YouTv er ret genialt men for dyrt

TEST: YouTv er på overfladen genialt og attraktiv, men udvalget er ikke godt nok. Prisen er desuden en dealbreaker for mange, viser min YouTv test.

YouTv test
YouTv tilbyder tv-kanaler som streaming uafhængigt af, hvilken udbyder du har som netforbindelse. Min YouTv test viser, at YouTv på sigt har gode udviklingsmuligheder (Foto: Nuuday)

YouTv er en streamingtjeneste med et nyt bud på den gammeldags tv-pakke. Konceptet er, at du frit kan til- og fravælge de kanaler som er i sortimentet. Du kan vælge nye kanaler én gang om måneden.

I modsætning til den gammeldags TV-pakke er du ikke her bundet til et for valgt TV-pakke eller til en bestemt internetforbindelse.

Når du selv kan plukke ned fra hylderne, får du meget høj valgfrihed, men du kommer ikke til at spare penge, ved at vælge YouTv. Det er fleksibiliteten, som du køber ind på her.

Det stærkeste kort er, at YouTv er fleksibelt i forhold til internetforbindelsen. Selvom YouTv udbydes af det TDC-ejede Nuuday, så kræves der således ikke en YouSee/TDC-internetforbindelse, for at bruge YouTv. Er du online kan du bruge tjenesten.

1 point = 1 kanal

Frit-valg konceptet er bygget op omkring point. Der er fire niveauer med henholdsvis 3, 10, 20 og 30 point. Priserne er 199, 299, 399 og 499 kroner om måneden.

Vær opmærksom på, at den første måned er prisen 100 kroner mindre om måneden – det er den pris, at der markedsføres med store typer. Ikke produktets reelle pris.

Når du har oprettet dig som kunde, er det bare at vælge, hvad du kunne tænke dig at se.

Nye Samsung-TV kan tilpasse billedet ud fra lyset i lokalet

Virker i hele husstanden

Du kan bruge YouTv i hele husstanden.

Du kan være logget ind på fem enheder ad gangen og streame fra fire enheder samtidigt.

YouTv har ingen begrænsninger i forhold til typen af netforbindelse eller lokation. Du kan således sagtens bruge YouTv på en Waoo fiber eller internet fra Stofa. Det er også lige meget om du er hjemme, i sommerhuset eller på mobilen.

Jeg synes det er genialt, at der ingen kunstig begrænsning er på disse ting. Den slags er nemlig til stor gene for forbrugerne – og ikke noget der i en 2021-kontekst giver mening. Forestil dig hvis du skulle have en bestemt internetudbyder for at kunne se Netflix? Det giver jo ingen mening.

ANMELDELSE: Nyt Nokia-TV er god kvalitet uden prisen flår pengepungen i stykker

Vigtige kanaler og tjenester mangler på YouTv

Det største problem ved YouTv er udvalget. YouTv og Bland Selv på YouSee-appen (for dem der har YouSee TV-abonnement) minder hinanden, men der er nogle åbenlyse mangler og forskelle.

Udover tv-kanalerne så tilbyder YouTv også at nogle af ens point kan bruges på streamingservices som ViaPlay og HBO, men to af de mest populære tjenester – Netflix og TV 2 Play – er ikke en mulighed. Det er underligt, da Nuuday jo i forvejen har aftaler med disse ”i huset”.

Heller ikke de svenske, norske og tyske tv-kanaler er tilgængelige på YouTv.

Dernæst er der ingen af kanalerne fra Discovery Networks hos YouTv. Jeg har forståelse for, at Nuuday og Discovery ikke har kunne forhandle en aftale igennem i forhold til YouSee, men med YouTv var der jo en oplagt mulighed for at starte på en frisk.

Det kunne havde været en løftestang for YouTv, hvis Discovery-kanalerne havde været en mulighed.

YouTv er for dyrt

Prisen er også et problem for YouTv. Det virker som om, at tv-monopolet i København, anlægger en Post Nord-strategi; vi sætter prisen op for at dække vores omkostninger – fremfor at få flere ombord med lavere priser.

Her hvor jeg bor kan jeg købe en grundpakke hos YouSee til 174 kroner om måneden, hvor jeg er låst til udvalget. På YouTv skal jeg betale 199 kroner om måneden for det mindste abonnement, men jeg har ikke det samme udvalg som bare grundpakken tilbyder mig.

Mit budskab er, at du virkelig skal regne det godt igennem, hvis du skal klippe kablet til din TV-pakke og hvor YouTv er det valg du overvejer. Og fordi kanaludvalget ikke er det samme på YouSee og YouTv, er det endnu mere bøvlet at sammenligne.

YouTv er genialt fordi det gør dig fri af internetudbyder, men prisen er for høj og udvalget for ringe.

Nuuday har med YouTv en unik position og et unikt produkt, men der skal tænkes mere ud af boksen, hvis det skal få en snowball-effekt.

ALTERNATIVER TIL YOUTV: Stofa tilbyder ikke et lignende produkt som YouTv. Boxer har derimod noget, der minder om. Produktet hedder Boxer Streaming. Dog har Boxer den begrænsning, at den forudsætter man har bredbånd fra Boxer. Det vil sige en unødig teknisk begrænsning, der forhindrer mange i at blive kunde.

Min YouTv test ender på 3 ud af 6 stjerner. YouTv har potentiale, men er langt fra i mål. Du kan se mere om udvalg og priser på YouTvs website.

Mere til historien

Markedet for TV og streaming er i opbrud. Den hidtil nyeste streamingtjeneste er Disney+. Selvom danskerne har et stort udvalg i streaming, så vender vi ikke ryggen til licensbetalte DR. DR TV klarer sig faktisk bedre end Netflix. I hvert fald lige nu.

YouTv
Disney klar med tilbud på reklame-abonnement

Disney+ er klar med et skarpt tilbud på deres reklamebaserede abonnement.

(mere…)
Hvor meget vil du betale for Netflix?

Analytikere forudser at vi endnu ikke har set de sidste prisstigninger fra Netflix.

(mere…)
OnePlus Watch 2 test | én ting gør hele forskellen

TEST: 100 timer uden en oplader. Lækkert design og relevante funktioner. Læs min OnePlus Watch 2 test.

(mere…)
Eesy har nu eSIM til smartwatches

KORT NYT: Som det første lavprisselskab er Eesy nu klar med eSIM til smartwatches.

(mere…)
OnePlus 12R er måske den perfekte budget-telefon i 2024

VIDEO: Du vil have en billig Android-smartphone, der stadig er rigtig god? Se min test af OnePlus 12R her.

(mere…)
Viaplay hæver prisen markant

En stor prisstigning er en realitet i dag hos Viaplay. Begrundelsen lyder, at oplevelser generelt er blevet dyrere. 

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram