Så er den her – dansk coronapas-app klar til download

Coronapas-appen kan hentes til iOS og Android. Det er en selvstændig app, der indeholder et digitalt coronapas.

Coronapas app
Coronapas-appen kan hentes til iOS og Android (Foto: MereMobil.dk)

Den nye danske coronapas-app er klar til download. Så kort kan det siges. Vi skrev tidligere på ugen, at den var på trapperne – og nu er den her altså. 

Tidligere forlød det fra DR.dk at det i første omgang kun var i Apples App Store, at appen var tilgængelig. MereMobil.dk kan så tilføje, at vi har fundet coronapas-appen både i Apples App Store og Google Play Store, men det krævede at vi søgte efter “Sundhedsministeriet” begge steder.

Men kort og godt er appen altså klar uanset om du er Android- eller iOS-bruger.

Danskerne kan bruge den nye coronapas-app til at dokumentere, at de har et gyldigt coronapas. Brugerne kan skifte mellem to indstillinger, hvilket er til brug i Danmark og udlandet (EU), så de nødvendige oplysninger vises. 

Coronapasset vil udover at kunne bruges herhjemme også bruges til rejser i EU fra 1. juli 2021.

Coronapas på mobilen til hele EU

Du kan altså nu bruge coronapas-appen til at fremvise dit gyldige coronapas i stedet for at benytte MinSundhed-appen, hvor det midlertidige coronapas har fundet vej.

SE OGSÅ: Den 1. juni 2021 fik danskerne endnu en app fra det offentlige, da det gule Sundhedskort kom som en app.

BLIV OPDATERET: Synes du dette var spændende læsning? Modtag de seneste nyheder gratis i indbakken hver onsdag og lørdag. Tilmeld dig nu! Afmeld når du har lyst.

Mere til historien

Et gyldigt coronapas får du efter vaccination eller en negativ test (er gyldigt i 72 timer). Det er nu allerede muligt, at få coronapas ved vaccination 14 dage efter 1. stik (dette er gyldigt i 42 dage). Indenfor den tidsramme skal du have modtaget andet stik. Har du tidligere været smittet, så giver det også et gyldigt coronapas to uger efter positiv test og 12 uger frem.

Too Good To Go hitter i krisetiden

Stigende priser på alt fra energi, brændstof og madvarer har betydning for, at appen Too Good To Go er en af de mest downloadede i år.

(mere…)
Prisen på apps stiger i App Store

Apple sætter prisen op på apps i App Store. Prisstigningen sker pr. 5. oktober 2022 og gælder også in-app køb.

(mere…)
Send billeder og videoer til Frameo fotorammer

Fotorammen fra Frameo kan vise billeder, som bliver sendt til den fra telefonen, selvom mobilen er flere hundrede kilometer væk.

(mere…)
Cyklusapps giver private oplysninger videre

Mange kvinder gør brug af cyklusapps. Nye undersøgelser viser, at flere cyklusapps deler private oplysninger vidt og bredt.

(mere…)
Pas på disse apps i Google Play

Sikkerhedsfirmaet Bitdefender har fundet 35 apps i Google Play, som du ikke må downloade. Læs her og bliv klogere på hvad skade de kan gøre.

(mere…)
Hver femte bekæmper madspild via apps

Stigende priser er måske grunden til, at danskerne i stigende grad bruger madspilds-apps til sig. Nu er de unge kommet med på vognen.

(mere…)
Subscribe - få opdateringer på tråden
Notify of
16 Kommentarer
Ældste
Nyeste
Inline Feedbacks
Se alle kommentarer
Kom et skridt foran
Vil du være fuldt opdateret på de seneste nyheder, anmeldelser samt trends og tendenser i mobilbranchen? Få de seneste vurderinger først i vores nyhedsbrev.
Gå til tilmeldingssiden
Vi dækker den bærbare teknologi – smartphones, tablets, smartwatches, forbrugerstof og bringer baggrundshistorier og guides. MereMobil.dk har en ambition om at være den primære kilde at gå til, hvis du ønsker viden om branchen, der hver dag har enorm betydning for os alle.
© 2022 MereMobil.dk. Alle rettigheder forbeholdt.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram