Huawei går fra mobil til bil – første elbil på vej?

RYGTE Smartphone-salget dykker så Huawei forsøger at finde et nyt marked. Rygterne florerer nu om, at Huawei går fra mobil til elbil.

Huawei er angiveligt på vej ind i “bilbranchen”, hvis man skal tro de seneste rygter og spekulationer.

Krisen har for alvor ramt Huawei, hvor salget af 5G-udstyr og smartphones går dårligt. De amerikanske handelsrestriktioner har presset Huawei, hvilket også har medført frasalget af Honor.

Huawei sælger Honor-brandet fra

Der spekuleres i om Huawei er ved at sadle om og nu gør klar til at indtage et nyt marked. Spekulationerne går på, at de ikke længere vil have fokus på smartphones, wearables, tilbehør og højttalere. I stedet skal der nu satses på elbiler. Det skriver Pocketnow.com.

Huawei har succes med wearables

Rygterne svirrer om, at Huawei er i gang med at planlægge produktionen af en elbil, der skal lanceres under Huawei-brandet. Der spekuleres også i, at den første model vil være klar allerede i løbet af 2021.

Huawei skulle allerede have talt med flere kinesiske elbilsproducenter.

Huawei selv er dog ikke så klar på brancheskiftet fra mobil til bil, hvis man skal tro på udtalelsen fra en talsmand i Huawei. Det skriver Reuters.

-”Huawei er ikke en bilproducent,” lyder udtalelsen fra en talsmand i Huawei.

Holder denne udtalelse stik, så kan det dog stadigvæk være, at Huawei er på vej lidt ind i ”bilbranchen”. Det kan nemlig være de i stedet går efter at producere komponenter og software til eksisterende bilproducenter. Talsmanden åbner nemlig også for, at de er lidt på vej ind i bilbranchen.

-”Vi sigter mod at blive en digital bilorienteret og leverandør af komponenter, som gør det muligt for producenterne at udvikle bedre køretøjer”.

Elbilerne kan eksplodere i pris

Det kan derfor være, at Huawei skal stå for produktionen af chipset, sensorer og 5G-modem. Måske HarmonyOS også bliver integrert i nogle elbiler, som det også ses med Apple Carplay og Android Auto.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

Det tyder på, at der er en del ligheder mellem bil- og mobilbranchen, som producenterne kan bruge. Det forlyder, at Apple vil komme med en Apple Car. Der florerer dog mange modstridende rygter omkring dette.

Nye farver til iPhone 16 Pro

Den næste generation af iPhone 16 Pro-modellerne ventes, at komme i nye farver. Se dem her.

(mere…)
VW klar med første stationcar i elbil – mød ID.7 Tourer

Volkswagen har afsløret deres første stationcar i elbil. Du kan blive klogere på, hvad du kan forvente af VW ID.7 Tourer.

(mere…)
Der teases for OnePlus Watch 2

Skal man tro de seneste rygter, så er OnePlus klar med et nyt smartwatch i næste uge, der ventes at hedde OnePlus Watch 2.

(mere…)
Kortere rækkevidde på din Tesla end normalt?

Tesla har frigivet en ny softwareopdatering, der gør, at du måske ser en kortere rækkevidde end normalt. Læs her hvorfor.

(mere…)
Snart slut med vanvidspriser på opladning af elbil

Vildt uoverskueligt! Sådan har det været med opladning af elbilen på bilferien.

(mere…)
Xiaomi 14 og Xiaomi 14 Ultra – priserne er lækket

Xiaomi lancerer Xiaomi 14-serien i slutningen af måneden. Nu er de europæiske priser dukket op. Se dem her. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
10 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram