Apple Car-samarbejde er droppet - aktien dykker

I ugevis har det lydt, at Kia og Apple ville samarbejde om en selvkørende elbil, Apple Car. Kia oplyser nu, at det er droppet. Aktien er styrtdykket.

Kia Motors bil elbil
En elbil fra Apple bliver ikke til noget. I hvert fald ikke i samarbejde med Kia (Foto: Aleksandar Pasaric)

Der har været utallige oplysninger om, at Hyundai / Kia og Apple var ved at indgå en aftale om produktionen af Apples bud på en selvkørende elbil. Den pågældende Apple Car skulle produceres af Kia, men nu oplyser Kia, at det eventuelle samarbejde altså er droppet før det reelt blev til noget.

Planen var, ifølge Apple-analytikeren Ming-Chi Kuo, at Apple Car skulle udvikles på en Hyundais E-GMP-platform fra Hyundai og produceres af Kia Motors, men det er altså nu ikke længere aktuelt.

Det omtalte samarbejde påvirkede ellers Kia-aktien positivt. Og siden begyndelsen af januar, hvor rygterne om samarbejdet startede, er Kia-aktien steget med 61 procent. Nu styrtdykker den i stedet – og siden meddelelsen om samarbejdet er droppet er aktien faldet med 15,3 procent. Det skriver MacRumors.com.

Rygterne gik ellers på, at Kia var i dialog med Apple om at udvikle selvkørende elbiler inden 2027. Det blev også bekræftet af Hyundai, som ejer Kia Motors.

Apple har arbejdet på, at producere en elbil i flere år og har også ifølge den tyske del af Business Insider hyret Dr. Manfred Harrer, som er Porsches chef for chassis-udvikling.

Efter planerne med Kia nu er droppet, er det uvist, om Apple fortsat har planer om en lancering af en selvkørende elbil eventuelt med en anden bilproducent. Vi følger sagen her på MereMobil.dk. Tilmeld dig her (gratis) og få nyhedsopdateringer i indbakken to gange om ugen.

Mere til historien

I Danmark blev der solgt 7.550 elbiler i 2020, hvor september måned satte rekorder med 2.340 nye elbiler på de danske veje. Det viser bilsalgstal fra De Danske Bilimportører. De mest populære elbiler var følgende: Tesla Model 3, Volkswagen ID.3 og Hyundai Kona.

Apple løser strålingsproblemer med opdatering

De franske myndigheder suspenderede tidligere på måneden iPhone 12 fra det franske marked, da de havde målt for høje SAR-værdier.

(mere…)
Apple har sendt iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklerne

Apple har sendt den første betaversion af iOS 17.1 og iPadOS 17.1 ud til udviklere.

(mere…)
iPhone 15 Pro Max har det bedste mobilkamera
(mere…)
iPhone 15-salget skyder i vejret
(mere…)
Er der overdreven varmeudvikling på iPhone 15 Pro
(mere…)
Apple i modvind med nye iPhone-covers
(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
11 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram