YouTv er ret genialt men for dyrt

TEST: YouTv er på overfladen genialt og attraktiv, men udvalget er ikke godt nok. Prisen er desuden en dealbreaker for mange, viser min YouTv test.

YouTv test
YouTv tilbyder tv-kanaler som streaming uafhængigt af, hvilken udbyder du har som netforbindelse. Min YouTv test viser, at YouTv på sigt har gode udviklingsmuligheder (Foto: Nuuday)

YouTv er en streamingtjeneste med et nyt bud på den gammeldags tv-pakke. Konceptet er, at du frit kan til- og fravælge de kanaler som er i sortimentet. Du kan vælge nye kanaler én gang om måneden.

I modsætning til den gammeldags TV-pakke er du ikke her bundet til et for valgt TV-pakke eller til en bestemt internetforbindelse.

Når du selv kan plukke ned fra hylderne, får du meget høj valgfrihed, men du kommer ikke til at spare penge, ved at vælge YouTv. Det er fleksibiliteten, som du køber ind på her.

Det stærkeste kort er, at YouTv er fleksibelt i forhold til internetforbindelsen. Selvom YouTv udbydes af det TDC-ejede Nuuday, så kræves der således ikke en YouSee/TDC-internetforbindelse, for at bruge YouTv. Er du online kan du bruge tjenesten.

1 point = 1 kanal

Frit-valg konceptet er bygget op omkring point. Der er fire niveauer med henholdsvis 3, 10, 20 og 30 point. Priserne er 199, 299, 399 og 499 kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at den første måned er prisen 100 kroner mindre om måneden – det er den pris, at der markedsføres med store typer. Ikke produktets reelle pris.

Når du har oprettet dig som kunde, er det bare at vælge, hvad du kunne tænke dig at se.

Nye Samsung-TV kan tilpasse billedet ud fra lyset i lokalet

Virker i hele husstanden

Du kan bruge YouTv i hele husstanden.

Du kan være logget ind på fem enheder ad gangen og streame fra fire enheder samtidigt.

YouTv har ingen begrænsninger i forhold til typen af netforbindelse eller lokation. Du kan således sagtens bruge YouTv på en Waoo fiber eller internet fra Stofa. Det er også lige meget om du er hjemme, i sommerhuset eller på mobilen.

Jeg synes det er genialt, at der ingen kunstig begrænsning er på disse ting. Den slags er nemlig til stor gene for forbrugerne – og ikke noget der i en 2021-kontekst giver mening. Forestil dig hvis du skulle have en bestemt internetudbyder for at kunne se Netflix? Det giver jo ingen mening.

ANMELDELSE: Nyt Nokia-TV er god kvalitet uden prisen flår pengepungen i stykker

Vigtige kanaler og tjenester mangler på YouTv

Det største problem ved YouTv er udvalget. YouTv og Bland Selv på YouSee-appen (for dem der har YouSee TV-abonnement) minder hinanden, men der er nogle åbenlyse mangler og forskelle.

Udover tv-kanalerne så tilbyder YouTv også at nogle af ens point kan bruges på streamingservices som ViaPlay og HBO, men to af de mest populære tjenester – Netflix og TV 2 Play – er ikke en mulighed. Det er underligt, da Nuuday jo i forvejen har aftaler med disse ”i huset”.

Heller ikke de svenske, norske og tyske tv-kanaler er tilgængelige på YouTv.

Dernæst er der ingen af kanalerne fra Discovery Networks hos YouTv. Jeg har forståelse for, at Nuuday og Discovery ikke har kunne forhandle en aftale igennem i forhold til YouSee, men med YouTv var der jo en oplagt mulighed for at starte på en frisk.

Det kunne havde været en løftestang for YouTv, hvis Discovery-kanalerne havde været en mulighed.

YouTv er for dyrt

Prisen er også et problem for YouTv. Det virker som om, at tv-monopolet i København, anlægger en Post Nord-strategi; vi sætter prisen op for at dække vores omkostninger – fremfor at få flere ombord med lavere priser.

Her hvor jeg bor kan jeg købe en grundpakke hos YouSee til 174 kroner om måneden, hvor jeg er låst til udvalget. På YouTv skal jeg betale 199 kroner om måneden for det mindste abonnement, men jeg har ikke det samme udvalg som bare grundpakken tilbyder mig.

Mit budskab er, at du virkelig skal regne det godt igennem, hvis du skal klippe kablet til din TV-pakke og hvor YouTv er det valg du overvejer. Og fordi kanaludvalget ikke er det samme på YouSee og YouTv, er det endnu mere bøvlet at sammenligne.

YouTv er genialt fordi det gør dig fri af internetudbyder, men prisen er for høj og udvalget for ringe.

Nuuday har med YouTv en unik position og et unikt produkt, men der skal tænkes mere ud af boksen, hvis det skal få en snowball-effekt.

ALTERNATIVER TIL YOUTV: Stofa tilbyder ikke et lignende produkt som YouTv. Boxer har derimod noget, der minder om. Produktet hedder Boxer Streaming. Dog har Boxer den begrænsning, at den forudsætter man har bredbånd fra Boxer. Det vil sige en unødig teknisk begrænsning, der forhindrer mange i at blive kunde.

Min YouTv test ender på 3 ud af 6 stjerner. YouTv har potentiale, men er langt fra i mål. Du kan se mere om udvalg og priser på YouTvs website.

Mere til historien

Markedet for TV og streaming er i opbrud. Den hidtil nyeste streamingtjeneste er Disney+. Selvom danskerne har et stort udvalg i streaming, så vender vi ikke ryggen til licensbetalte DR. DR TV klarer sig faktisk bedre end Netflix. I hvert fald lige nu.

YouTv
Sonos Sub Mini test | baspower til fornuftpris

TEST: Den er lille - men MEGET effektiv. Sonos Sub Mini er meget større (i lyden) end du regner med.

(mere…)
Sony Xperia 5 IV test | Kompakt topmodel for kameraentusiasten

TEST: Sony er en af de få, som tilbyder en kompakt smartphone med topspecifikationer. Sony Xperia 5 IV er rigtig god, men har små skønhedsfejl.

(mere…)
iPhone 14 test | rigtig god men overflødig

TEST: iPhone 14 er en rigtig god , men prisen er simpelthen for høj og nyhederne mangler. Læs min iPhone 14 test her.

(mere…)
Du vil elske denne drone - se DJI Mini 3 Pro in action

VIDEO: Kan en drone på 249 gram være til andet end leg? Svaret er JA! DJI har dronen du vil elske.

(mere…)
Motorola Edge 30 Ultra eller OnePlus?

VIDEO: Kom tæt på Motorola Edge 30 Ultra og hør hvorfor valget står mellem Motorola og OnePlus.

(mere…)
iPhone 14 Pro test | den største nyhed længe

TEST: Nyhedsværdien er reel på iPhone 14 Pro og iPhone 14 Pro Max, men prisen er høj. Læs min iPhone 14 Pro test her.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram