Fitbit Ace 3 test – fitnessarmbånd til børn

TEST: Fitbit Ace 3 er et fitnessarmbånd til børn fra 6 år. Armbåndet hjælper med motivationen, men har sine mangler. Læs min Fitbit Ace 3 test her.

Fitbit Ace 3 test
Fitbit Ace 3 forsøger at motiverer børn til at være aktive på en god og sjov måde (Foto: Fitbit)

Fitbit Ace 3 er et fitnessarmbånd, hvor målgruppen er børn fra 6 år og op efter. Prisen er til at komme i nærheden af for de fleste.

Vi har set nærmere på det nye fitnessarmbånd.

Fitbit klar med en ny aktivitetstracker til børn

Det sidste år med nedlukninger har for mange børn betydet mere skærmtid. Tiden med venner har været online en del af tiden, da alt fra skole-, daginstitution og fritidsaktiviteter har været lukket ned.

Forældrene kan styre Fitbit Ace 3 via indstillingerne i Fitbit appen og holde styr på, hvor aktive eller ikke aktive de er. Fitbit Ace 3 forsøger, at motivere børnene til at komme ud og være aktive. Det sker ved, at de får ”point” og når de når et bestemt antal skridt, er der eksempelvis et luftskib som affyres osv. Børnene bliver også mindet om at stå. Måske dette kan motivere dem til, at komme op ad sofaen?

Fitbit Ace 3 holder op til 8 dage på en opladning.

Du får ikke blodsukkermåling, falddetektering, GPS osv. som flere af de mere high-end smartwatches/fitnesstrackere tilbyder, men det er heller ikke relevant for størstedelen af den primære målgruppe. Det er prisen derimod. Fitbit Ace 3 har en vejledende pris på 599 kroner.

Designet skiller vandene

Designmæssigt er der plads til forbedringer på Fitbit Ace 3. I hvert fald i forhold til dem jeg har spurgt. I målgruppen fra 6 år, der har flest af de børn jeg har spurgt, synes ikke, at designet var super sejt. Det har dog kun været piger + det er begrænset hvor mange jeg har spurgt i min lille "undersøgelse".

Men jeg tror dog, at designet henvender sig mest til den yngste del i målgruppen fra 6 år. Er man 8 år eller ældre, vil man formentlig gerne noget andet. Fitbit har i øvrigt, i næsten det samme prisniveau, andre alternativer, som kan mere. De henvender sig så ikke primært til børn.

App til børn og voksne

Fitbit Ace 3 (Foto: Fitbit)
Fitbit Ace 3 (Foto: Fitbit)

Fitbit appen findes både til iOS og Android og kommer både i en børne- og voksenmodel. Her kan så indstilles mål og synkroniseres data.

Det er også her du ændrer ”watch face” – altså billedet på selve Fitbit Ace 3.

Det er ikke muligt via Fitbit Ace 3 at ”tage telefonen”, som det kendes fra Apple Watch eller andre smartwatches. Men har barnet sin egen smartphone, kan det parres så de kan ”mærke” når telefonen ringer, hvis den er i nærheden.

Konklusion – det dur hvis barnet vil

Fitbit Ace 3 er rigtig fint på mange måder. Dog kræver det, at barnet vil gå med det. I vores testperiode har vi forsøgt at få en 6-årig pige til at benytte det. Vores testeksemplar var blåt og grønt – og det fangede hende ikke rigtigt. Derimod vakte det interesse hos hendes lillebror på 3 år. Han forstår dog ikke meningen med det, som hun gjorde.

Effekten ved fitnessarmbånd er for de fleste børn også mest interessant i starten og dermed aftager det lidt, men med så meget andet er det jo en vane.

Fitbit Luxe - fitness og wellness tracker

Idéen med at deres skridt giver en ”bonus” er også god.

Ud fra designet at dømme vil jeg mene at det henvender sig til børn omkring 6-8-årsalderen og ikke så meget ældre end 6 år.

Den manglende GPS gør ikke noget, hvis du altid har styr på, hvor dit barn er. Har du derimod behov for, at kunne holde øje med barnet - f.eks. se om det er kommet sikkert frem til en legeaftale på egen hånd, skal du ikke købe Fitbit Ace 3.

Fitbit Ace 3 er prismæssigt meget lig med Garmin Vivofit Jr. 3. Om du er til det ene eller andet, er en smagssag. Garmin gør også brug af lidt gamification for at motivere børnene til aktivitet. Men jeg vil mene det er deres absolut største konkurrent.

Fitbit Ace 3 ender på 4 ud af 6 stjerner og kan bestemt anbefales, men der er også plads til forbedringer - også i det prispunkt fitnessarmbåndet har.

Aktuelle priser på Fitbit Ace 3

Herunder kan du se dagspriserne på Fitbit Ace 3.

Vi henter priserne. Vent venligst ⏳

Indlæses priserne ikke?
Klik her for at ændre dit samtykke

Vælg "Accepter alle", klik på "Gem og luk" og genindlæs siden, hvis der fortsat intet sker.

Mere til historien

Har du børn i skolealderen, som endnu ikke har en mobiltelefon, er det en god idé, at tjekke denne guide ud, hvor du kan blive klogere på, hvad du skal overveje inden dit barn skal have en mobiltelefon.

Fitbit Ace 3
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Fitbit kræver Google-konto fra 2023

Google ejer Fitbit og fra næste år kræver det Google-konto til nye Fitbit-enheder.

(mere…)
DJI Mini 3 Pro test | Fantastisk! Måske årets gadget

TEST: Med en DJI-dronen kan du skyde flotte billeder og videoer fra luften. Læs min DJI Mini 3 Pro test - måske den måske bedste privatdrone.

(mere…)
…er bare et godt køb

EP116: Du får topmodelydelse, godt kamera og megahurtig opladning. Motorola Edge 30 Ultra leverer, hvad du forventer – og overrasker.

(mere…)
Lille, hurtig og god – en kompakt succes

EP115: Den fylder mindre end andre telefoner, men har stadig topmodelydelse. Hør min mening om Asus Zenfone 9.

(mere…)
Tænk over dette inden du køber Galaxy Z Flip4

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy Z Flip4 – hør min mening her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram