Nye Samsung TV vil tilpasse sig lyset fra rummet

Det bliver i 2021 lettere at udnytte indhold i HDR10+. Samsung introducerer en tilpasningsfunktion til HDR10+ i kommende TV-skærme.

Samsung TV
Kommende TV fra Samsung bruger en lyssensor til at tilpasse visning af indhold i HDR10+ (Foto: Samsung)

Samsung har annonceret, at de i 2021 kommer med en ny funktion, hvor nogle TV-skærme med HDR10+ får en tilstand kaldet HDR10+ Adaptive.

Med HDR10+ Adaptive bliver billedet automatisk tilpasset lyset fra omgivelserne i rummet, hvor skærmen bruges. Funktionen bliver tilgængelig under tilstanden "Filmmaker Mode", som Samsung lancerede sidste år, fortæller producenten i en pressemeddelelse.

HDR-indhold er ofte designet til at fungere bedst, når lyset fra rummet ikke er ret kraftigt, men lyssensoren vil fremover optimere billedet på HDR10+ indhold.

Den nye funktion bliver tilgængelig i kommende QLED TV produkter, oplyser Samsung. QLED kan i øvrigt ikke sammenlignes med OLED. QLED er teknisk set baseret på LCD-teknologi.

Automatisk tilpasning af HDR10+ indhold er ikke en eksklusiv Samsung-nyhed. Ved CES 2020 introducerede Dolby funktionen Dolby Vision IQ, der også kan tilpasse indholdet efter lyset fra omgivelserne. Dolby Vision IQ er indtil videre kommet ud i TV fra LG og Panasonic, skriver The Verge.

Samsung skriver ikke i hvilket prisniveau, at funktionen bliver tilgængelig i.

Det er klogt at være ekstra opmærksom, når du køber et nyt TV. Der sker meget på området, hvilket nye Nokia TV-skærme vidner om. Her kan du få et TV til under 4.000 kroner - set ned til 3.500 kroner - for et 58-tommer 4K-TV. Du kan læse min test af Nokia TV skærmen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I sammenligning med Dolby Vision er HDR10+ ikke bredt supporteret af streamingtjenesterne, men Amazon Prime Video er et af de tider, hvor indhold i HDR10+ kan opleves.

Dette skal du vide om YouSee Play

YouSee Play koster fra 299 til 599 kroner om måneden. Se her hvad du får for pengene.

(mere…)
Tænk over dette inden du køber Galaxy Z Flip4

VIDEO: Kom tæt på Samsung Galaxy Z Flip4 – hør min mening her.

(mere…)
Samsung sætter fokus på SmartThings i nye hårde hvidevarer

SmartThings-appen kommer til at betyde mere for Samsungs produkter fremadrettet. Tjek de nye smarthome-produkter her.

(mere…)
Samsung driller Apple før iPhone 14-lancering

Samsung har gjort det til en tradition, at de inden lanceringen af nye iPhones driller Apple lidt. Se videoen her.

(mere…)
Samsung Galaxy Watch5 Pro test | bedste smartwatch på Android

TEST: Har du en Android-telefon, er Samsung Galaxy Watch5 Pro det bedste smartwatch, du kan købe.

(mere…)
Nu kommer ’Telmore Play’ til dit TV

YouSee Play er et nyt alternativ til flow-tv-løsningen. Traditionelle tv-kanaler og streamingtjenester kombineres.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram