et grimt sportsur.

Jeg kender ikke firmaet bag så godt, at jeg kan sige, om det er et godt køb på den lange bane. Det kommer i høj grad an på, hvor længe de vil holde uret og appen understøttet, men at dømme fra udtalelsen, som du kan se i faktaboksen, lover det da godt.

Det trækker en del ned, at Scanwatch ikke har detektering af fald.

Jeg er ikke helt oppe at ringe over Scanwatch, men når du spørger mig, om jeg kan anbefale det, er svaret: ”Ja… Hvis du vil have lang batteritid, et pænt ur på armen og har brug for sundheds- og motionsmålinger”.

I min Withings Scanwatch test ender jeg på 5 ud af 6 stjerner.

GUIDE: Hvilket Apple Watch skal du vælge (januar 2020)

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Flot design – ligner et ur
 • God komfort og stort udvalg af remme
 • Motionstracking
 • Indsamler mange sundhedsdata
 • Fantastisk batteritid
 • God app med fine forklaringer på dine data
 • Udmelding om fremtidige opdateringer
 • Fransk firma – overholder GDPR i EU
 • Vandtæt med til 50 meter

Lidt at tænke over

 • Notifikationer er besværlige at læse
 • Er designet for neutralt til dig?
 • Kan ikke registrere fald
 • GPS ikke indbygget – bruger telefonens positionsdata

Mere til historien

Withings er et fransk firma, der også har kontorer i USA og Hong-Kong. De blev opkøbt af Nokia i april 2016 og blev til Nokia Health. Medgrundlæggeren Éric Carreel genvandt kontrollen med firmaet i 2018, så Withings igen kunne blive et selvstændigt firma. Du kan læse mere om Withings her.

Withings Scanwatch
Samsung Galaxy A55: God til prisen, men ikke uden ulemper

VIDEO: Kameraet og batteritiden overrasker, men ydelsen er begrænset. Se min Samsung Galaxy A55 test her.

(mere…)
Xiaomi 14 Ultra test | Muligvis årets bedste telefonkamera

TEST: Xiaomi 14 Ultra er en stor og kraftfuld smartphone med masser af RAM og lagerplads. Men det er, når du starter kameraet, at du for alvor bliver imponeret.

(mere…)
Sennheiser Accentum Plus test | fantastisk til prisen

TEST: Vil du have hovedtelefoner med aktiv støjreduktion og god lydkvalitet til en god pris? Læs min Sennheiser Accentum Plus test her.

(mere…)
Samsung Galaxy A55 test | faktisk ret god billigtelefon

TEST: Denne telefon bringer dig ned i gear! Kameraet og batteritiden overrasker men ydelsen er begrænset. Læs min Galaxy A55 test her.

(mere…)
Det bedste smartwatch til Android-telefoner

DUELTEST: Lang batteritid eller omfattende sundhedsdata. Det er hovedforskellene på disse to smartwatches.

(mere…)
Min mening om Xiaomi 14

VIDEO: Xiaomi 14 er på papiret en spændende topmodel-smartphone med Leica-kamera. Desværre er den for dyr og ikke så god som konkurrenterne.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
6 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram