Samsung-arving får ny dom i bestikkelsesag

Arvingen Jay Y. Lee får formentlig problemer med at overtage Samsung Electronics efter sin afdøde far, Lee Kun-hee.

Jay Y. Lee Samsung
Samsung-arvingen Jay Y. Lee er blevet idømt to et halvt års fængsel (Foto: Samsung)

Arvingen til techgiganten Samsung Electronics er blevet idømt to og et halvt års fængsel i en meget omtalt bestikkelsessag.

I højesteretten i Seoul er Jay Y. Lee blevet dømt for at have bestukket tidligere præsident i Sydkorea Park Geun-hye, som selv blev idømt 20 års fængsel, skriver flere medier.

Sagen har været meget omtalt, og det er ikke første gang, at Jay Y. Lee er blevet dømt i sagen.

Således fik Jay Y. Lee i 2017 en dom på fem års fængsel for at have bestukket tidligere præsident i Sydkorea Park Geun-hye. Den dom blev året efter suspenderet af Sydkoreas højesteret, som sendte sagen tilbage til Seouls højesteret, der altså nu har fældet en ny dom over den 52-årige arving.

Jay Y. Lee er højt på strå i Samsung-konglomeratet og har en position som vicebestyrelsesformand for Samsung Electronics. Samtidig er han arving til hele  elektronikimperiet.

Ifølge blandt andet Reuters betyder dommen, at Jay Y. Lee vil få svært ved at styre netop arveprocessen, efter hans far Lee Kun-hee, som døde i oktober.

Han vil desuden ikke få den store rolle i de større beslutninger hos Samsung Electronics, ligesom hans forventede overtagelse af formandsposten har lidt et benspænd.

Dommen kommer på et afgørende tidspunkt, hvor efterspørgslen efter blandt andet Samsungs hukommelseschips er skyhøj. Især Korea og Samsung har nemlig de seneste par år opnået en fordelagtig position på grund af det noget anstrengte forhold mellem USA og Kina.

Jay Y. Lee læste under den sidste høring en længere, personlig undskyldning op. Her lovede han at gøre Samsung stor, men han lovede også, at han ikke vil gentage tidligere forseelser, ligesom han lovede, at han ikke vil overføre nogen former for magt til sine børn; datteren Won-ju (17 år) og sønnen Ji-ho (20 år).

I den oprindelige sag fra 2017 var anklagerens påstand en dom på 12 års fængsel. I forhold til det har Jay Y. Lee med to og et halvt års fængsel altså fået en væsentlig rabat.

Dommen falder stort set samtidigt med, at Samsungs nye flagskibstelefoner, Galaxy S21-serien, er blevet præsenteret for offentligheden.

Mere til historien

Med dommen slipper Jay Y. Lee ikke for konfrontationer med det sydkoreanske retsvæsen. Således står han over for en anden sag relateret til den kontroversielle fusion mellem Samsung C&T og Cheil Industries i 2015. Den sag drejer sig om påstande, der spænder fra overtrædelse af kapitalmarkedsloven til pligtbrud. 

Samsung-chef bekræfter: Galaxy S23 Unpacked event i februar

En Samsung-chef har udtalt, at de vil afholde Unpacked event i februar, hvor det ventes, at Galaxy S23-serien bliver afsløret.

(mere…)
Er Samsung på vej med en ny tablet?

Rygterne svirrer om en ny tablet fra Samsung, der nok vil få navnet Galaxy Tab S8 FE.

(mere…)
Samsung: Opdateringer kommer hurtigere i fremtiden

Samsung har været hurtige til udrulningen af Android 13, men tror, at de med Android 14 kan gøre det hurtigere.

(mere…)
Her er de foreløbige rygter på Samsung S23-serien

Ifølge rygterne får Galaxy S23-serien Emergency SOS som iPhone.

(mere…)
Hvilken klaptelefon er bedst?

EP121: Klaptelefonerne Samsung Galaxy Z Flip4 og Motorola Razr 2022 er fede! Hvilken er bedst? Er de klapmobiler noget værd?

(mere…)
Motorola Razr vs. Galaxy Z Flip4 | klaptelefon-duel

VIDEO: Motorola Razr 2022 og Samsung Galaxy Z Flip4 er fede klaptelefoner. Razr 2022 vinder på skærmkvalitet. Se testen her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
33 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram