Trumps sidste runde mod Huawei – strammer yderligere

Huawei får det igen sværere. Trump-administrationen har endnu engang strammet grebet om amerikanske virksomheders muligheder for at handle med Huawei.

Huawei P30 Pro
Huawei P30 Pro blev det sidste store mobilhit for Huawei (Foto: MereMobil.dk)

Dagen før indsættelsen af demokraten Joe Biden i Det Hvide Hus, har Trump-administrationen endnu engang gjort livet sværere for kinesiske Huawei, skriver Reuters.

Trumps-administration afviser nu licenser til en række firmaer, der ellers har været godkendt til at samarbejde med Huawei. Blandt firmaerne er Intel, der leverer chipsets til computere som Huawei MateBook X, som vi tidligere har testet her på MereMobil.dk.

I alt er otte licenser udstedt til fire forskellige firmaer, blevet afvist.

Det vides ikke hvilken indflydelse beslutningen får på Huawei, men det er uanset hvad endnu et dårligt kort for techgiganten.

Problemerne for Huawei startede i maj 2019 og nærmer sig dermed en effektiv periode på to år.

I 2019 satte den amerikanske regering Huawei på den såkaldte ”entity list”. Herefter kunne Google ikke levere Android til Huaweis telefoner. Derfor begyndte Huawei at ”genudsende” og genbruge gamle produkter med små ændringer, da disse ikke var ramt af handelsrestriktionerne.

Effekten af udviklingen ses også her i Danmark, hvor salget af Huawei-telefoner er faldet drastisk. Du kan se mere om dette på årshitlisten over 2020.

Ændrer Biden noget?

Hidtil har der ikke været noget som tyder på, at Joe Biden og hans administration vil ændre linje overfor kinesiske teknologivirksomheder.

Det er ikke præsident Donald Trump, der har opfundet problemerne for Huawei. Allerede under Obama var der en stram kinelinje. Den er, som mange andre ting, bare blevet mere tydelig under Trump.

Du kan blive klogere på, hvad Huawei/USA-konflikten handler om i denne podcastepisode; sikkerhedspolitik er en af overskrifterne. Android-problematikken er nok den mindste del af sagen.

Huawei er ikke det eneste kinesiske firma, der bøvler med amerikanerne. Senest har Xiaomi fået problemer. De påstås nu at have tæt forbindelse til det kinesiske militær. Xiaomi producerer en lang række forskellige produkter såsom smarthome-teknologi, robotstøvsugere og smartphones, men i Danmark er Xiaomi på smartphone-delen stort set usynlige.

Joe Biden indsættes som præsident onsdag den 20. januar 2021. Vi holder øje med, om det ændrer noget for samarbejdet mellem USA og Kina på teknologifronten. Følg med her på siden eller via nyhederne direkte i din indbakke.

Mere til historien

Samsung er ikke ramt af handelsrestriktioner. De klarer dog selv at lave problemer. Senest har Samsung-arvingen Jay Y. Lee fået en fængselsdom i en bestikkelsessag.

Huawei Mate 50-serien lanceres internationalt

En international lancering med Mate 50-serien er på vej. Det er dog uvist, hvilke lande den lanceres i.

(mere…)
Huawei overhaler Apple inden om

Når Apple i dag muligvis præsenterer en iPhone med satellitforbindelse, så har kineserne allerede taget broden af nyheden.

(mere…)
Huawei bekræfter Leica-samarbejde er slut

Xiaomi og Leica har indgået et samarbejde omkring mobilkameraet. Nu bekræfter Huawei, at de ikke længere samarbejder med Leica.

(mere…)
Huawei røg fra toppen til bunden på få år

Straffet. Ja, det var hvad Huawei blev, da amerikanerne indførte de mange forbud i handelskrigen, som for alvor tog livet af Huawei.

(mere…)
Kinesiske telefoner skal smides i skraldespanden

Forsvarsminister opfordrer til, at ejere af kinesiske telefoner, skiller sig af med dem. En dansk ekspert bakker op.

(mere…)
Huawei udvider samarbejde med bilgigant

Huawei har udvidet samarbejdet med bilgiganten JAC Group om at udvikle forskellige typer teknisk udstyr. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram