Nyt om Apples kommende el-bil Apple Car

En high-end el-bil er på vej fra Apple i 2025. Analytikeren Ming-Chi Huo er nu ude med forudsigelser om Apples første elbil.

Hyundai E-GMP platform
Hyundai E-GMP platform er angiveligt den platform, at Apples første el-bil skal bygges på (Foto: Hyundai)

Den altid velinformerede Apple-analytiker Ming-Chi Kuo har meldt ud, at den kommende el-bil fra Apple, kendt som "Apple Car", bliver udviklet og produceret sammen med Hyundai, der skal skabe den indledende prototype.

I starten af januar blussede der rygter op om Apples planer om at udvikle en el-bil.

Ifølge Kuo bliver den første Apple Car bygget på Hyundais E-GMP-platfom. Hyundai Mobis er i spidsen for design og produktion, mens Hyundais søsterselskab Kia vil stå for den amerikanske del af produktionen.

I december kom det frem, at E-GMP er en dedikeret batteridrevet platform, kendt som BEV (Battery Electric Vehicle), med integreret drivaksel, batterier og opladesystem samt med de bevægelige dele.

Angiveligt har systemet en rækkevidde på 498 kilometer på en fuld opladning. Batteripakken kan oplades til 80 procent på omkring 18 minutter, forlyder det. På 3,5 sekunder kan bilen nå små 100 km/t (160 mph). Topfarten er 257 km/t (160 mph).

Hyundais intensioner har været at sende en række modeller baseret E-GMP på markedet i år under navnene Hyundai og Kia, skriver Apple Insider.

Kuo har tidligere peget på, at Apple bliver afhængige af de etablerede spillere i bilbranchen. El-biler indeholder 40-50 gange flere komponenter end en smartphone, lyder det fra analytikeren. Han mener derfor ikke det er sandsynligt, at Apple opbygger sin egen forsyningskæde til en el-bil, som det er sket med produktionen af iPhone, iPad og Apple Watch.

Ming-Chi Kuo mener, at vi tidligst får en ”Apple Car” at se i 2025, hvilket i sig selv er en ”tidlig dato” i lyset af, at det er et tech-firma, som vil træde ind i en ny industri. Det er dog sket før, at en ny spiller træder ind i bilbranchen. Det er Tesla et glimrende eksempel på. Her blev deres entre i el-bils-branchen endda en succes.

Mere til historien

Det forventes, at Apple vil markedsføre deres elbil som en ”very high-end”-model eller i hvert fald betydeligt mere high-end end de almindelige elbiler, der findes på markedet.

Apple Watch Ultra og nye AirPods Pro er i butikkerne

I dag har Apple salgsstart på den længe ventede anden generation af deres populære AirPods Pro, samt deres helt nye Apple Watch Ultra.

(mere…)
Apple frigiver iOS 16-opdatering – retter kamerafejl

Kamerafejlen på iPhone 14-modellerne rettes med iOS 16.0.2, som nu er klar til download.

(mere…)
Apple flytter gradvist væk fra Kina

Flere iPhone og Apple-produkter skal produceres uden for Kina. Hvad tænker du? Er det godt at rykke techproduktion ud af Kina?

(mere…)
OnePlus 11 Pro – specifikationer lækket

Rygterne svirrer om, at OnePlus er på vej med en ny topmodel. Se de lækkede specifikationer på OnePlus 11 Pro her.

(mere…)
Sådan slår du “always-on” fra på iPhone 14 Pro

TIP: Always-on holder skærmen på iPhone 14 Pro og Pro Max tændt hele tiden. Du kan slå always-on fra. Se hvordan her.

(mere…)
Farvel til benzin- og dieselbiler

Volvos biler bliver i endnu højere grad en computer på hjul. Benzin- og dieselbilerne fjernes fra kataloget. Fremtiden er eldrift, mener Volvo.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
14 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram