DR overhaler Netflix på streaming

Flere og flere brugere er begyndt at streame DR og bruge DRs streamingtjenester i løbet af efteråret, mens andre tjenester er stagneret. Det viser nye tal.

DR TV logo
DR TV har haft fremgang og slog Netflix (Foto: DR)

Dronnningens nytårtale 31. december 2020 var ekstra særlig og her tænkes ikke på coronapandemien og afslutningen med ”Gud bevare jer allesammen. Gud bevare Danmark”. Men Dronning Margrethes 49. nytårstale blev den mest sete nogensinde. Det kan være fordi, at mange danskere holdt nytår hjemme alene og at færre mennesker derfor var samlet i grupper, som de plejer.

Danskerne er vilde med streaming

For DR var hele december 2020 også god. Faktisk brugte flere danskere i december 2020 DR’s streamingtjeneste mere end Netflix. I december var 48 procent af alle danskere over fire år inde på DRTV i løbet af en uge, mens det kun var 45 procent, der var inde på Netflix, viser spørgeskemaundersøgelser som Kantar Gallup har lavet for DR.

Undersøgelsen fra Kantar afslører også, at det ikke kun er DR, men også TV 2 Play, som hele efteråret har haft en konstant fremgang. De store konkurrenter Netflix, HBO og YouTube har ikke fået flere brugere i efteråret 2020.

Disney+ holdes uden for sammenligningen, da den først blev lanceret i september og havde en stor tilgang af kunder de første måneder, en tilgang som dog gik lidt i stå i december. Det skriver Politiken.

Netflix er klar med prisstigninger – måske også i Danmark

Glæden er også stor hos Maria Rørbye Rønn, som er generaldirektør hos DR.

-”Wow! For første gang er DRTV større end Netflix herhjemme. Kæmpe ros til alle i DR, der har knoklet for at udvikle DRTV. Kampen om streaming bliver helt sikkert endnu mere hård i den kommende tid – vi vil gøre, hvad vi kan, for at give danskerne et klart og stærkt dansk streamingtilbud,” sådan skriver Maria Rørbye Rønn på LindkedIn.

ANMELDELSE: Her er et fremragende TV til under 4.000 kroner

Efter Disney+ kom på markedet behandlede vi tjenesten i vores podcast. Kulturkommentartor Niels Frid-Nielsen fortalte i podcasten, at Disney+ bestemt ikke er noget særligt – men en samling af gamle travere. Du kan høre episoden her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


SE OGSÅ: Se prisen på mobilabonnement med Netflix hos Telia Annoncelink

Mere til historien

Lejer du film via forskellige digitale tjenester, så skal du se dig for. Priserne er nemlig meget forskellige og der kan være mange penge at spare. Bliv klogere på dette i vores guide om emnet.

Viaplay er klar med reklame-abonnement

Nu er Viaplay hoppet med på vognen om et billigere abonnement med reklamer.

(mere…)
Dit næste tv: Skal du skifte nu?

PODCAST: Er det tiden til et nyt tv? OLED-skærm eller LCD? Hvad er bedst. Lyt med her før du udskifter din gamle tv-skærm.

(mere…)
Snart vil Netflix se helt anderledes ud

Netflix er i fuld sving med et redesign, som skal gøre det nemmere for brugerne at tage det rigtige valg.

(mere…)
Netflix dropper understøttelse af ældre Apple TV

Har du et Apple TV af ældre dato, så skal du læse med her.

(mere…)
Slut med Netflix på udvalgte Sony-skærme

Understøttelse af Netflix forsvinder fra en række Sony-skærme.

(mere…)
Er streaming-tv i opbrud med nye samarbejder på tværs?

Disney og Warner Bros. Discovery har indledt samarbejde om at tilbyde tre tjenester i én pakke.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram