De ældre er vilde med streaming

4

Danskerne er vilde med streaming, men det er langt fra de unge, som har taget streamingtjenester til sig. Ny rapport viser, at flere og flere ældre streamer.

Nokia Streaming Box 8000
Ældre er blevet vilde med at streame (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne har taget streaming til sig. Det er efterhånden ingen nyhed, men nu tager flere og flere af de ældre streaming til sig – i en grad, hvor de streamer ugentligt. Det viser nye data fra Gallup, som er offentliggjort i den nye medierapport fra Kulturministerieret.

Danskerne er vilde med streaming

I den nye rapport ses det, at det er aldersgruppen 71+, som har haft den største stigning, når det kommer til at streame ugentligt.

Generelt er der stigning ved alle aldersgrupper, når 2019 og 2020 sammenlignes, men i aldersgruppen 71+, er det gået fra 17 procent i 2018, 18 procent i 2019 og op til 26 procent i 2020. 

Ekspert forudser stor udskiftning af streamingtjenester

Mange har formentlig også streamet mere i 2020, da de har været mere hjemme end tidligere år og derfor måske også benyttet tiden på at se flere film, serier, udsendelser osv. 

I aldersgruppen 55-70-årige er det næsten hver anden, som steamer hver uge eller oftere. Det er en stigning på 12 procent i forhold til 2019. 

I aldersgruppen 35-54-årige, der er det næsten 8 ud af 10, som streamer hver uge. I forhold til 2019, så er det en stigning på 11 procent.

Vi skrev i starten af 2021, at DR TV var en af de streamingtjenester, som virkelig var vækstet – og danskerne streamer alt fra Dronningens Nytårstale til diverse udsendelser fra arkivet. 

DR overhaler Netflix på streaming

Hvis du lejer film på de forskellige streamingtjenster, vidste du så, at der faktisk er forskel på prisen på samme film rundt omkring? Læs mere om det i vores guide.

Kilde: Index Danmark/Gallup - Helårsbase 2020. Univers: Alle husstande, personer i alderen 12 år og derover. Data bearbejdet af Kulturministeriet
Kilde: Index Danmark/Gallup – Helårsbase 2020. Univers: Alle husstande, personer i alderen 12 år og derover. Data bearbejdet af Kulturministeriet

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

Mere til historien

Du kan i vores podcast høre Niels Frid, kulturkommentator på blandt andet DR og med to årtiers erfaring i dækningen af film-, serier og kultur, udtale sig om, hvorfor vi er, så vil med TV-serier, film og andet via forskellige streamingtjenester, at vi betaler flere hundrede kroner om måneden for disse. 

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
4 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer