Elbilerne kan eksplodere i pris

Din elbildrøm punkteres måske i 2021. Ford Kuga stiger over 90.000 kr. i pris, mens Tesla Model 3 Long Range får lagt 135.000 kr. på toppen.

Ford Kuga, hybrid
Hybridbilen Ford Kuga vil i følge beregninger fra FDM stige 93.000 kroner i bilen, hvis finansloven vedlages, som den er fremlagt (Foto: Ford)

Moderne biler i dag er en computer på fire hjul og vores smartphonen er blevet en vigtig del af køretøjet. I nogle sammenhænge kan der tales om, at mobilen og bilen ”smelter sammen” sådan som det også sker i så mange andre sammenhænge.

Drømmer du om at tage skridtet fuldt ud, hvor både din bil og mobil er batteridrevet, så skal du nok skynde dig at vågne ellers kan det blive ekstra dyrt at få drømmen til at gå i opfyldelse.

Ifølge regeringens finanslovsudspil, der netop er fremlagt, vil registreringsafgiften på elbiler stige mellem 20 og 65 procent i 2021.

I dag betales der ikke registreringsafgift på elbiler, som koster under 400.000 kroner. Dette ændres, så stigningen bliver fra 0 til 65 procent næste år.

Naturligt nok forudser Autobranchen i Danmark, at elbilssalget som følge af ændringerne vil bremse hårdt op. Autobranchen mener, det er nødvendigt at elbilerne har en særlig ordning, da elbilerne er dyrere at producere end benzin- og dieselbiler, skriver Ekstra Bladet.

Ifølge beregninger fra FDM vil afgiftshoppet fra 20 til 65 procent ”sandsynligvis sætte det spirende salg af elbiler i stå”.

Her er et par af FDM’s tal for stigningerne i kroner:

  • Tesla Model 3 Long Range stiger 135.000 kroner
  • VW ID.3 stiger 80.000 kroner
  • Ford Kuga (hybrid) stiger 93.000 kroner

Nu er finansloven ikke vedlaget endnu, men det er uanset hvad er det dystre nyheder, hvis du havde set frem til at smide din smartphone på den trådløse opladeplade i en elbil her i det nye år.

Der sker mange teknologiske fremskridt på mobil- og bilmarkedet. Eksempelvis er Apple begyndt at indarbejde funktionen CarKey. Her bliver det muligt med Apple Watch eller iPhone, at låse bilen op.

Synes du denne artikel var interessant? Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få hver uge de bedste artikler, så du altid er opdateret. Frameld når du har lyst.

Mere til historien

I dag kan du bruge Apple CarPlay de mange nyere biler, hvis du har en iPhone. Android Auto er endnu ikke lanceret som en app, men tilslutter du en nyere Android-telefon til en understøttet bil, hvis telefonen alligevel interagere med infotainmentsystemet i bilen.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram