Huawei går fra mobil til bil – første elbil på vej?

9

RYGTE Smartphone-salget dykker så Huawei forsøger at finde et nyt marked. Rygterne florerer nu om, at Huawei går fra mobil til elbil.

Huawei er angiveligt på vej ind i “bilbranchen”, hvis man skal tro de seneste rygter og spekulationer.

Krisen har for alvor ramt Huawei, hvor salget af 5G-udstyr og smartphones går dårligt. De amerikanske handelsrestriktioner har presset Huawei, hvilket også har medført frasalget af Honor.

Huawei sælger Honor-brandet fra

Der spekuleres i om Huawei er ved at sadle om og nu gør klar til at indtage et nyt marked. Spekulationerne går på, at de ikke længere vil have fokus på smartphones, wearables, tilbehør og højttalere. I stedet skal der nu satses på elbiler. Det skriver Pocketnow.com.

Huawei har succes med wearables

Rygterne svirrer om, at Huawei er i gang med at planlægge produktionen af en elbil, der skal lanceres under Huawei-brandet. Der spekuleres også i, at den første model vil være klar allerede i løbet af 2021.

Huawei skulle allerede have talt med flere kinesiske elbilsproducenter.

Huawei selv er dog ikke så klar på brancheskiftet fra mobil til bil, hvis man skal tro på udtalelsen fra en talsmand i Huawei. Det skriver Reuters.

-”Huawei er ikke en bilproducent,” lyder udtalelsen fra en talsmand i Huawei.

Holder denne udtalelse stik, så kan det dog stadigvæk være, at Huawei er på vej lidt ind i ”bilbranchen”. Det kan nemlig være de i stedet går efter at producere komponenter og software til eksisterende bilproducenter. Talsmanden åbner nemlig også for, at de er lidt på vej ind i bilbranchen.

-”Vi sigter mod at blive en digital bilorienteret og leverandør af komponenter, som gør det muligt for producenterne at udvikle bedre køretøjer”.

Elbilerne kan eksplodere i pris

Det kan derfor være, at Huawei skal stå for produktionen af chipset, sensorer og 5G-modem. Måske HarmonyOS også bliver integrert i nogle elbiler, som det også ses med Apple Carplay og Android Auto.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Det tyder på, at der er en del ligheder mellem bil- og mobilbranchen, som producenterne kan bruge. Det forlyder, at Apple vil komme med en Apple Car. Der florerer dog mange modstridende rygter omkring dette.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
9 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer