Apple Pay slår MobilePay med længder

Ved betalinger i fysiske butikker er Apple Pay kongen. MobilePay kan slet ikke følge med, viser nye tal.

Apple Pay på Apple Watch
Betaling foretaget med Apple Pay via Apple Watch på en Uno-X tankstation i Odense
(Foto: MereMobil.dk)

Apple betalingstjeneste, Apple Pay, er populær blandt danskerne – MEGET populær! Hver gang der foretages én betaling i en fysisk butik med MobilePay betales der to gange med Apple Pay. Det skriver Børsen på basis af tal fra Jyske Bank, der er landets tredjestørste bank.

Selvom MobilePay har flest betalinger på nettet, så ændrer det ikke på det samlede billede. Apple Pay er foran MobilePay, vurderer Jyske Bank.

Ifølge MobilePay har de ikke tabt omsætning og transaktioner i de fysiske butikker til Apple Pay. Det vurderes, at væksten hos Apple Pay kommer fra kort ”der nu indrulles i Apple Pay”, siger Torben Gamst, direktør i MobilePay, til Børsen.

Tallene fra Jyske Bank er et udtryk for en massiv flytning af betalingerne fra kort over på smartphones, konkluderer MobilePay-direktøren – MobilePay oplever nemlig også vækst.

Mobilepay har fat i kaffevogne og loppemarkeder

Apple Pay er også ifølge Nordea populært i butikkerne. Nordea mener dog, at danske MobilePay har godt fat i de danske webbutikker, betalinger mellem personer og på eksempelvis loppemarkeder, ved køb af kaffe i en kaffevogn samt i forbindelse med blomsterkøb, skriver avisen.

Danske Bank vil ikke kommentere på udviklingen på betalingsløsningerne, men de oplever en forandring i danskerne måde at betale på.

- ”Vi oplever, at danskernes betalingsvaner er under hastig forandring i disse år. Flere og flere benytter de digitale løsninger, og det gælder både MobilePay, Google Pay og Apple Pay, ligesom danskerne har taget brugen af kontaktløse kort til sig,” udtaler Katrine Mitens fra Danske Bank til Børsen. Hun er chef for betalinger og innovation.

Danske Bank åbnede i august 2019 for brugen af Apple Pay.

Apple Pay er i butikkerne mere enkelt at anvende end MobilePay. Betalingen kan foretages blot ved at dobbeltklikke på telefonens powerknap - uanset om telefonen er låst eller låst op. Der er således ikke en app, der først skal logges ind i efter telefonen, er låst op. Benyttes Apple Pay fra Apple Watch er det blot at dobbeltklikke på sideknappen og holde uret hen til terminalen. Benytter man Apple Watch behøver ens iPhone end ikke være i nærheden.

Apple har lanceret en ny type kreditkort

Alle butikker med en terminal, der kan modtage betalinger via kontaktløse kort, tager imod betaling med Apple Pay.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Langt fra alle i detailhandlen har været begejstrede for Apple Pay. I efteråret 2017 var Coop ude at fraråde Apple Pay. Coop så hellere, at kunderne benyttede Dankort.

Ny MacBook Air (M2) test | En perfekt studiecomputer, men…

TEST: MacBook Air (M2) fungerer fantastisk, men er en svær mellemvejs-computer at bedømme. Læs inden du køber.

(mere…)
Apple gør klar til større efterspørgsel

Leverandører af dele til den kommende iPhone-serie har angiveligt fået besked på at øge produktionen.

(mere…)
Apple Watch Series 8 får måske ikke nyt design – men nye farver

Nye rygter forventer ikke nyt design på Apple Watch Series 8, men kun nye farvevarianter af de forskellige modeller.

(mere…)
Apple udskyder iPadOS 16 – iOS 16 forventes planmæssigt

Det tyder på, at Apple ikke lancerer iPadOS 16 og iOS 16 samtidig, som de normalt ellers gør. Måske forsinkes iPadOS 16 med en måned.

(mere…)
Rygtebørsen: Apple ændrer på iPhone-farverne

Med kun få uger til en mulig lancering af iPhone 14-serien er der gang i rygtebørsen.

(mere…)
Apple tager førertrøjen takket være 5G iPhone SE

Apple har haft en større fest i andet kvartal end forventet, men nu er festen slut, vurderer analytiker.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
194 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram