De ældre er vilde med streaming

Danskerne er vilde med streaming, men det er langt fra de unge, som har taget streamingtjenester til sig. Ny rapport viser, at flere og flere ældre streamer.

Nokia Streaming Box 8000
Ældre er blevet vilde med at streame (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne har taget streaming til sig. Det er efterhånden ingen nyhed, men nu tager flere og flere af de ældre streaming til sig – i en grad, hvor de streamer ugentligt. Det viser nye data fra Gallup, som er offentliggjort i den nye medierapport fra Kulturministerieret.

Danskerne er vilde med streaming

I den nye rapport ses det, at det er aldersgruppen 71+, som har haft den største stigning, når det kommer til at streame ugentligt.

Generelt er der stigning ved alle aldersgrupper, når 2019 og 2020 sammenlignes, men i aldersgruppen 71+, er det gået fra 17 procent i 2018, 18 procent i 2019 og op til 26 procent i 2020. 

Ekspert forudser stor udskiftning af streamingtjenester

Mange har formentlig også streamet mere i 2020, da de har været mere hjemme end tidligere år og derfor måske også benyttet tiden på at se flere film, serier, udsendelser osv. 

I aldersgruppen 55-70-årige er det næsten hver anden, som steamer hver uge eller oftere. Det er en stigning på 12 procent i forhold til 2019. 

I aldersgruppen 35-54-årige, der er det næsten 8 ud af 10, som streamer hver uge. I forhold til 2019, så er det en stigning på 11 procent.

Vi skrev i starten af 2021, at DR TV var en af de streamingtjenester, som virkelig var vækstet – og danskerne streamer alt fra Dronningens Nytårstale til diverse udsendelser fra arkivet. 

DR overhaler Netflix på streaming

Hvis du lejer film på de forskellige streamingtjenster, vidste du så, at der faktisk er forskel på prisen på samme film rundt omkring? Læs mere om det i vores guide.

Kilde: Index Danmark/Gallup - Helårsbase 2020. Univers: Alle husstande, personer i alderen 12 år og derover. Data bearbejdet af Kulturministeriet
Kilde: Index Danmark/Gallup – Helårsbase 2020. Univers: Alle husstande, personer i alderen 12 år og derover. Data bearbejdet af Kulturministeriet

Markedet for streaming er i rivende udvikling. I min techpodcast episode 71 taler jeg med kulturkommentator Niels Frid-Nielsen, der i to årtier har fulgt udviklingen inden for film, TV, serier og streaming. Du bliver klogere på den fascinerede udvikling.

Lyt med herunder eller i din favoritpodcast-app. Du skal gå frem til 11:00 minutter.

SE OGSÅ: Se hvilke streamingstjenester du kan få med i dit mobilabonnement hos Telia Sponseret link

Mere til historien

Du kan i vores podcast høre Niels Frid, kulturkommentator på blandt andet DR og med to årtiers erfaring i dækningen af film-, serier og kultur, udtale sig om, hvorfor vi er, så vil med TV-serier, film og andet via forskellige streamingtjenester, at vi betaler flere hundrede kroner om måneden for disse. 

Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Disney+: Stop med at dele dit login

Netflix har haft succes med det. Nu går Disney+ også i gang med at opfordrer brugerne til at stoppe deling af loginoplysninger.

(mere…)
Google TV er blevet en reklamesøjle

Der er ikke længere kun reklamer for nye serier og film på Google TV – nu vises også reklamer for f.eks. fastfood.

(mere…)
Medie: Facebook er i frit fald

Danskernes brug af sociale medier - især Facebook - falder. Netflix er også på retur, mens stort set ingen danskere streamer Pluto TV.

(mere…)
Netflix varsler atter prisstigninger

2024 kan byde på prisstigninger hos Netflix.

(mere…)
Netflix fjerner det billigste abonnement

Det billigste annoncefrie abonnement er i en række lande nu blevet dyrere, da basisabonnementet ikke længere er en mulighed.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram