Sundhedskort app'en kan hentes nu

Sygesikringskort app... Hent appen til Android og iPhone og fjern det fysiske Sundhedskort fra din pung. 

Sundhedskort mobilen
Det gule Sundhedskort, tidligere sygesikringsbevis er blevet digitalt. Det kan hentes som app til Android og iPhone (Foto: MereMobil.dk)

Digitaliseringsstyrelsen har givet adgang til endnu en digital udgave af nødvendige borgerkort; Sundhedskort appen.

I november blev kørekort-appen tilgængelig som download til smartphonen. Denne gang er således det gule Sundhedskort - det som tidligere blev kaldt for "sygesikringsbevis" - der er klar til download i App Store (iPhone) og Google Play (Android).

Ganske som kørekortet er Sundhedskort-appen et frivilligt valg, men lige så gyldigt som det fysiske Sundhedskort.

Således har sundhedsvæsenet pligt til at modtage borgere, som kun medbringer den nye app med det gule sygesikringsbevis.

Selvom der nu er kommet en app med ens Sundhedskort, vil danskerne fortsat modtage et nyt fysisk sundhedskort med posten ved flytning, lægeskift og lignende, ligesom der fortsat kan bestilles et nyt fysisk sundhedskort på borger.dk.

Til gengæld vil adresseskift, lægeskifte eller skift af efternavn automatisk blive opdateret i Sundhedskort-appen.

For at kunne oprette sit sundhedskort i Sundhedskort-appen skal borgeren:

  • have bopæl i Danmark
  • have NemID
  • være i sikringsgruppe 1 eller 2

Med Sundhedskort-appen kan man som borger:

  • Dokumentere retten til at modtage offentlige sundhedsydelser i Danmark
  • Anvende Sundhedskort-appen de steder, hvor man ellers plejer at bruge sit fysiske sundhedskort; for eksempel på apoteket, hos lægen eller på hospitalet.
  • Have sine børns sundhedskort i den samme app

Med Sundhedskortet på mobilen behøver man helller ikke længere medbringe det fysiske gule sygesikringskort, når man skal testes for corona.

LÆS OGSÅ: Få dit coronapas på smartphonen


Billige mobilabonnementer netop nu

Sundhedskort appen er ikke et ID-bevis

Du skal være opmærksom på, at Sundhedskort-appen ikke kan anvendes som ID-bevis. Det skyldes, at sundhedskortet udelukkende dokumenterer borgerens ret til at modtage sundhedsydelser i Danmark samt, at der ikke er billeddokumentation i Sundhedskort-appen.

Sundhedskort-appen indeholder en kontrolløsning til myndigheder, så myndigheden kan verificere, at der er tale om en ægte Sundhedskort-app. Det sker via en baggrundsanimation inde i appen.

Digitaliseringsstyrelsen oplyser til MereMobil.dk, at det digitale Sundhedskort fuldt ud er sidestillet med det fysiske plastikkort. Borgeren kan derfor anvende det digitale Sundhedskort ved udstedelse af nyt valgkort eller ved udstedelse af et nyt NemID i borgerservice.

Sundhedskort-appen indeholder en stregkode med borgeren CPR-nummer - ligesom det fysiske sundhedskort.

Sundhedskort-appen er udviklet af Digitaliseringsstyrelsen i samarbejde med Sundhedsministeriet, Danske Regioner og Kommunernes Landsforening (KL). Budgettet er på 14 millioner kroner. Det er norske Visma, der har udviklet appen.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Kørekort-appen blev tilgængelig 24. november sidste år. Appen var det første ID-kort i Danmark, der blev digitalt. I januar havde flere end en million hentet kørekort-appen ned til deres telefon.

Kørekort-app har rundet 2 millioner downloads

Det er endnu ikke to år siden, at kørekort-appen blev lanceret. Allerede nu har den rundet 2 millioner downloads, selvom det ikke er alle, der kan hente appen.

(mere…)
Sundhedskort-appen har mere end 2,1 millioner downloads

Det er nu ét år siden, at Sundhedskort-appen blev frigivet. Mere end 2 millioner gange er appen hentet og anvendes mere end 40.000 gange dagligt.

(mere…)
Google sletter næsten 900.000 forsømte apps

Der er gang i "forårsrengøringen" hos både Google og Apple. Nu er Google i gang med en oprydning af forsømte apps - præcis som Apple.

(mere…)
Ny pant-app sløjfer den gamle ”papir-bon”

Dansk Retursystem er klar med en ny pant-app, som sørger for udbetaling af pant fra landets nye pantstationer.

(mere…)
Mobilvarsling-app lukkes heldigvis

Nu dropper de danske myndigheder ENDELIG deres app-varsling. Nyt Cell broadcast varslingssystem er klar i kulissen.

(mere…)
Grindr har solgt lokationsdata til kommercielt brug

En gammel sag er dukket op til overfladen og afslører, at Grindr-appen har solgt lokationsdata til kommercielt brug.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
12 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram