Sygesikringskort app kommer i 2021

Det gule sygesikringskort bliver i år digitalt. I 2021 kommer en sygesikringskort app til iPhone og Android.

Sygesikringskort app til sundhedskort
Sundhedskortet kommer som en app i 2021. Der er aftalt 14 millioner kroner til udviklingen (Foto: MereMobil.dk)

Danskerne får i år endnu et kort som en app på mobilen. Det sker når Digitaliseringsstyrelsen i 2021 er klar med sundhedskortet, også kendt som sygesikringsbeviset, som en app til iPhone og Android.

Det er Visma, der er valgt som leverandør af en sundhedskort-app, oplyser Digitaliseringsstyrelsen.

HENT APPEN NU: Det gule Sundhedskort kan hentes nu

Den kommende sygesikringskort app skal ikke erstatte det fysiske gule plastikkort, men er derimod et frivilligt supplement, oplyser styrelsen. Borgerne får adgang til et digitalt sundhedskort via NemID.

Det koster i alt 14 millioner kroner at udvikle en sundhedskort-app. Omkostningerne er opdelt som følger:

  • Projektomkostninger: 10 mio. kr. – herunder ca. 6 mio.kr. til udviklingen
  • Personaleudgifter: 2,7 mio. kr.
  • Øvrige omkostninger: 1,3 mio. kr.

Til sammenligning kostede det 45 millioner kroner at udvikle en kørekort app, som også norske Visma står bag.

GUIDESådan får du dit kørekort som app

Dato for lancering af sygesikringskort app er ukendt

På nuværende tidspunkt vides det ikke hvornår, der er premiere på den kommende sygesikringskort app. Det eneste som styrelsen har oplyst er, at appen til sundhedskortet ”bliver lanceret i 2021”.

Sygesikringskortet skiftede den 1. januar 2007 navn til ”sundhedskort”. Forskellen var logoet på kortet og navnet. Funktionen blev ikke ændret. Her mange år senere omtaler mange stadig sundhedskortet som "sygesikringskort" eller "sygesikringebevis".

På det foreliggende grundlag ser det ud til, at sygesikringskortet kommer som en selvstændig app til Android og iPhone. På sigt vil det være nærliggende at forestille sig en fælles digital tegnebog (Wallet), der kan indeholde både et digitalt kørekort, sundhedsbevis og eventuelt andre kort fra det offentlige. Om dette kommer i fremtiden er ikke bekræftet.

God bedømmelse af tidligere app fra Visma

Kørekort-appen er ikke kun anvendelig, hvis man bliver stoppet af politiet. Det digitale kørekort er også et ID-bevis, der kan anvendes ved blandt andet afhentning af pakker.

Noget tyder på, at udviklerne af kørekort-appen har skabt en rigtig god app. Kørekort-appen scorer således 4.5 ud af 5 stjerner i App Store på iPhone på basis af 5.500 anmeldelser. Til sammenligning har Smittestop-appen kun fået 3.7 stjerner. Denne app har indtil nu kostet skatteborgerne 35 millioner kroner og været hjemsøgt af mange fejl, der har gjort, at den slet ikke fungerede efter hensigten. Det er Netcompany, der har udviklet Smittestop.

En naturlig efterfølger til køre- og sundhedskortet som apps er vores pas i en digital udgave. Tanken om passet i digital form, har blandt andet Apple på udviklingsbordet. I foråret 2020 kom det frem, at Apple havde planer om at opbevare passet i den såkaldte Wallet på iPhone.

På MereMobil.dk dækker vi lanceringen sygesikringskort-appen. Du kan tilmelde dig her, hvis du vil have denne nyhed og mange andre i din indbakke to gange om ugen. Det er gratis.

Mere til historien

Sundhedskort-appen udvikles som nævnt af Visma Consulting A/S. Det sker i et fællesoffentligt samarbejde med Sundheds- og Ældreministeriet, Danske Regioner og KL.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
49 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram