Nye Samsung TV vil tilpasse sig lyset fra rummet

Det bliver i 2021 lettere at udnytte indhold i HDR10+. Samsung introducerer en tilpasningsfunktion til HDR10+ i kommende TV-skærme.

Samsung TV
Kommende TV fra Samsung bruger en lyssensor til at tilpasse visning af indhold i HDR10+ (Foto: Samsung)

Samsung har annonceret, at de i 2021 kommer med en ny funktion, hvor nogle TV-skærme med HDR10+ får en tilstand kaldet HDR10+ Adaptive.

Med HDR10+ Adaptive bliver billedet automatisk tilpasset lyset fra omgivelserne i rummet, hvor skærmen bruges. Funktionen bliver tilgængelig under tilstanden “Filmmaker Mode”, som Samsung lancerede sidste år, fortæller producenten i en pressemeddelelse.

HDR-indhold er ofte designet til at fungere bedst, når lyset fra rummet ikke er ret kraftigt, men lyssensoren vil fremover optimere billedet på HDR10+ indhold.

Den nye funktion bliver tilgængelig i kommende QLED TV produkter, oplyser Samsung. QLED kan i øvrigt ikke sammenlignes med OLED. QLED er teknisk set baseret på LCD-teknologi.

Automatisk tilpasning af HDR10+ indhold er ikke en eksklusiv Samsung-nyhed. Ved CES 2020 introducerede Dolby funktionen Dolby Vision IQ, der også kan tilpasse indholdet efter lyset fra omgivelserne. Dolby Vision IQ er indtil videre kommet ud i TV fra LG og Panasonic, skriver The Verge.

Samsung skriver ikke i hvilket prisniveau, at funktionen bliver tilgængelig i.

Det er klogt at være ekstra opmærksom, når du køber et nyt TV. Der sker meget på området, hvilket nye Nokia TV-skærme vidner om. Her kan du få et TV til under 4.000 kroner – set ned til 3.500 kroner – for et 58-tommer 4K-TV. Du kan læse min test af Nokia TV skærmen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver mandag, onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.


Mere til historien

I sammenligning med Dolby Vision er HDR10+ ikke bredt supporteret af streamingtjenesterne, men Amazon Prime Video er et af de tider, hvor indhold i HDR10+ kan opleves.

Samsung Galaxy brugere melder om burn-in på skærmen

Efter opdatering til One UI 6.0 så melder brugere om burn-in på skærmen i deres Samsung Galaxy-telefon.

(mere…)
Samsung klar med Android 14 opdateringsplaner

Samsung har afsløret opdateringsplanerne for Android 14 til mere end 50 Galaxy enheder, hvilket inkluderer både smartphones og tablets.

(mere…)
Sådan aktiverer du Wi-Fi opkald på iPhone og Android

GUIDE: Du kan med fordel bruge Wi-Fi opkald på iPhone, Samsung og andre Android-telefoner. Læs her hvordan du aktiverer Wi-Fi opkald.

(mere…)
Samsung arbejder IKKE på foldbar i mellemklassen

Der har svirret rygter om, at Samsung var på vej med en foldbar i mellemklassen. Det afviser en talsperson nu - selvom døren ikke lukkes helt.

(mere…)
Samsung Galaxy Xcover 7 lækket på billeder

En ny hårdfør smartphone fra Samsung kan være på vej. Nye billeder er lækket af den kommende Galaxy Xcover 7.

(mere…)
Samsung er måske på vej med billig foldbar

Det forlyder, at Samsung er på vej med en billig foldbar smartphone, hvilket måske kan være med til udbrede den formatet til flere.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram