Oppo overhaler Huawei

Analysefirmaet Counterpoint Research er klar med tal, som viser, at Oppo nu har overhalet Huawei og dermed den største smartphoneproducent i Kina.

Huawei Mate 20 Pro
Huawei Mate 20 Pro er en af de meget interessante telefoner fra Huawei – hardwaremæssigt.(Foto MereMobil.dk)

En ny rapport fra analysefirmaet Counterpoint Research afslører, at Huawei ikke længere er en største smartphoneproducent i hjemlandet, Kina. Konkurrenten Oppo har nu overhalet Huawei og dermed den største.

Oppo er ikke tilgængelige på det danske marked, men det er “søsterfirmaet” OnePlus. Begge brands er en del af den kinesiske techgigant BBK Electronics.

Trumps sidste runde mod Huawei – strammer yderligere

Huaweis problemer har ellers primært været i andre dele af verden end hjemmemarkedet i Kina, men nu kæmper Huawei også på det kinesiske marked.

Ifølge de nyeste tal fra Counterpoint Research, så har Oppo i januar haft en markedsandel på 21 procent, mens Vivo tog 20 procent af markedet. Dermed er Oppo altså i januar den største smartphoneproducent i Kina. Det skriver Android Authority.

De seneste tal fra analysefirmaet Counterpoint Research viser salgstallene for januar 2021 på det kinesiske marked (Kilde: Counterpoint Research)
De seneste tal fra analysefirmaet Counterpoint Research viser salgstallene for januar 2021 på det kinesiske marked (Kilde: Counterpoint Research)

Vivo deler også andenpladsen på det kinesiske marked med Huawei, der altså ligeledes har 20 procent af markedet. Mens vi på tredjepladsen finder Apple og Xiaomi med hver 16 procent.

Counterpoint Research forventer, at Huaweis markedsandele fortsat vil falde gennem 2021.

Oppo er senere denne uge er på vej med deres kommende flagskib Find X3 Pro. Det skriver The Verge.

Det er dog ikke kun fordi, at Huawei ikke længere kan sælge telefoner i Kina, at de nu er overhalet og ikke længere den største smartphoneproducent. Det handler i særdeleshed om, at Huawei har solgt Honor fra, da salgstallene fra dem også indgik i markedsandelene. Derudover har Huawei også haft mangel på chips grundet handelsrestriktionerne med USA.

Honor fri for sanktioner – vil udfordre Apple og Huawei

Mere til historien

Tidligere var Nokia den største smartphoneproducent i verden, men her gik alt galt, hvilket hurtigt betød, at de altså nærmest ikke længere er synlige på markedet. Det virker måske til, at Huawei er på vej ”væk” fra tronen i samme hast.

Huawei har succes på elbilmarkedet

Samarbejdet mellem Seres og Huawei går rigtig godt og de sælger biler som aldrig før på det kinesiske marked.

(mere…)
Huawei overhaler Samsung på foldbare smartphones

Samsung havde førstepladsen i 4. kvartal på markedet for foldbare smartphones, men det ligner at Huawei overhaler i 1. kvartal.

(mere…)
Disse OnePlus-telefoner opdateres med AI-funktioner

LISTE: Her kan du se hvilke OnePlus-telefoner, der bliver opdateret med AI-funktionalitet.

(mere…)
Salgsforbud mod OnePlus og Oppo er ophævet

En patentstrid mellem OnePlus, Oppo og Nokia er løst. Nu kan salget snart genstartes.

(mere…)
Apple får artige stryg af Huawei

Trods slutspurt på de nyere markeder, vil der forlade færre smartphones fra fabrikkerne i år, vurderer analysefirma.

(mere…)
Oppo klar med global lancering af Find N3 Flip

Klaptelefonen fra Oppo, søsterbrand til OnePlus, kommer snart ud globalt.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
3 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram