Nye Samsung TV vil tilpasse sig lyset fra rummet

2

Det bliver i 2021 lettere at udnytte indhold i HDR10+. Samsung introducerer en tilpasningsfunktion til HDR10+ i kommende TV-skærme.

Samsung TV
Kommende TV fra Samsung bruger en lyssensor til at tilpasse visning af indhold i HDR10+ (Foto: Samsung)

Samsung har annonceret, at de i 2021 kommer med en ny funktion, hvor nogle TV-skærme med HDR10+ får en tilstand kaldet HDR10+ Adaptive.

Med HDR10+ Adaptive bliver billedet automatisk tilpasset lyset fra omgivelserne i rummet, hvor skærmen bruges. Funktionen bliver tilgængelig under tilstanden “Filmmaker Mode”, som Samsung lancerede sidste år, fortæller producenten i en pressemeddelelse.

HDR-indhold er ofte designet til at fungere bedst, når lyset fra rummet ikke er ret kraftigt, men lyssensoren vil fremover optimere billedet på HDR10+ indhold.

Den nye funktion bliver tilgængelig i kommende QLED TV produkter, oplyser Samsung. QLED kan i øvrigt ikke sammenlignes med OLED. QLED er teknisk set baseret på LCD-teknologi.

Automatisk tilpasning af HDR10+ indhold er ikke en eksklusiv Samsung-nyhed. Ved CES 2020 introducerede Dolby funktionen Dolby Vision IQ, der også kan tilpasse indholdet efter lyset fra omgivelserne. Dolby Vision IQ er indtil videre kommet ud i TV fra LG og Panasonic, skriver The Verge.

Samsung skriver ikke i hvilket prisniveau, at funktionen bliver tilgængelig i.

Det er klogt at være ekstra opmærksom, når du køber et nyt TV. Der sker meget på området, hvilket nye Nokia TV-skærme vidner om. Her kan du få et TV til under 4.000 kroner – set ned til 3.500 kroner – for et 58-tommer 4K-TV. Du kan læse min test af Nokia TV skærmen her.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

I sammenligning med Dolby Vision er HDR10+ ikke bredt supporteret af streamingtjenesterne, men Amazon Prime Video er et af de tider, hvor indhold i HDR10+ kan opleves.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
guest
2 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer