Apple Pay vil have fat i dit pas

Apple har planer om, at du skal putte flere af dine personlige ejendele i techgigantens pung - blandt andet pas.

I et interview med ItWatch/FinansWatch oplyser Apple, at man har planer om at gøre det muligt at uvide Apple Wallet fra kun at indeholde dine betalingskort til også at indeholde blandt andet dit pas.

Den digitale tegnebog Apple Wallet sluger allerede både betalingskort og flybilletter.

Netop med flybilletterne som udgangspunkt giver det mening for Apple, at tilføje pas og billetsystemer som det danske Rejsekortet. Ifølge ItWatch/FinansWatch har Apple samarbejder med rejsekort i flere lande.

Inden der rejser sig en storm af skepsis om sikkerheden ved at overlade sikkerheden omkring af det rødbedefarvede pas, så siger Appel til ItWatch/FinansWatch, at "hensynet til sikkerhed og privatlivets fred er førsteprioritet".

Apple uddyber og forklarer, at selskabet i forvejen ikke har adgang til betalingsinformationer og kreditkortoplysninger hos de kunder, som ligger deres betalingskort ind i Apple Pay.

- "Data forbliver mellem bruger, bank og butik", siger it-giganten til ItWatch/FinansWatch.

I sikkerhedsspørgsmålet sidder Apple hårdt på NFC-chippen, og vil ikke give andre aktører adgang. Det vil nemlig øge risikoen for hackerangreb og malware, påpeger Apple.

At Apples betalingstjeneste gør brugerne trygge tyder tal, som Børsen for nylig offentliggjorde, meget på.

Her skrev Børsen med udgangspunkt i tal fra Jyske Bank, at hver gang der foretages én betaling i en fysisk butik med MobilePay betales der to gange med Apple Pay.

Apple Pay overhaler MobilePay i Danmark

Mere til historien

Apples strategi med at få brugerne til at aflevere flere data uden at åbne for NFC-chippe faldt formentlig ikke i god jord hos senator Elizabeth Warren. Inden hun trak sig ud af kampen om at blive nomineret som Det Demokratiske Partis præsidentkandidat til valget i USA, nåede hun at rejse rundt med et ønske om at tvangsopløse store techmonopoler som Apple, Facebook og Amazon. Hun pegede på, at de i kraft af deres størrelse og skattetænkning sætter det frie marked ud af spillet.

Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
36 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2023 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram