Nye Samsung TV vil tilpasse sig lyset fra rummet

Det bliver i 2021 lettere at udnytte indhold i HDR10+. Samsung introducerer en tilpasningsfunktion til HDR10+ i kommende TV-skærme.

Samsung TV
Kommende TV fra Samsung bruger en lyssensor til at tilpasse visning af indhold i HDR10+ (Foto: Samsung)

Samsung har annonceret, at de i 2021 kommer med en ny funktion, hvor nogle TV-skærme med HDR10+ får en tilstand kaldet HDR10+ Adaptive.

Med HDR10+ Adaptive bliver billedet automatisk tilpasset lyset fra omgivelserne i rummet, hvor skærmen bruges. Funktionen bliver tilgængelig under tilstanden "Filmmaker Mode", som Samsung lancerede sidste år, fortæller producenten i en pressemeddelelse.

HDR-indhold er ofte designet til at fungere bedst, når lyset fra rummet ikke er ret kraftigt, men lyssensoren vil fremover optimere billedet på HDR10+ indhold.

Den nye funktion bliver tilgængelig i kommende QLED TV produkter, oplyser Samsung. QLED kan i øvrigt ikke sammenlignes med OLED. QLED er teknisk set baseret på LCD-teknologi.

Automatisk tilpasning af HDR10+ indhold er ikke en eksklusiv Samsung-nyhed. Ved CES 2020 introducerede Dolby funktionen Dolby Vision IQ, der også kan tilpasse indholdet efter lyset fra omgivelserne. Dolby Vision IQ er indtil videre kommet ud i TV fra LG og Panasonic, skriver The Verge.

Samsung skriver ikke i hvilket prisniveau, at funktionen bliver tilgængelig i.

Det er klogt at være ekstra opmærksom, når du køber et nyt TV. Der sker meget på området, hvilket nye Nokia TV-skærme vidner om. Her kan du få et TV til under 4.000 kroner - set ned til 3.500 kroner - for et 58-tommer 4K-TV. Du kan læse min test af Nokia TV skærmen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I sammenligning med Dolby Vision er HDR10+ ikke bredt supporteret af streamingtjenesterne, men Amazon Prime Video er et af de tider, hvor indhold i HDR10+ kan opleves.

Samsung gør SmartThings klar til Matter

Den kommende standard for smarthome-teknologi, Matter, er på trapperne. Nu tester Samsung enheder med Matter på deres SmartThings-platform.

(mere…)
Android Auto problemer med Samsung og OnePlus er løst

Sort skærm i bilen med Android Auto har i lang tid plaget nogle Samsung- og OnePlus-ejere, men nu er fejlen løst.

(mere…)
YouSee taber igen kunder

KORT NYT: Antallet af TV-kunder falder fortsat hos YouSee.

(mere…)
Samsung solgte flest Android-telefoner med 5G i februar

Galaxy A52s 5G fra Samsung slog alle konkurrenter og blev den bedst solgte Android-telefon med 5G i februar måned.

(mere…)
Samsung bekræfter at nye foldbare er på vej

Samsung officielt bekræftet, at de er på vej med flere foldbare smartphones i andet halvår af 2022.

(mere…)
Særlig Galaxy Z Flip 3 Pokémon Edition revnet væk

KORT NYT: Få minutter tog det for Samsung at få udsolgt af den nye særlige Pokémon Edition af Galaxy Z Flip 3.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram