Jabra Evolve2 30 er headsettet du mangler

TEST: Onlinemøder på Teams, Zoom og Skype med tydelig stemme og et minimum af støj. Det tilbyder Evolve2 30 fra Jabra for cirka 600 kroner.

Jabra Evolve2 3
Jabra Evolve2 30 er et godt køb til dig, der deltager i onlinemøder ved computeren (Foto: Jabra)

Kanariefuglen, vaskemaskinen og tv’et i baggrunden bliver ikke sorteret helt fra. Heller ikke stemmen fra personen ved siden af er helt væk, når du er på et Teams-møde med Jabras prisvenlige kontorheadset på. Men jeg lover dig, at baggrundslydene er sorteret kraftigt fra i forhold til hvad alternativet er - f.eks. computerens indbyggede højttalere og mikrofon.

Det er min oplevelse efter et par ugers tests af Jabra Evolve2 30 headsettet i en række møder over Microsoft Teams. Headsettet fungerer i øvrigt også fint Zoom, Skype, Cisco Webex eller andre mødeplatforme.

Headsettet har to mikrofoner; en til din stemme og en til at analysere på baggrundsstøjen. Konstruktionen er med til at give den støjreducerede effekt.

En anden vigtig detalje er armen med mikrofonen for enden. Alene dét at mikrofonen kommer så tæt på din mund som muligt, forbedrer lydkvaliteten kraftigt - sammenlignet med hvis du eksempelvis bare brugte din telefonen liggende på bordet med højttaleren aktiveret.

Mikrofonen skal da heller ikke flyttes ret langt væk fra munden, inden lyden fra ens stemme bliver markant lavere hos de andre deltagere på mødet. Dette er vel at mærke en god ting.

Rigtig plug-and-play

Hvis teknik er svært for dig, er Jabra Evolve2 30 noget for dig. Det kan simpelthen ikke gå galt.

Et kvarter før et Teams-møde hentede jeg pakken med mit Jabra test-headset i den lokale kiosk, hvor GLS havde leveret det. Jeg flåede pakken fra hinanden to minutter før mit møde, satte USB-stikket i computeren, åbnede Teams og håbede det bedste.

Det lykkedes! Jeg kom ind i mødet, ”til tiden” og med det nye headset i brug. Lettere bliver det ikke. Derfor tør jeg godt sige, at dig der ikke gider teknik og bøvl, skal købe Jabra Evolve2 30.

GUIDE: Sådan får du bedre lyd på dine onlinemøder

Jabra Evolve2 30 lyder virkelig godt

Når modtageren kan høre min stemme klart og tydeligt, er det godkendt. Og det kan de.

Tilmed synes jeg, at Jabra-headsettet har en fin balance mellem de dybe og høje toner. Jeg kunne godt bruge lidt mere fylde i lyden, men omvendt er de lyse toner ikke så skarpe, at de gør ondt i ørerne. Det er alt i alt en behagelig lydoplevelse.

Hovedtelefonerne har nogle udmærkede højttalere til onlinemøder med tale, men musik bliver ikke den store oplevelse her.

Lige så vigtigt er det, at Jabra Evolve2 30 er rart at have på - også i længere tid.

Designet er i udgangspunktet fint, men det er ikke de dyreste materialer, der er brugt, men prisen er jo heller ikke ret høj.

Hør hvordan Jabra Evolve2 30 lyder

Godkendt af Microsoft

En særlig certificering i forhold til Microsoft Teams betyder, at du kan aktivere chatten, ved at holde en Teams-knap inde på den ene side af headsettet. Et hurtigt tryk afbryder opkaldet - så pas på hvad du trykker på.

Der er tilmed såkaldt ”busy-light”, hvor rødt lys markerer, at du er i gang med et opkald.

Godkendelsen til Teams omfatter også ”Open Office”, hvor der er krav til, hvor meget af lyden fra en samtale ved nabobordet, der må gå igennem på dit opkald. Som nævnt reduceres lyden fra ”naboen” markant, men helt væk er det ikke.

Busy-light synes jeg er meget smart, men selve Teams-knappen er aldeles unødvendig. Et ønske herfra vil være en lydløs-knap. Der er dog lydstyrkeregulering.

HØR DETTE: Headsets kan være vanskelige at vælge og det er svært at vurdere lydkvaliteten ved opkald. I denne episode af min podcast, lydtester jeg en række headsets ved telefonopkald.

Konklusion: Et godt køb

Jabra Evolve2 30 koster 828 kroner (vejledende), men reelt kan det købes til 500-600 kroner, ifølge dagspriserne på Pricerunner.

Headsettet er nemt at tilslutte, let at opbevare og lyder godt. Det er bulletproof.

Man kan godt mærke på produktets kvalitet, at det ikke er de bedste materialer, der er brugt. Efter min opfattelsen er der heller ikke lagt så mange udviklingstimer i dette headset, men nogle gange fungerer det simple jo også fint.

Medarbejdere som har en hjemmearbejdsplads de bruger i ny og næ skal købe Evolve2 30. Det bør være en del af standardpakken til medarbejdere, der skal have arbejdsdage derhjemme og som ofte deltager i onlinemøder.

Arbejder du meget hjemme og bruger du en kombination af mobilsamtaler og onlinemøder, er det et andet headset du skal have, da dette primært er målrettet onlinemøde-klienter som Microsoft Teams, Zoom, Skype og lignende.

Jabra Evolve2 30 er et godt køb med ægte plug-and-play til 4 stjerner.

Læs også om nye produkter fra Poly til hjemmearbejdspladsen.

Aktuelle priser på Jabra Evolve2 30

Herunder kan du se dagspriserne på Jabra Evolve2 30.

Fordele og lidt at tænke over

Fordele

 • Ægte plug-and-play - i med stikket, that’s it
 • Sidder godt på hovedet - generelt god komfort
 • God lydkvalitet fra retningsbestemt mikrofon
 • En del støj fra baggrunden sorteres fra
 • Busy-light viser, når du er optaget i et møde
 • Billigt men godt
 • Virker med alle onlinemøde-klienter

Lidt at tænke over

 • Tilsluttes udelukkende med kabel og kan ikke anvendes med smartphones
 • Materialer og generel designkvalitet er under middel
 • Har du behov for en headsettype har mere aggressiv støjreduktion?
 • Teams-knap er ikke nødvendig
 • Mute/lydløs-knap mangler

Mere til historien

Via programmet Jabra Direct til Windows eller Mac kan du softwareopdatere headsettet samt justere eksempelvis side-tone; det ’overhør’ du har af din egen stemme i dit headset.

Jabra Evolve2 30
OnePlus Nord 2T test | gentager sig selv på en god måde

TEST: OnePlus Nord 2T er næsten identisk med forgængeren, hvilket gør det til en rigtig god og prisvenlig telefon.

(mere…)
Epos klar med gaming-pakke i limited edition

KORT NYT: Er du gamer og mangler et headset? Så er denne særlige pakke fra Epos noget du skal se nærmere på.

(mere…)
Sony opgraderer anmelderrost headset

Sony WH-1000XM5 er den nyeste model i serien af hovedtelefoner med støjreduktion. Den nye model kommer med flere opgraderinger.

(mere…)
Første kig på Nighthawk RAXE500 - WiFi 6E gaming- og streamingrouter

VIDEO: En kraftig router med WIFi 6E til entusiasterne. Her er mit første kig på Netgear Nighthawk RAXE500.

(mere…)
Den bedste robotstøvsuger er Roomba J7+

TEST: Roomba J7+ fra iRobot er den hidtil bedste robotstøvsuger, at jeg har testet. Rengøringen er fin og så ER den smart.

(mere…)
BeoPlay EX headset test | lyder enestående

VIDEO: Ingen kan slå lydkvaliteten fra BeoPlay EX, men headsettet er svine-dyrt. Jeg prøver at drukne det i vand og sand.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram