Apple Pay slår MobilePay med længder

Ved betalinger i fysiske butikker er Apple Pay kongen. MobilePay kan slet ikke følge med, viser nye tal.

Apple Pay på Apple Watch
Betaling foretaget med Apple Pay via Apple Watch på en Uno-X tankstation i Odense
(Foto: MereMobil.dk)

Apple betalingstjeneste, Apple Pay, er populær blandt danskerne – MEGET populær! Hver gang der foretages én betaling i en fysisk butik med MobilePay betales der to gange med Apple Pay. Det skriver Børsen på basis af tal fra Jyske Bank, der er landets tredjestørste bank.

Selvom MobilePay har flest betalinger på nettet, så ændrer det ikke på det samlede billede. Apple Pay er foran MobilePay, vurderer Jyske Bank.

Ifølge MobilePay har de ikke tabt omsætning og transaktioner i de fysiske butikker til Apple Pay. Det vurderes, at væksten hos Apple Pay kommer fra kort ”der nu indrulles i Apple Pay”, siger Torben Gamst, direktør i MobilePay, til Børsen.

Tallene fra Jyske Bank er et udtryk for en massiv flytning af betalingerne fra kort over på smartphones, konkluderer MobilePay-direktøren – MobilePay oplever nemlig også vækst.

Mobilepay har fat i kaffevogne og loppemarkeder

Apple Pay er også ifølge Nordea populært i butikkerne. Nordea mener dog, at danske MobilePay har godt fat i de danske webbutikker, betalinger mellem personer og på eksempelvis loppemarkeder, ved køb af kaffe i en kaffevogn samt i forbindelse med blomsterkøb, skriver avisen.

Danske Bank vil ikke kommentere på udviklingen på betalingsløsningerne, men de oplever en forandring i danskerne måde at betale på.

– ”Vi oplever, at danskernes betalingsvaner er under hastig forandring i disse år. Flere og flere benytter de digitale løsninger, og det gælder både MobilePay, Google Pay og Apple Pay, ligesom danskerne har taget brugen af kontaktløse kort til sig,” udtaler Katrine Mitens fra Danske Bank til Børsen. Hun er chef for betalinger og innovation.

Danske Bank åbnede i august 2019 for brugen af Apple Pay.

Apple Pay er i butikkerne mere enkelt at anvende end MobilePay. Betalingen kan foretages blot ved at dobbeltklikke på telefonens powerknap – uanset om telefonen er låst eller låst op. Der er således ikke en app, der først skal logges ind i efter telefonen, er låst op. Benyttes Apple Pay fra Apple Watch er det blot at dobbeltklikke på sideknappen og holde uret hen til terminalen. Benytter man Apple Watch behøver ens iPhone end ikke være i nærheden.

Apple har lanceret en ny type kreditkort

Alle butikker med en terminal, der kan modtage betalinger via kontaktløse kort, tager imod betaling med Apple Pay.

VIND EN POWERBANK ⚡️ Modtag de seneste nyheder i indbakken. Blandt alle tilmeldte finder vi hver måned en vinder af en powerbank fra GreyLime. Tilmeld dig gratis her! Afmeld når du har lyst. Læs mere om konkurrencen her.


Mere til historien

Langt fra alle i detailhandlen har været begejstrede for Apple Pay. I efteråret 2017 var Coop ude at fraråde Apple Pay. Coop så hellere, at kunderne benyttede Dankort.

HomePod Mini fås i en ny farve

Apple er klar med en lille lancering her i sommerferien - en ny farve af HomePod Mini.

(mere…)
Nu kan du teste den næste store iPhone-opdatering

Apple har udgivet den første public beta af iOS 18. Du kan hente den og selv teste på din iPhone.

(mere…)
Smartere Siri kommer først i 2025

RYGTE: Hvis du venter spændt på en smartere Siri, skal du nok vente noget tid endnu.

(mere…)
Nyt Apple Watch i plastik? 

RYGTE: Apple Watch SE i plastik er måske på vej. Der tales også om større skærm på det kommende Apple Watch Series 10.

(mere…)
Apples AI-funktioner vil måske kræve abonnement

Det kræver de nyeste iPhones, at få adgang til Apples AI-funktioner senere i år, men måske også et abonnement.

(mere…)
Apple forventer AI vil booste iPhone 16-salget

Apple har store forventninger til salget af de kommende iPhone 16-modeller, hvor de venter AI-funktionerne vil øge salget.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
194 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2024 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
magic-wandarrow-right-circle
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram